[EduAd] Extra reken- en taaloefeningen? Probeer Oefenweb kosteloos

06.10.17
Benut de voordelen van een online oefenprogramma. Oefenweb biedt je toegang tot 75.000+ reken- en taalopgaven en is 100% adaptief! Zonder extra instructie direct aan de slag met Rekentuin, Taalzee of Words&Birds. Probeer gratis.
Deel bericht

[EduAd] Methode Engels: Take it easy voor groep 1 t/m 8

09.10.17
Deze bewezen methode wordt met veel enthousiasme gebruikt door meer dan 3.000 scholen. Samen met leerkrachten ontwikkelt ThiemeMeulenhoff doorlopend vernieuwingen voor deze methode Engels voor groep 1 tot en met 8. Gratis proefabonnement.
Deel bericht

Kinderboeken steeds populairder

03.10.17
Kinderboeken zijn steeds populairder. Vorig jaar werden er ruim 10 miljoen kinderboeken verkocht, ruim 10 procent meer dan het jaar ervoor. In 2012 was het aandeel kinderboeken in de totale boekenverkoop 21 procent; vorig jaar was dat gestegen naar 25 procent. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie KVB Boekwerk.
Deel bericht

‘Iedereen heeft steken laten vallen met de schoolboeken’

30.09.17
Ruim een maand na het begin van de scholen zitten nog duizenden leerlingen zonder (digitale) boeken.
Deel bericht

Het Nationaal Onderwijsmuseum lanceert MijnSchoolIsUniek.nl

29.09.17
Het Nationaal Onderwijsmuseum lanceert het onderwijsplatform MijnSchoolIsUniek.nl. Via dit platform onderzoeken scholieren van het primair - en voortgezet onderwijs de karakteristieke eigenschappen van hun school. Zo ontstaat een uniek beeld van de scholen in Nederland en leggen leerlingen zélf onderwijsvrijheid anno 2017 vast voor het nageslacht.
Deel bericht

‘Zorgleerlingen blijven te lang op het reguliere onderwijs’

28.09.17
Kunnen leerkrachten de wet passend onderwijs wel aan? Op die oproep in een eerder artikel in ons dossier Onderwijs kregen we talloze reacties. Zoals van Jacob Mannessen, directeur op speciale basisschool De Poldervaart in Schiedam.
Deel bericht

Kinderboekenschrijvers massaal weg bij Querido Kind

26.09.17
Zo'n dertig kinderboekenschrijvers stappen op bij hun uitgeverij Querido Kind. De schrijvers, onder wie Guus Kuijer, Anna Woltz en Toon Tellegen, zijn solidair met de redactie die was vertrokken na een conflict over de toekomst van de uitgeverij.
Deel bericht

Nieuwe educatieve uitgeverij: Boom voortgezet onderwijs

20.09.17
Met de oprichting van een nieuwe uitgeverij en het aangaan van een langjarige samenwerking met Staal & Roeland zet Koninklijke Boom uitgevers een logische stap in de markt voor lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs.
Deel bericht

60 basisscholen testen vanaf vandaag Momento

20.09.17
Begin dit jaar, tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), kondigden schoolleveranciers en grote uitgeverijen Momento aan; het eerste overkoepelende digitale, vakoverstijgende en methode-onafhankelijke dashboard voor de leerkrachten in het basisonderwijs.
Deel bericht

Thema Christelijke Kinderboekenmaand 2017: Bibbers in je buik

18.09.17
BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak organiseert in oktober 2017 voor de 23ste keer de Christelijke Kinderboekenmaand met als thema ‘Bibbers in je buik’. Dit thema heeft raakvlakken met het thema van de algemene Kinderboekenweek ‘Griezelen’.
Deel bericht

Gratis lesmateriaal voor de Week tegen Pesten

14.09.17
Van 18 tot en met 22 september 2017 is de Week tegen Pesten. Dit jaar is het thema ‘Online pesten’. Met tips en tools ondersteunt Stichting School & Veiligheid leerkrachten op basisscholen en middelbare scholen, zoals de gratis les ‘Omgaan met sociale media’ van de online lesmethode Kwink.
Deel bericht

Duizenden scholieren zonder schoolboeken

12.09.17
Duizenden leerlingen in het voorgezet onderwijs wachten nog altijd op schoolboeken. Van Dijk Educatie in Kampen, de grootste leverancier van schoolboeken in Nederland, heeft grote leveringsproblemen. Scholieren en scholen maken zich zorgen.
Deel bericht

Single sign on: De hogesnelheidstrein van het onderwijs?

