MAX Online genomineerd voor Computable Awards 2017

30.05.17

MAX Online van educatieve uitgeverij Malmberg is genomineerd voor de Computable Awards 2017 in de categorie ICT project van het Jaar Onderwijs. Volgens de jury draagt MAX bij aan het verhogen van het kennisniveau van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Met de adaptieve trainers in MAX Online krijgt iedere leerling een individuele leerroute op basis van zijn of haar behoefte.

Adaptief leren
Adaptieve leertechnologie is relatief nieuw in het Nederlandse onderwijs. Vaak betekent adaptief leren dat een groep leerlingen een eigen route krijgt, bijvoorbeeld een remediërende- of een plusstof route. MAX Online gaat verder; élke leerling krijgt die opdrachten of lesstof die hij of zij onvoldoende beheerst. Of juist een snellere route als de stof goed wordt beheerst. Dit gebeurt op basis van data learning analytics en het gedrag van de leerling. De docent houdt overzicht via een eigen dashboard en kan elke leerling individueel begeleiden. MAX Online is geïntegreerd in de nieuwste lesmethoden voor het voortgezet onderwijs van Malmberg. Meer informatie staat op www.maxvanmalmberg.nl.

Computable Awards
De jury schrijft over MAX Online op de website van Computable: “Het draagt echt bij aan het verhogen van het kennisniveau van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Op basis van deze unieke digitale functionaliteit is MAX Online dan ook terecht genomineerd voor de Computable Awards 2017.”

In de twaalfde editie van het Computable Awards is MAX Online genomineerd als succesvol ICT-project in de Nederlandse onderwijsmarkt. Om in aanmerking te komen voor deze ICT-prijs, moet het project afgelopen jaar een belangrijke rol hebben gespeeld in of voor het onderwijs. Op 31 oktober worden de Awards uitgereikt in het Beatrixgebouw in Utrecht.
Deel bericht

[EduAd] Methode Engels: Take it easy voor groep 1 t/m 8

15.01.18
Deze bewezen methode wordt met veel enthousiasme gebruikt door meer dan 3.000 scholen. Samen met leerkrachten ontwikkelt ThiemeMeulenhoff doorlopend vernieuwingen voor deze methode Engels voor groep 1 tot en met 8. Gratis proefabonnement.
Deel bericht

[EduAd] Nieuw: Ontdek Geschiedenis

11.01.18
´Ontdek Geschiedenis´ heeft 10 mooie basislessen per jaar, kerndoel dekkend. Daarnaast maken jij en je leerlingen zelf keuzes. Boordevol tips, materiaal en suggesties. Meer vrijheid, maar mét houvast. Geen methode meer nodig.
Deel bericht

Marketing moet in de kinderboekenwereld niet té machtig worden

06.01.18
Rian Visser (1966) studeerde van 1983 tot 1989 grafische vormgeving aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s-Hertogenbosch In 1994 begon ze haar eigen ontwerpbureau, waarin ze zich voornamelijk bezighoudt met boekvormgeving. Voor uitgeverij Gottmer verzorgt ze De Grijze Jager, Broederband en De Nedergrim. Ook veel van haar eigen boeken heeft ze zelf vormgegeven.
Deel bericht

Uitgeverij Onlineklas gaat het hoofdkantoor vestigen in het voormalige ABN-gebouw in Goor.

12.12.17
Uitgeverij Onlineklas gaat het hoofdkantoor, vanaf 1 januari, vestigen in het voormalige ABN-gebouw in Goor. Onlineklas is een educatieve uitgeverij die zich toelegt op het produceren van software voor het basisonderwijs.
Deel bericht

Wiskundemethode voor heel vmbo: Bettermarks

09.12.17
Binnen het voortgezet onderwijs gaat Bettermarks nieuwe digitale content voor vmbo leerlingen in de bovenbouw ontwikkelen.
Deel bericht

[EduAd] ´Ik wil meer ogen!´ Vraag het Taalverhaal Verhalenboekje aan

08.12.17
Taalverhaal.nu luistert naar de verhalen uit de klas en neemt de wensen van leerkrachten zeer serieus. Onze taal- en spellingmethode ontlast de leerkracht maximaal en stimuleert het plezier van kinderen in taal, en dus ook de opbrengst. In ons verhalenboekje leest u verhalen van vier leerkrachten.
Deel bericht

Ophef rondom Sinterklaas van Charlotte Dematons

04.12.17
Er is momenteel veel consternatie rondom een van de meest bekende en meest verkochte Sinterklaasboeken, Sinterklaas van Charlotte Dematons.
Deel bericht

