Kinderen bereiden zich voor op de verkiezingen

27.02.17
AMERSFOORT – Op 15 maart 2017 stemt Nederland voor de Tweede Kamer. Niet alleen volwassenen bereiden zich voor op deze verkiezingen, ook kinderen van groep 7-8 houden de actualiteiten nauwlettend in de gaten. Met lespakketten zoals Voor het kiezen! leren zij samenwerken, beargumenteren en stellingnemen.
Deel bericht

Lespakket Cyberpesten

24.02.17
Als tachtig procent van de leerlingen hun leerkracht niet uit zichzelf op de hoogte brengen als er digitaal gepest wordt, dan is het belangrijk om dit zelf met uw leerlingen bespreekbaar te maken. Aan de hand van twee oefeningen, de posters en het werkboekje kunt u cyberpesten en de impact daarvan, bespreekbaar maken.
Deel bericht

Podium en Efteling lanceren educatief Sprookjeslespakket

20.02.17
‘Spelen met Sprookjes‘ is een gratis lespakket voor kleuterklassen en bso-groepen. Kleurrijke Sprookjesbosbewoners nemen de kinderen mee op avontuur en brengen zo klassieke sprookjes tot leven.
Deel bericht

Activerende en passende werkvormen

16.02.17
In deze publicatie worden handvatten gegeven om leerlingen te activeren en te motiveren en worden middelen aangereikt waarmee de lessen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van 21ste eeuwse vaardigheden. De hoofddoelstelling van dit boek is te laten zien dat alleen met een gestructureerde aanpak in de lessen de leerlingen geactiveerd en gemotiveerd kunnen worden.
Deel bericht

Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel publiceren gezamenlijk nieuwe kinderboekenserie

16.02.17
De drie succesvolle auteurs hebben hun krachten gebundeld en komen als schrijversgenootschap De Lachende Zaag met een reeks IJzersterke Verhalen. Ze leggen zich gezamenlijk toe op het schrijven en verspreiden van nieuwe en oude IJzersterke Verhalen. Waarom? Omdat er nog steeds kinderen zijn die IJzersterke Verhalen nodig hebben!
Deel bericht

[EduAd] Dé afscheidsfilm van groep 8: De Geheugenkliniek

07.02.17
Maak dit jaar een film i.p.v. een musical! De Geheugenkliniek is het spannende verhaal over goedgeklede zakenmensen die snel geld willen verdienen. Wordt het geheim van de kliniek ontrafeld? Inclusief filmtips en het complete draaiboek!
Deel bericht

[EduAd] Lijn 3 voor aanvankelijk lezen in groep 3

06.02.17
Lijn 3 is dé Malmberg methode voor aanvankelijk lezen in groep 3. Bijzonder aan Lijn 3 is dat de letter centraal staat en niet een kapstokwoord. En dat werkt! De leesresultaten van scholen die met Lijn 3 werken, liggen boven het landelijk gemiddelde.
Deel bericht

Module schepping en evolutie toegevoegd aan lesmethode Wondering the World

31.01.17
De christelijke natuur- en techniekmethode Wondering the World voor het basisonderwijs is uitge- breid met een module schepping en evolutie. De module is verkrijgbaar bij uitgever Edu-Sign in Sliedrecht.
Deel bericht

[EduAd] Vernieuwde methode Kleuterplein VVE erkend

30.01.17
De vernieuwde methode Kleuterplein van Malmberg is officieel erkend als integraal VVE-programma (Voor- en vroegschoolse educatie). En dat geldt ook voor de voorloper Peuterplein.
Deel bericht

Groningers lanceren nieuwe rekenmethode met Virtual Reality

27.01.17
Noordhoff Uitgevers uit Groningen heeft een nieuwe rekenmethode voor het basisonderwijs ontwikkeld. Creatief communicatiebureau RTRN in Groningen bedacht de promotiecampagne rondom het product. Onderdeel van de campagne is Virtual Reality game De Rekenruimte, een virtuele escape room waarin je je een weg naar buiten rekent.
Deel bericht

