Dyslexie bestaat niet op het Eurocollege

25.02.17
Discipline, structuur, hiërarchie en open vragen, daar draait het om op het EuroCollege in Rotterdam en Amsterdam. Onder die omstandigheden verdwijnen leesproblemen als sneeuw voor de zon, zegt directeur Edu van de Walle.
Deel bericht

Write Now! op zoek naar nieuw talent

24.02.17
Write Now! is op zoek naar nieuw schrijftalent. U kunt ons daarbij helpen!
Deel bericht

Zes boeken genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2017

23.02.17
Deze week zijn in het radioprogramma Kunststof op NPO radio 1 de nominaties voor de Woutertje Pieterse Prijs bekendgemaakt. De jury, onder voorzitterschap van Noraly Beyer, nomineerde het maximale aantal van zes titels en koos voor boeken met een universele en tijdloze waarde, waarin tekst en beeld elkaar op bijzondere wijze versterken.
Deel bericht

Dyslexie bestaat, maar slecht leesonderwijs ook

16.02.17
Niet alle dyslexie wordt veroorzaakt door slecht onderwijs maar de plotselinge groei van dyslexie heeft er wel mee te maken, schrijft Aryan van der Leij.
Deel bericht

Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel publiceren gezamenlijk nieuwe kinderboekenserie

16.02.17
De drie succesvolle auteurs hebben hun krachten gebundeld en komen als schrijversgenootschap De Lachende Zaag met een reeks IJzersterke Verhalen. Ze leggen zich gezamenlijk toe op het schrijven en verspreiden van nieuwe en oude IJzersterke Verhalen. Waarom? Omdat er nog steeds kinderen zijn die IJzersterke Verhalen nodig hebben!
Deel bericht

Prof. van der Leij onderschrijft niet alle conclusies van Prof.Bosman rond dyslexie. Een reactie

13.02.17
In zijn reactie op het verslag van de presentatie van Prof.Anna Bosman in Komenskypost tijdens ResearchEd onderschrijft emeritus hoogleraar orthopedagogiek Aryan van der Leij de meeste conclusies van Anna Bosman. Maar er is meer.
Deel bericht

'Welgesteld kind krijgt vaker dyslexieverklaring'

10.02.17
Kinderen uit het Gooi lijken vaker dyslexie te hebben dan kinderen op een zwarte school. Hoe komt dat? Een reden: een dyslexietest kost zo'n 1.000 euro.
Deel bericht

Koop een mooi kinderboek voor maar 2 euro

10.02.17
Zit er twee euro in je spaarpot? Ga gauw naar de boekhandel! Vanaf vandaag kan je het prachtige boek Achtste-groepers huilen niet voor maar twee euro kopen.
Deel bericht

Kennisinstituut: dyslexie komt niet door slecht onderwijs

09.02.17
Dat slecht onderwijs de oorzaak zou zijn van de problemen die dyslectische kinderen hebben met lezen, spellen en schrijven, is flauwekul. Dat zegt het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD), dat de diagnostiek en behandeling van dyslexie bewaakt.
Deel bericht

3206 voorleeskampioenen naar de volgende ronde

09.02.17
Heb jij ook meegedaan aan de Voorleeswedstrijd? Overal in Nederland namen bovenbouwleerlingen het tegen elkaar op in een wedstrijdje voorlezen. Meer dan 230.000 kinderen deden hun best om spannend, mooi en meeslepend voor te lezen. De 3206 schoolkampioenen strijden nu tegen elkaar.
Deel bericht

[EduAd] Lijn 3 voor aanvankelijk lezen in groep 3

06.02.17
Lijn 3 is dé Malmberg methode voor aanvankelijk lezen in groep 3. Bijzonder aan Lijn 3 is dat de letter centraal staat en niet een kapstokwoord. En dat werkt! De leesresultaten van scholen die met Lijn 3 werken, liggen boven het landelijk gemiddelde.
Deel bericht

[EduAd] Vernieuwde methode Kleuterplein VVE erkend

30.01.17
De vernieuwde methode Kleuterplein van Malmberg is officieel erkend als integraal VVE-programma (Voor- en vroegschoolse educatie). En dat geldt ook voor de voorloper Peuterplein.
Deel bericht

Nationale Voorleesdagen en Mybee

26.01.17
De Nationale Voorleesdagen zijn van start gegaan. Doel is om voorlezen te stimuleren aan kinderen die dat zelf nog niet kunnen. Mybee draagt daar graag een steentje aan bij en vult het aanbod aan met leuke liedjes en verhaaltjes om mee te zingen en te lezen.
Deel bericht

5 dingen om te doen in de Poëzieweek

26.01.17
Gedichten zijn geweldig. Heb jij ze al ontdekt? Ze zitten vol geheimen, raadsels en verrassingen. Vandaag begint de Poëzieweek. Wat ga jij doen?
Deel bericht

Gratis app De Kleine Walvis

25.01.17
Vandaag starten de Nationale Voorleesdagen. Bij het prentenboek is een app gemaakt. Gratis downloaden.
Deel bericht

Nationale Voorleesdagen van start met vele Voorleesontbijten

25.01.17
Vanmorgen is de 14de editie van De Nationale Voorleesdagen gestart met vele Voorleesontbijten in het gehele land.
Deel bericht

'Dyslexie is te voorkomen'

24.01.17
Als prille lezers letters kunnen betasten, beklijft het letterbeeld beter in het brein. Woorden krijgen een gezicht dankzij de leesmethode die Balt van Raamsdonk (82) heeft ontwikkeld. Dat helpt enorm tegen dyslexie.
Deel bericht

De Lemniscaatkrant is terug

24.01.17
Een krant vol boekennieuws, interviews en recensies, voor kinderen van elf tot vijftien jaar. Geschreven werd door jongeren zelf. Dat is de Lemniscaatkrant.
Deel bericht

Alleen op de wereld heeft het mooiste boekomslag

24.01.17
Het boek met de mooiste voorkant is Alleen op de wereld, met een tekening van Charlotte Dematons. Dat is de uitslag van de wedstrijd die de Libris-boekhandels organiseerden.
Deel bericht

Harry Potter best verkochte jeugdboek in 2016

21.01.17
Het beste verkochte jeugdboek in het afgelopen jaar is Harry Potter en het vervloekte kind. Het boek staat op de tweede plaats van de CPNB Top 100 van best verkochte boeken van 2016.
Deel bericht