01.09.17
Een jaarlijks terugkerende traditie bij het begin van het schooljaar zijn de berichten dat duizenden scholieren niet bij hun online digitale lesmateriaal kunnen. Ook dit jaar is het weer raak. RTL-nieuws bericht over tienduizenden scholieren die niet bij hun ‘digitale schoolboeke...
Deel bericht

Tienduizenden scholieren dupe van technische problemen digitaal lesmateriaal

31.08.17
Naar schatting tienduizenden leerlingen zitten aan het begin van het schooljaar nog zonder lesmateriaal. Het gaat om digitale les- en werkboeken die door technische problemen onbereikbaar zijn. Docenten en leerlingen zitten met de handen in het haar.
Deel bericht

Leraren gaan beter lesgeven dankzij Lesson Study

31.08.17
Lesson Study bevordert de integratie van theorie en praktijk. Leraren doen (vak)didactische & pedagogische kennis en inzichten op. Leerlingen profiteren ook.
Deel bericht

Interactieve wiskundelessen met modules van Muiswerk Educatief

29.08.17
Uitgeverij Muiswerk Educatief introduceert deze week drie interactieve online modules voor wiskunde. Daarmee begeeft de uitgever zich in een nieuw vak. Naast docenten Nederlands, docenten Engels en docenten rekenen kunnen nu ook docenten wiskunde de krachtige Muiswerkmodules inzetten in hun lessen.
Deel bericht

Sanoma stopt met Naar School

08.08.17
Sanoma stopt per direct met de printuitgave van het magazine Naar School, een spin-off van maandblad Ouders van Nu. Het nummer dat nu in de winkels ligt, is het laatste. Het blad, dat vijf keer per jaar verscheen, werd in 2015 gelanceerd voor ouders van schoolgaande kinderen, en won dat jaar de Mercur voor Lancering van het Jaar.
Deel bericht

Young & Connected neemt Samsam over

04.07.17
Uitgeverij Young & Connected heeft vanaf september, naast Kidsweek en 7Days, een nieuwe titel erbij: Samsam! Samsam biedt lesmateriaal voor burgerschap in het basisonderwijs en wordt nu nog uitgegeven door stichting NCDO.
Deel bericht

Kwink voor sociaal-emotioneel leren opgenomen in databank NJi

03.07.17
Kwink, de methode voor sociaal-emotioneel leren, erkend als ‘goed onderbouwd’ en opgenomen in de databank van het NJi. De Erkenningscommissie Interventies heeft de methode Kwink voor sociaal-emotioneel leren voor het basisonderwijs erkend als ‘goed onderbouwd’. Kwink is een methode voor het basisonderwijs om verstorend gedrag, zoals pesten te voorkomen.
Deel bericht

BLIKSEM - Nieuw tijdschrift voor kinderen

25.06.17
Sinds kort is BLIKSEM verkrijgbaar, een geïllustreerd magazine voor ´kleine donders´ van vier tot zeven jaar. Het is volgens de makers zo speciaal dat het vraagt om een bijzondere plek in de boekenkast.
Deel bericht

Amsterdam start onderzoek naar doorverwijzing bij dyslexie

25.06.17
Uit onderzoek blijkt dat er grote verschillen zijn tussen scholen in het doorverwijzen naar dyslexiezorg en dat kinderen met een migratieachtergrond veel minder vaak de diagnose dyslexie krijgen dan kinderen zonder migratieachtergrond. De gemeente Amsterdam gaat onderzoeken wat daarvan de redenen zijn.
Deel bericht