Muiswerk Educatief heeft een nieuwe naam: Kurve

14.01.22

Persbericht - Muiswerk Educatief heeft een nieuwe naam: Kurve. Maar waarom eigenlijk? "De naam Muiswerk past niet meer bij deze tijd, waarin we swipen en apparaten worden bediend met touchscreens," vertelt Bram van Tongeren, directeur innovatie en didactiek bij Kurve. "Daarom zochten we naar een nieuwe naam.

De naam Kurve verwijst naar de individuele leercurve die leerlingen in onze leermiddelen volgen. En de pay off 'innovatieve makers van online leermiddelen' sluit aan bij wie wij zijn."

Leerlingen en studenten slim laten groeien in rekenen en talen, blijft de missie van Kurve. Daarbij zorgt slimme techniek ervoor dat iedereen zijn eigen leercurve volgt in de leermiddelen Numo, Flexi en Muiswerk Online. Met de naam Kurve heeft de organisatie een nieuwe huisstijl gekregen. Maar de leermiddelen houden hun vertrouwde jas.

Behoud het goede
Muiswerk Educatief is altijd een bloeiende organisatie geweest. "Dat succes schrijf ik toe aan de drie prioriteiten die wij ons stelden en blijven stellen nu wij Kurve heten," aldus Van Tongeren. "Die prioriteiten zijn:

1. Onze online leermiddelen moeten altijd werken.
2. Wie belt naar Service & Support, krijgt meteen een medewerker aan de lijn.
3. Wij maken onze leermiddelen helemaal zelf. Dat geldt voor de technische, ICT-kant, maar ook voor de instructie en oefeningen in de programma's. Die worden gemaakt door onderwijskundigen die het onderwijs kennen en weten wat leerlingen moeten kennen en kunnen als het gaat over talen en rekenen."

De plannen van Kurve
Kurve heeft veel nieuwe plannen. Van Tongeren: "Contentspecialisten zijn druk bezig met het verder ontwikkelen van nieuwe leerlijnen voor Frans, Duits en Spaans in Numo. Verder gaan we ons meer richten op samenwerken, bijvoorbeeld met toetsleveranciers. Door een koppeling te maken tussen toetsresultaten en het online leermiddel Numo kunnen leerlingen nóg gerichter gaan oefenen.

Ook zijn we bezig met het realiseren van koppelingen tussen onze leermiddelen en administratiesystemen. Want het scheelt scholen administratieve handelingen als bijvoorbeeld namen van leerlingen automatisch in het leermiddel worden ingelezen."
Deel bericht
(advertentie)

Elsevier verdient steeds meer aan wetenschappers

09.08.22
RELX, het moederbedrijf van de academische uitgever Elsevier presteert wederom hogere groeicijfers en verdient steeds meer aan data en applicaties voor universiteiten en wetenschappers.
Deel bericht

Overname school-app Magister goedgekeurd, ‘blijft genoeg concurrentie over’

13.07.22
De app is niet zo populair als Instagram, Snapchat of TikTok, maar toch gebruiken zeven tot acht van de tien leerlingen in het voortgezet onderwijs hem. Magister, de 21ste-eeuwse variant van de papieren schoolagenda. Met Iddink krijgt Sanoma Learning ook de app Magister in handen. Een laatste beroep van de concurrentie sneuvelde dinsdag.
Deel bericht

Francine Oomen maakt Hoe Overleef Ik-boek over hoofdpersonages als twintigers

08.07.22
Francine Oomen, bekend van de populaire Hoe Overleef Ik-reeks, gaat een nieuw boek maken in de serie. Daarin bevinden de hoofdpersonages zich niet in de tienerleeftijd, maar worden ze gevolgd als twintigers.
Deel bericht

Philip Hopman wint Max Velthuijs-prijs 2022

08.07.22
Philip Hopman is de winnaar van de Max Velthuijs-prijs 2022! De prijs is de grootste Nederlandse oeuvreprijs voor kinderboekenillustratoren en wordt eens in de drie jaar uitgereikt.
Deel bericht

Adaptief leren

01.07.22
Wat is adaptief leren exact? Hoe wordt het gebruikt? Wat zijn de voor- en nadelen? En hoe start je zelf met een adaptieve leeromgeving? De whitepaper adaptief leren is speciaal gemaakt voor docenten die lesgeven in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Een super handig document voor de innovatieve docent die meer wil doen met adaptief leren, maar nog niet precies weet waar te beginnen.
Deel bericht

'Geen gekke gedachte dat Schiermonnikoog bij Groningen zou horen'

15.06.22
Onlangs wees de Leeuwarder Courant op een storend foutje in een aardrijkskundeboek. Volgens de uitgever Alles-in-1 hoort Schiermonnikoog bij Groningen, evenals Rottumerplaat en Rottumeroog. Dat mochten ze wat het eerstgenoemde eiland betreft wel willen.
Deel bericht

