[EduAd] Digitale verwerking met Gynzy

15.11.21
Wil je met één druk op de knop alle lesresultaten van jouw leerlingen bekijken, zonder na te kijken? Dat kan met onze digitale verwerking. De adaptieve verwerking past zich automatisch aan het niveau van jouw leerlingen aan. Probeer Gynzy kosteloos uit en ontdek alle mogelijkheden.
Deel bericht
(advertentie)

[EduAd] Een sociale en veilige groep?

25.11.21
Een sociale en veilige groep? Waarin je verstorend gedrag kunt voorkomen? Probeer dé online methode voor sociaal-emotioneel leren kosteloos uit. Na de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie! Inclusief Burgerschap en Mediawijsheid.
Deel bericht

Nationale Onderwijs Ten­toon­stel­ling (NOT) 2021 afgelast

22.11.21
De Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), die van 30 november tot en met 4 december 2021 zou plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht, is afgelast. Ook al voldoet de beurs aan de voorwaarden voor een zogenaamd ‘doorstroomevenement ‘, toch is in afstemming met de onderwijssector, exposanten en de onderwijsvakbonden besloten om het evenement niet door te laten gaan.
Deel bericht

[EduAd] Een brief aan Sinterklaas musical

15.11.21
Deze avontuurlijke musical gaat over asielhondje Kees en zijn vrienden. 4 aanstekelijke liedjes, een goed in te studeren script en flexibel aantal spelers. Dat is nog eens een vrolijke binnenkomer voor de Sint!
Deel bericht

Slob: Geen sprake van censuur op schoolboeken

10.11.21
Minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs heeft „geen aanwijzingen” dat educatieve uitgevers op verzoek van orthodoxe scholen verplichte onderwijsdoelen weglaten uit schoolboeken.
Deel bericht

'Je moet zelf de slingers ophangen in het onderwijs'

07.11.21
Hij schreef columns en werkte mee aan hoofdstukken in andermans boeken. Maar zelf een boek schrijven, dat was nieuw voor William Buys. Komende maand verschijnt zijn ‘debuut’. Titel: Met plezier werken in het onderwijs.
Deel bericht

Opinie | Schoolboeken zonder voorbeelden met opa’s, oma’s, vakanties in Frankrijk, of huisdieren zijn nog maar het begin

03.11.21
Nieuwe service van educatieve uitgeverijen: scholen zelf hun lesboeken laten samenstellen, zodat die naadloos aansluiten bij de eigen bubbel. Uitgevers en hun auteurs moeten hun mond opendoen. Want de overheid laat alle ruimte voor de huidige gumcultuur.
Deel bericht

Utrechtse Verhaaltjessommen

24.10.21
25 oktober starten diverse Utrechtse basisscholen met een rekenmethode rondom verhaaltjessommen.
Deel bericht

Leraar schrijft boek over speciaal onderwijs: 'Beeld dat veel mensen hebben klopt niet'

22.10.21
Veel mensen weten weinig van speciaal onderwijs. Met die gedachte begon Bart Heeling, leraar aan RENN4-school De Aventurijn in Emmen, een jaar geleden met het schrijven van zijn ervaringen op LinkedIn.
Deel bericht

Een bikinitopje verandert in een sok: is het bezwaarlijk dat lesmateriaal wordt gecensureerd?

14.10.21
Is het problematisch dat educatie uitgeverijen op verzoek van reformatorische christenen de lesboeken kuisen? Het Filosofisch elftal van Trouw is er verdeeld over.
Deel bericht

‘Bikini’ is niet de kern van de democratische rechtsstaat

12.10.21
De overheid kan weinig doen tegen zelfcensuur van uitgeverijen, aldus Christa Compas. Geef de docent meer zeggenschap over lesmethodes.
Deel bericht

Nieuw onderwijsspel: Hikes - het spel dat verbindt

11.10.21
Met het spel Hikes oefenen kinderen álle 21- eeuwse vaardigheden! Het is een coöperatief spel dat niet draait om winnen maar om delen. Het draagt daardoor ook bij aan een positieve groepsvorming.
Deel bericht

'Schoolboekencensuur is ‘absurd’

11.10.21
Kamerleden willen met de minister van Onderwijs in debat over het kuisen van schoolboeken. De minister zegt: daar ga ik niet over.
Deel bericht

‘Lesmethoden gekuist onder invloed van reformatorische lobby’

09.10.21
De vier grootste educatieve uitgeverijen van Nederland - Malmberg, Zwijsen, Noordhoff en ThiemeMeulenhoff - censureren hun lesmethodes voor het basisonderwijs om streng christelijke scholen niet te verliezen als klant.
Deel bericht

[EduAd] Een sociale en veilige groep?

05.10.21
Een sociale en veilige groep? Waarin je verstorend gedrag kunt voorkomen? Probeer dé online methode voor sociaal-emotioneel leren uit. Start na de herfstvakantie met een kosteloos proefabonnement tot de kerst! Inclusief lesmateriaal voor de Week van de Mediawijsheid.
Deel bericht

Blog | ‘Talen die de scholen in komen’

05.10.21
Lidy Peters verdient bewondering voor haar boek Talen die de scholen inkomen. Zij is intern begeleider en geeft les in het primair onderwijs. Haar aanbevelingen, suggesties en do’s en dont’s aan haar collega’s, waarvan de meesten te maken hebben met oorspronkelijk anderstalige lee...
Deel bericht

[EduAd] Maak je eigen verhaal met Storytelling

21.09.21
Kinderen maken en vertellen hun eigen (fantasie) verhaal met Rolf Connect Storytelling. Bij dit spel gaan kinderen aan de slag met hun fantasie en creativiteit. Ze kunnen een babbelplaat, boek of film maken.
Deel bericht

[EduAd] Op zoek naar data met Daan

20.09.21
Met Op zoek naar data met Daan, het nieuwe lesmateriaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek, leren kinderen van groep 7 en 8 over statistiek, grafieken, nepnieuws en wat het CBS doet. Zo maken ze kennis met het CBS als betrouwbare informatiebron.
Deel bericht

Planet Robot

16.09.21
Op woensdag 30 maart 2022 zal de eerste editie van Planet Robot plaatsvinden op Marinewerf Willemsoord in Den Helder. Planet Robot is een gratis tech-event voor het onderwijs met focus op robotica. Dit evenement komt tot stand door een unieke samenwerking tussen Uitgeverij Instruct, DO-IT, B-Bot.nl, College De Brink, Scholen aan Zee, de Koninklijke Marine en Dutch Robot Games.
Deel bericht

Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld Boekenweekauteurs 2022

16.09.21
Zojuist zijn Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld feestelijk uitgeroepen tot auteurs van de Boekenweek van 2022. Ilja Leonard Pfeijffer zal het Boekenweekgeschenk voor zijn rekening nemen en Marieke Lucas Rijneveld schrijft het Boekenweekessay bij het thema Eerste liefde. De 87ste Boekenweek, het traditionele lezersfeest in boekhandels en bibliotheken, vindt plaats van zaterdag 5 t/m zondag 13 maart 2022.
Deel bericht

Leidens Ontzet als prentenboek

16.09.21
Als je de ouders bent van echte, kleine Leidenaartjes, dan kun je er eigenlijk niet vroeg genoeg bij zijn. Je moet je Leidse nageslacht natuurlijk zo snel mogelijk het verhaal van Leidens Ontzet leren. Jonina Olij heeft een prentenboek gemaakt om je daarbij te helpen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)