[EduAd] Monsterhit, afscheidsmusical 2017

24.01.17
Monsterhit is de afscheidsmusical 2017 van Benny Vreden. Popgroep De Monsters wil niets liever dan muziek maken. Als Manager Goudstra de groep ontdekt en ze samen mogen werken met de mega populaire popgroep De Hero's, zijn ze dolblij. De Hero's zijn echter stikjaloers. Bovendien hebben De Monsters een geheim. Hoe loopt dit af?
Deel bericht

[EduAd] 10 digitale verkiezingslessen voor groep 7-8

23.01.17
oor het kiezen! is een interactief en sprankelend lespakket voor groep 7-8. Er is weinig voorbereidingstijd nodig: de lessen worden kant-en-klaar aangeboden.
Deel bericht

Veel basisscholen worstelen met invulling vak wereldoriëntatie

17.01.17
Afgelopen jaren is er veel aandacht uitgegaan naar de vakken taal en rekenen. Het vak wereldoriëntatie heeft hier in veel gevallen onder geleden. Door de maatschappelijke discussie over het onderwijs van de toekomst zijn basisscholen zoekende naar een goede invulling van het vak wereldoriëntatie. De gratis whitepaper “21e eeuwse vaardigheden en wereldoriëntatie, zo doet u dat” geeft antwoord.
Deel bericht

Bram van Tongeren directeur Innovatie & Didactiek Muiswerk Educatief

16.01.17
Sinds 1 januari 2017 is Bram van Tongeren mede-eigenaar en directeur Innovatie & Didactiek van Muiswerk Educatief. Van Tongeren was sinds april 2013 in dienst van Muiswerk Educatief en heeft in korte tijd een indrukwekkend effect gehad op de activiteiten en resultaten van het bedrijf.
Deel bericht

[EduAd] Taalverhaal.nu Nu nog beter en leuker!

16.01.17
Leer woorden in de context van een verhaal. Kies uit diverse belevingsgerichte werkvormen. Krijg per leerling een uniek plan op maat. Filosofeer en ontdek de wereld met Bas Haring. Nog niet overtuigd? Probeer Taalverhaal.nu gratis!
Deel bericht

[EduAd] Lijn 3 voor aanvankelijk lezen

10.01.17
Lijn 3 is dé Malmberg methode voor aanvankelijk lezen in groep 3. Bijzonder aan Lijn 3 is dat de letter centraal staat en niet een kapstokwoord.
Deel bericht

[EduAd] Monsterhit, afscheidsmusical 2017

09.01.17
Humor, idolen, fantastische liedjes, spanning, sensatie: Monsterhit, de afscheidsmusical van Benny Vreden heeft het allemaal.
Deel bericht

Technologie in de klas: 5 typen docenten

20.12.16
Verschillende typen leraren kijken op een andere manier naar het gebruik van technologie in de klas. Maar welke verschillende typen leraren zijn er precies te onderscheiden? Daarover lees je meer in het onderzoeksrapport De Innovatieve Leraar. De Innovatieve Leraar is in opdracht van Samsung Bene...
Deel bericht

Kansengelijkheid in het po: 5 best practices

16.12.16
Kinderen met dezelfde talenten hebben recht op gelijke kansen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het helaas niet. De verschillen tussen leerlingen nemen toe. Het opleidingsniveau van de ouders blijkt daarbij steeds vaker een grote rol te spelen. Hoe geef je leerlingen een zo gelijk mogelijke st...
Deel bericht

Kijktip: Masterclasses Leerling 2020

15.12.16
In 2016 organiseerde Leerling 2020 in samenwerking met de VO-Academie 7 online masterclasses over verandering en innovatie binnen de school. Inmiddels zit het gehele programma erop en zijn de masterclasses online te bekijken: een must voor iedereen die geïnteresseerd is in onderwijsinnovatie! In d...
Deel bericht