[EduAd] Een sociaal veilige groep met Kwink

14.06.22
Vraag een kosteloos proefabonnement aan en probeer Kwink uit tot de zomervakantie! Voor een snelle start in het nieuwe schooljaar. Kwink is een online methode, inclusief burgerschap en mediawijsheid.
Deel bericht

[EduAd] Digitale verwerking met Gynzy

13.06.22
Wil je met één druk op de knop alle lesresultaten van jouw leerlingen bekijken, zonder na te kijken? Dat kan met onze digitale verwerking. De adaptieve verwerking past zich automatisch aan het niveau van jouw leerlingen aan. Probeer Gynzy kosteloos uit en ontdek alle mogelijkheden.
Deel bericht

Wandelgids leidt langs geschiedenis van het onderwijs

09.06.22
De Amsterdamse emeritus-hoogleraar Sjoerd Karsten (73) schreef de wandelgids Op schoolreisje: wandelliefhebbers worden langs de geschiedenis van het onderwijs gegidst.
Deel bericht

Blog | Het mag (moet) wat kosten

29.05.22
De rode kaart die het RED-Team Onderwijs onlangs voor het LiFo-systeem van Malmberg, Noordhoff en ThiemeMeulenhoff uitreikte, kwam op een actueel moment. In deze periode doen veel basisscholen de bestelling voor volgend jaar. En nu blijken veranderingen van leermiddelen nog ...
Deel bericht

Friese lesmethodes en tijdschriften gratis voor scholen

24.05.22
Alle scholen in het (speciaal) primair en voortgezet onderwijs krijgen vanaf volgend schooljaar gratis Fries lesmateriaal aangeboden. In het primair onderwijs gaat het om de digitale methode Spoar 8 en het tijdschrift Tsjil. Scholen in het voortgezet onderwijs krijgen gratis toe-gang tot de digitale lesmethode Searje 36 en ontvangen het tijdschrift LinKk.
Deel bericht

[EduAd] Probeer Gynzy gratis

23.05.22
Probeer Gynzy gratis uit en maak gebruik van de vele handige tools, kant-en klare lessen en de digitale verwerking. Hierdoor kun je interactief lesgeven op het bord en jouw leerlingen digitaal de adaptieve lesstof laten maken.
Deel bericht

[EduAd] Leren over diversiteit met het Familiekwartet

23.05.22
Familiekwartet helpt je om kinderen op vroege leeftijd bewust te maken van onze diverse samenleving en stimuleert daarmee een inclusieve mindset. Ze leren over de verschillen in geslacht, etniciteit en gezinssamenstelling en vooral dat ieder gezin uniek is.
Deel bericht

Opinie | Docenten gekneveld door papierverslindend verkoopsysteem van grote uitgeverijen

16.05.22
Kleine uitgeverijen van schoolmethoden worden uit de markt gewerkt door de grootste drie bedrijven. Die binden schoolleiders en leerkrachten via een licenties voor jaren aan zich. Heel slecht voor het onderwijs.
Deel bericht

Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls staat centraal bij Nederland Leest

11.05.22
Het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls staat in november centraal tijdens de leesbevorderingsactie Nederland Leest. De bedoeling van het jaarlijkse evenement is dat zoveel mogelijk mensen hetzelfde boek lezen en daarover met elkaar in gesprek gaan.
Deel bericht

[EduAd] Het Nationaal Onderwijs Congres

03.05.22
Het Nationaal Onderwijs Congres 2022 biedt op woensdag 5 oktober, donderdag 6 en vrijdag 7 oktober 2022 een inspirerend en interactief congrestival voor alle onderwijsprofessionals uit het primair onderwijs.
Deel bericht

Week van Burgerschap 2022: 16 t/m 20 mei

21.04.22
Met de Week van Burgerschap willen wij leerkrachten inspireren tijd te besteden aan burgerschap in de klas. Zo kunnen zij onderzoeken wat past bij hun school of klas. Elk jaar staat een ander thema centraal. Het thema voor 2022 is: technologie en gezondheid.
Deel bericht

[EduAd] Hybride rekenonderwijs met Gynzy

04.04.22
Alles wat je nodig hebt om hybride rekenonderwijs te geven bij de opbouw van de methode 'De wereld in getallen 5' vind je sinds februari bij Gynzy! Zo kun je naast onze digitale leeromgeving ook gebruikmaken van werkboekjes en handleidingen.
Deel bericht

[EduAd] Webinar: Introductie KlasMastr

04.04.22
Maak op 12 april gratis kennis met hét leerportaal voor professionals in het basisonderwijs. Altijd Leren met een enorm aanbod aan trainingen in alle vormen en maten.
Deel bericht

'Terra Ultima' wint Woutertje Pieterse Prijs voor beste kinderboek

02.04.22
De Woutertje Pieterse Prijs voor het beste kinderboek gaat dit jaar naar Terra Ultima, van illustrator Raoul Deleo en ontdekkingsreiziger Noah J. Stern. Dat is bekendgemaakt in een speciale uitzending van De Taalstaat op NPO Radio 1, De Kindertaalstaat. De winnaars ontvangen een bedrag van 15.000 euro.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)