Sinterklaasboeken met nieuwe Pieten

01.12.17
De Pieten veranderen en de Sinterklaasboeken gaan hierin mee. De leukste Sinterklaasboeken om voor te lezen met Gekleurde Pieten, Witte Pieten of Roetveeg Pieten zetten wij voor jullie op een rij.
Deel bericht

Verslag van een heldentocht in Nederlands onderwijsland

26.11.17
De Gelukkige School is de reconstructie van een 21ste eeuwse strijd om de grondwettelijke vrijheid van onderwijs. Astrid Schutte vertelt het verhaal van drie leerkrachten en één zakenvrouw die vochten voor het ideaal van een school waar het kind écht centraal staat. Oud-leerlingen laat ze terugblikken op de school en de rol die deze speelde in hun verdere leven.
Deel bericht

Ars Scribendi neemt Documentatiecentrum over van Noordhoff

24.11.17
Het Documentatiecentrum, destijds gestart als De Ruiter’s Documentatiecentrum, is al decennia populair in alle groepen van het basisonderwijs. Met de vier boekenseries Kijkdoos, Mini-informatie, Junior Informatie en Informatie en de website docukit.nl ontdekken kinderen op een voor hen begrijpelijke en betrouwbare manier de wereld.
Deel bericht

Online oefenprogramma verkeerseducatie

21.11.17
Oefenen.nl en ANWB zetten bij Stichting Aan de Knoppen in Amsterdam het licht op groen voor het nieuwe verkeerseducatieprogramma De Verkeershulp: een online programma ...
Deel bericht

KPMG evalueert recente problemen digitale leermiddelen

16.11.17
Advieskantoor KPMG evalueert de problemen met de distributie en toegang tot digitale leermiddelen waar een groot aantal scholen mee te kampen heeft gehad aan begin van dit schooljaar.
Deel bericht

Nieuw jeugdboek: WWW.wat?

15.11.17
Dit boek (8+) beschrijft hoe en waarom het internet is ontstaan, wat je op het internet kunt doen en hoe je veilig kunt surfen. Onderwerpen als sexting, cyberpesten, de filter bubble, nepnieuws, piraterij, het versleutelen van een profiel en phishing komen allemaal voorbij.
Deel bericht

Alcarta: nieuwe online wereldatlas van ThiemeMeulenhoff

11.11.17
ThiemeMeulenhoff brengt een nieuwe atlas voor het voortgezet onderwijs op de markt: Alcarta. De atlas is ontwikkeld in samenwerking met Westermann Gruppe, Europa’s grootste atlasmaker, Boddaert Geoproducties en het aardrijkskunde-onderwijs.Online voor iedereen gratis toegankelijk.
Deel bericht

Oefen het lezen met computerspel De Zevensprong

10.11.17
Ben je meer een speelkind dan een lezer? Liggen de oefenboekjes van school ongeopend op je te wachten? Verbeter dan je leesniveau met het computerspel De Zevensprong.
Deel bericht

Kinderboekenredactie Querido Kind naar nieuwe uitgeverij

08.11.17
Het redactieteam dat in september na ruzie vertrok bij uitgeverij Querido Kind, gaat verder onder de naam Uitgeverij Emanuel. Die uitgeverij komt onder de Utrechtse uitgever Blossom Books te vallen.
Deel bericht

ThiemeMeulenhoff wisselt van eigenaar

02.11.17
ThiemeMeulenhoff, innovatieve uitgeverij en een van de grootste producenten van digitale leermiddelen en schoolboeken in Nederland, is overgenomen door de Duitse uitgever en onderwijsaanbieder Klett Groep. Klett Groep verwerft 100% van de aandelen in de educatieve uitgeverij, die sinds 2013 in handen was van ING Corporate Investments.
Deel bericht

Piepjong en nu al eigen baas

31.10.17
Vergeet de krantenwijk of het baantje als vakkenvuller. Jongeren die wat willen bijverdienen, beginnen steeds vaker een eigen bedrijf. Het aantal kinderen dat zich eigen baas mag noemen, is in vijf jaar tijd verdubbeld.
Deel bericht

Nieuwe publicatie – Leren met AR/VR

27.10.17
Augmented Reality en Virtual Reality zijn technologieën die snel populairder worden. Door een extra laagje toe te voegen aan de werkelijkheid krijg je binnen het onderwijs ongekende mogelijkheden.
Deel bericht

Nieuwe kerstmusicals voor de basisschool

24.10.17
Dit jaar verschenen er 2 nieuwe Kerstmusicals voor het basisonderwijs: 'Hotel Toekan' van Kwintessens en 'De moeite waard!'van Spotlight Musical Productions. Je vindt beide musicals op Musical op School, samen met kerstmusicals uit 2016 en voorafgaande jaren. Beide nieuwe kerstmusicals hebben het kerstverhaal als thema.
Deel bericht