[EduAd] BRIEF Screener - vragenlijsten voor leerkrachten, ouders en jongeren

20.03.17
De nieuwe BRIEF Screener is ontwikkeld om op school snel een globaal beeld van het executief functioneren te geven. Een hoge score is een aanwijzing om verder onderzoek te laten doen.De vragenlijsten voor leerkrachten, ouders en jongeren bestaan uit een beperkt aantal vragen die een adequate afspiegeling vormen van de verschillende domeinen van executieve functies.
Deel bericht

Nieuw project Talentmix geeft vorm aan talentontwikkeling

24.03.17
Hoe geef je vorm aan Talentontwikkeling binnen het basisonderwijs? Vanuit die vraag is een nieuw project gestart voor de groepen 7/8 onder de naam Talentmix.
Deel bericht

Ervaar hoe adaptieve software uw taken als leerkracht verlichten

21.03.17
U herkent het vast wel: u onderschrijft de doelstellingen van passend en gepersonaliseerd onderwijs, maar komt er in de dagelijkse praktijk te weinig aan toe. Enkele zorgleerlingen in uw klas vragen zoveel begeleiding, dat u handen te kort komt om andere leerlingen voldoende te bedienen. Door het vele nakijkwerk heeft u nauwelijks tijd voor het bedenken en organiseren van extra activiteiten die uw onderwijs versterken.
Deel bericht

[EduAd] Finale, afscheidscadeau groep 8

21.03.17
Zijn uw leerlingen al druk met de afscheidsmusical? Het boekje ‘Finale’ is een leuk, persoonlijk afscheidsboekje, waarin de leerling alles kwijt kan over de afscheidsmusical en de basisschool.
Deel bericht

[EduAd] Kleutermusical: De kleine dierentuin

14.03.17
Molletje is verdwaald. Ze is terecht gekomen in de tuin en moet op zoek naar haar eigen huis, het weiland. Maar welke kant moet Molletje dan op? Deze vrolijke musical voor de onderbouw is niet alleen leerzaam, kleuters vinden het ook een echt feest!
Deel bericht

[EduAd] Probeer Taalverhaal.nu gratis

14.03.17
Leer woorden in de context van een verhaal. Kies uit diverse belevingsgerichte werkvormen. Krijg per leerling een uniek plan op maat. Filosofeer en ontdek de wereld met Bas Haring. Nog niet overtuigd? Probeer Taalverhaal.nu gratis!
Deel bericht

[EduAd] Breng de actualiteit in uw klas met Kidsweek in de klas

13.03.17
Kidsweek in de Klas is dé actuele methode voor begrijpend lezen voor het basisonderwijs. Met Kidsweek vinden uw leerlingen begrijpend lezen weer leuk en heeft u weer lees- en leergierige kinderen in de klas.
Deel bericht

[EduAd] Afscheidscadeau groep 8 met korting

07.03.17
Een persoonlijk cadeau voor elke leerling van groep 8? Geef 'mijn schooltijd': een prachtig aandenken met wereldnieuws en persoonlijke foto’s en teksten van klasgenoten. 8 jaar basisschooltijd in 1 leuk en gepersonaliseerd boek.
Deel bericht

[EduAd] Taalverhaal.nu Nu nog beter en leuker!

06.03.17
Leer woorden in de context van een verhaal. Kies uit diverse belevingsgerichte werkvormen. Krijg per leerling een uniek plan op maat. Filosofeer en ontdek de wereld met Bas Haring. Nog niet overtuigd? Probeer Taalverhaal.nu gratis!
Deel bericht

Laat dromen uitkomen

28.02.17
Vader Jochem is kunstenaar en heeft samen met zijn 10 jarige zoon Aaron een droom. Die droom is samen een boek maken, waarin de hoofdpersoon - de 10 jarige Luuk - avonturen beleeft in zijn eigen tekeningen.
Deel bericht

Kinderen bereiden zich voor op de verkiezingen

27.02.17
AMERSFOORT – Op 15 maart 2017 stemt Nederland voor de Tweede Kamer. Niet alleen volwassenen bereiden zich voor op deze verkiezingen, ook kinderen van groep 7-8 houden de actualiteiten nauwlettend in de gaten. Met lespakketten zoals Voor het kiezen! leren zij samenwerken, beargumenteren en stellingnemen.
Deel bericht

