[EduAd] Gratis proefmaand Oefenweb

04.04.17
Spelenderwijs online rekenen, taal en Engels oefenen? Ruim 315.000 kinderen oefenen dagelijks op school of thuis met Rekentuin, Taalzee en Words&Birds. Nu gratis uitproberen.
Deel bericht

[EduAd] Monsterhit, afscheidsmusical 2017

18.04.17
Humor, idolen, fantastische liedjes, spanning, sensatie: de musical Monsterhit van Benny Vreden heeft het allemaal!
Deel bericht

[EduAd] Afscheidscadeau groep 8

11.04.17
Een persoonlijk cadeau voor elke leerling van groep 8? Geef 'mijn schooltijd': een prachtig aandenken met wereldnieuws en persoonlijke foto’s en teksten van klasgenoten. 8 jaar basisschooltijd in 1 leuk en gepersonaliseerd boek. Hét afscheidscadeau van groep 8.
Deel bericht

Nieuw prentenboek: Zes Waardevolle Vrienden

07.04.17
Om een gelukkig en succesvol leven te leiden hebben zowel kinderen als volwassenen veel baat bij de Zes Vaardige Middelen: geven, discipline, geduld, inzet, concentratie en wijsheid. In dit nieuwe prentenboek laten Douwe Hoitsma en Elke Bücheler kinderen kennismaken met de innerlijke wereld van de Zes Vaardige Middelen.
Deel bericht

De Droomdenker: lees- en werkboek over hoogebegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken

03.04.17
Wouter heeft een levendige fantasie, maar daar zie je aan de buitenkant weinig van. Hij werkt in zijn hoofd aan raadsels en uitvindingen... en hij schrikt van de juf die roept dat hij moet opletten. ‘De droomdenker’ is een hartverwarmend verhaal voor een kijkje in het hoofd van een hoogsensitieve, hoogbegaafde beelddenker.
Deel bericht

Ervaar hoe adaptieve software uw taken als leerkracht verlichten

29.03.17
U herkent het vast wel: u onderschrijft de doelstellingen van passend en gepersonaliseerd onderwijs, maar komt er in de dagelijkse praktijk te weinig aan toe. Enkele zorgleerlingen in uw klas vragen zoveel begeleiding, dat u handen te kort komt om andere leerlingen voldoende te bedienen. Door het vele nakijkwerk heeft u nauwelijks tijd voor het bedenken en organiseren van extra activiteiten die uw onderwijs versterken.
Deel bericht

[EduAd] Vrolijke liedjes voor kleuters in de Benny Vreden Tool

28.03.17
p zoek naar gezellige en leuke liedjes om samen met de kleuters te zingen? Dan is de Benny Vreden Tool alles wat je nodig hebt. Niet alleen liedjes over heel veel onderwerpen, maar ook versjes, verhaaltjes, kleurplaten en bewegingsmuziekjes vind je in de tool. Ook voor Pasen.
Deel bericht

MediaDiamant – Wegwijs in mediaopvoeding

28.03.17
De MediaDiamant helpt ouders en professionals om media actief op te pakken in de opvoeding van kinderen van 0 tot 18 jaar, met de focus op de kansen die media bieden.
Deel bericht

[EduAd] Afscheidsboekje groep 8

27.03.17
Maak een origineel afscheidscadeau voor de leerlingen van groep 8! Stel online een uniek afscheidsboekje met persoonlijke foto’s en teksten samen. Maak het boekje samen met de kinderen of als verrassing. Het eindresultaat is een prachtig boek vol herinneringen aan de jaren op de basisschool!
Deel bericht

Nieuw project Talentmix geeft vorm aan talentontwikkeling

24.03.17
Hoe geef je vorm aan Talentontwikkeling binnen het basisonderwijs? Vanuit die vraag is een nieuw project gestart voor de groepen 7/8 onder de naam Talentmix.
Deel bericht

[EduAd] Finale, afscheidscadeau groep 8

21.03.17
Zijn uw leerlingen al druk met de afscheidsmusical? Het boekje ‘Finale’ is een leuk, persoonlijk afscheidsboekje, waarin de leerling alles kwijt kan over de afscheidsmusical en de basisschool.
Deel bericht

[EduAd] BRIEF Screener - vragenlijsten voor leerkrachten, ouders en jongeren

20.03.17
De nieuwe BRIEF Screener is ontwikkeld om op school snel een globaal beeld van het executief functioneren te geven. Een hoge score is een aanwijzing om verder onderzoek te laten doen.De vragenlijsten voor leerkrachten, ouders en jongeren bestaan uit een beperkt aantal vragen die een adequate afspiegeling vormen van de verschillende domeinen van executieve functies.
Deel bericht

[EduAd] Kleutermusical: De kleine dierentuin

14.03.17
Molletje is verdwaald. Ze is terecht gekomen in de tuin en moet op zoek naar haar eigen huis, het weiland. Maar welke kant moet Molletje dan op? Deze vrolijke musical voor de onderbouw is niet alleen leerzaam, kleuters vinden het ook een echt feest!
Deel bericht

[EduAd] Probeer Taalverhaal.nu gratis

14.03.17
Leer woorden in de context van een verhaal. Kies uit diverse belevingsgerichte werkvormen. Krijg per leerling een uniek plan op maat. Filosofeer en ontdek de wereld met Bas Haring. Nog niet overtuigd? Probeer Taalverhaal.nu gratis!
Deel bericht

[EduAd] Breng de actualiteit in uw klas met Kidsweek in de klas

13.03.17
Kidsweek in de Klas is dé actuele methode voor begrijpend lezen voor het basisonderwijs. Met Kidsweek vinden uw leerlingen begrijpend lezen weer leuk en heeft u weer lees- en leergierige kinderen in de klas.
Deel bericht

[EduAd] Taalverhaal.nu Nu nog beter en leuker!

06.03.17
Leer woorden in de context van een verhaal. Kies uit diverse belevingsgerichte werkvormen. Krijg per leerling een uniek plan op maat. Filosofeer en ontdek de wereld met Bas Haring. Nog niet overtuigd? Probeer Taalverhaal.nu gratis!
Deel bericht

Laat dromen uitkomen

28.02.17
Vader Jochem is kunstenaar en heeft samen met zijn 10 jarige zoon Aaron een droom. Die droom is samen een boek maken, waarin de hoofdpersoon - de 10 jarige Luuk - avonturen beleeft in zijn eigen tekeningen.
Deel bericht

Kinderen bereiden zich voor op de verkiezingen

27.02.17
AMERSFOORT – Op 15 maart 2017 stemt Nederland voor de Tweede Kamer. Niet alleen volwassenen bereiden zich voor op deze verkiezingen, ook kinderen van groep 7-8 houden de actualiteiten nauwlettend in de gaten. Met lespakketten zoals Voor het kiezen! leren zij samenwerken, beargumenteren en stellingnemen.
Deel bericht

Lespakket Cyberpesten

24.02.17
Als tachtig procent van de leerlingen hun leerkracht niet uit zichzelf op de hoogte brengen als er digitaal gepest wordt, dan is het belangrijk om dit zelf met uw leerlingen bespreekbaar te maken. Aan de hand van twee oefeningen, de posters en het werkboekje kunt u cyberpesten en de impact daarvan, bespreekbaar maken.
Deel bericht

Podium en Efteling lanceren educatief Sprookjeslespakket

20.02.17
‘Spelen met Sprookjes‘ is een gratis lespakket voor kleuterklassen en bso-groepen. Kleurrijke Sprookjesbosbewoners nemen de kinderen mee op avontuur en brengen zo klassieke sprookjes tot leven.
Deel bericht

Activerende en passende werkvormen

16.02.17
In deze publicatie worden handvatten gegeven om leerlingen te activeren en te motiveren en worden middelen aangereikt waarmee de lessen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van 21ste eeuwse vaardigheden. De hoofddoelstelling van dit boek is te laten zien dat alleen met een gestructureerde aanpak in de lessen de leerlingen geactiveerd en gemotiveerd kunnen worden.
Deel bericht