Lespakket Cyberpesten

24.02.17
Als tachtig procent van de leerlingen hun leerkracht niet uit zichzelf op de hoogte brengen als er digitaal gepest wordt, dan is het belangrijk om dit zelf met uw leerlingen bespreekbaar te maken. Aan de hand van twee oefeningen, de posters en het werkboekje kunt u cyberpesten en de impact daarvan, bespreekbaar maken.
Deel bericht

Podium en Efteling lanceren educatief Sprookjeslespakket

20.02.17
‘Spelen met Sprookjes‘ is een gratis lespakket voor kleuterklassen en bso-groepen. Kleurrijke Sprookjesbosbewoners nemen de kinderen mee op avontuur en brengen zo klassieke sprookjes tot leven.
Deel bericht

Activerende en passende werkvormen

16.02.17
In deze publicatie worden handvatten gegeven om leerlingen te activeren en te motiveren en worden middelen aangereikt waarmee de lessen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van 21ste eeuwse vaardigheden. De hoofddoelstelling van dit boek is te laten zien dat alleen met een gestructureerde aanpak in de lessen de leerlingen geactiveerd en gemotiveerd kunnen worden.
Deel bericht

Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel publiceren gezamenlijk nieuwe kinderboekenserie

16.02.17
De drie succesvolle auteurs hebben hun krachten gebundeld en komen als schrijversgenootschap De Lachende Zaag met een reeks IJzersterke Verhalen. Ze leggen zich gezamenlijk toe op het schrijven en verspreiden van nieuwe en oude IJzersterke Verhalen. Waarom? Omdat er nog steeds kinderen zijn die IJzersterke Verhalen nodig hebben!
Deel bericht

[EduAd] Dé afscheidsfilm van groep 8: De Geheugenkliniek

07.02.17
Maak dit jaar een film i.p.v. een musical! De Geheugenkliniek is het spannende verhaal over goedgeklede zakenmensen die snel geld willen verdienen. Wordt het geheim van de kliniek ontrafeld? Inclusief filmtips en het complete draaiboek!
Deel bericht

[EduAd] Lijn 3 voor aanvankelijk lezen in groep 3

06.02.17
Lijn 3 is dé Malmberg methode voor aanvankelijk lezen in groep 3. Bijzonder aan Lijn 3 is dat de letter centraal staat en niet een kapstokwoord. En dat werkt! De leesresultaten van scholen die met Lijn 3 werken, liggen boven het landelijk gemiddelde.
Deel bericht

Module schepping en evolutie toegevoegd aan lesmethode Wondering the World

31.01.17
De christelijke natuur- en techniekmethode Wondering the World voor het basisonderwijs is uitge- breid met een module schepping en evolutie. De module is verkrijgbaar bij uitgever Edu-Sign in Sliedrecht.
Deel bericht

[EduAd] Vernieuwde methode Kleuterplein VVE erkend

30.01.17
De vernieuwde methode Kleuterplein van Malmberg is officieel erkend als integraal VVE-programma (Voor- en vroegschoolse educatie). En dat geldt ook voor de voorloper Peuterplein.
Deel bericht

Groningers lanceren nieuwe rekenmethode met Virtual Reality

27.01.17
Noordhoff Uitgevers uit Groningen heeft een nieuwe rekenmethode voor het basisonderwijs ontwikkeld. Creatief communicatiebureau RTRN in Groningen bedacht de promotiecampagne rondom het product. Onderdeel van de campagne is Virtual Reality game De Rekenruimte, een virtuele escape room waarin je je een weg naar buiten rekent.
Deel bericht

[EduAd] Monsterhit, afscheidsmusical 2017

24.01.17
Monsterhit is de afscheidsmusical 2017 van Benny Vreden. Popgroep De Monsters wil niets liever dan muziek maken. Als Manager Goudstra de groep ontdekt en ze samen mogen werken met de mega populaire popgroep De Hero's, zijn ze dolblij. De Hero's zijn echter stikjaloers. Bovendien hebben De Monsters een geheim. Hoe loopt dit af?
Deel bericht