Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls staat centraal bij Nederland Leest

11.05.22
Het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls staat in november centraal tijdens de leesbevorderingsactie Nederland Leest. De bedoeling van het jaarlijkse evenement is dat zoveel mogelijk mensen hetzelfde boek lezen en daarover met elkaar in gesprek gaan.
Deel bericht
(advertentie)

Opinie | Docenten gekneveld door papierverslindend verkoopsysteem van grote uitgeverijen

16.05.22
Kleine uitgeverijen van schoolmethoden worden uit de markt gewerkt door de grootste drie bedrijven. Die binden schoolleiders en leerkrachten via een licenties voor jaren aan zich. Heel slecht voor het onderwijs.
Deel bericht

[EduAd] Het Nationaal Onderwijs Congres

03.05.22
Het Nationaal Onderwijs Congres 2022 biedt op woensdag 5 oktober, donderdag 6 en vrijdag 7 oktober 2022 een inspirerend en interactief congrestival voor alle onderwijsprofessionals uit het primair onderwijs.
Deel bericht

Week van Burgerschap 2022: 16 t/m 20 mei

21.04.22
Met de Week van Burgerschap willen wij leerkrachten inspireren tijd te besteden aan burgerschap in de klas. Zo kunnen zij onderzoeken wat past bij hun school of klas. Elk jaar staat een ander thema centraal. Het thema voor 2022 is: technologie en gezondheid.
Deel bericht

[EduAd] Hybride rekenonderwijs met Gynzy

04.04.22
Alles wat je nodig hebt om hybride rekenonderwijs te geven bij de opbouw van de methode 'De wereld in getallen 5' vind je sinds februari bij Gynzy! Zo kun je naast onze digitale leeromgeving ook gebruikmaken van werkboekjes en handleidingen.
Deel bericht

[EduAd] Webinar: Introductie KlasMastr

04.04.22
Maak op 12 april gratis kennis met hét leerportaal voor professionals in het basisonderwijs. Altijd Leren met een enorm aanbod aan trainingen in alle vormen en maten.
Deel bericht

'Terra Ultima' wint Woutertje Pieterse Prijs voor beste kinderboek

02.04.22
De Woutertje Pieterse Prijs voor het beste kinderboek gaat dit jaar naar Terra Ultima, van illustrator Raoul Deleo en ontdekkingsreiziger Noah J. Stern. Dat is bekendgemaakt in een speciale uitzending van De Taalstaat op NPO Radio 1, De Kindertaalstaat. De winnaars ontvangen een bedrag van 15.000 euro.
Deel bericht

Nationaal Onderwijslab gaat innovatieve digitale toepassingen ontwikkelen

29.03.22
Er is circa 80 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van een Nationaal Onderwijslab waarin scholen, samen met uitgeverijen en ICT-experts, werken aan innovatieve digitale toepassingen die aansluiten op het nieuwe curriculum voor het po en vo.
Deel bericht

Nieuwe les Wereld van Water

23.03.22
Het Watersportverbond lanceert komend jaar samen met Respect Foundation een nieuwe les voor het basisonderwijs: I love water! In deze les staat respect voor het water centraal. Waar vind je allemaal water in jouw omgeving en hoe normaal is het eigenlijk dat er schoon water uit de kraan komt? De les maakt onderdeel uit van het (online) lespakket ‘Wereld van Water’ en is ontwikkeld door het Watersportverbond voor kinderen in groep 6 t/m 8.
Deel bericht

[EduAd] Kom jij ook naar hét congres voor professionals in het onderwijs?

15.03.22
Het Nationaal Onderwijs Congres biedt op 6 en 7 oktober inspirerende sessies en workshops met topsprekers, onder wie Meester Jesper. Een uniek congres dat je niet wilt missen!
Deel bericht

[EduAd] Matific, bekroond rekenleerplatform wereldwijd, nu in Nederland

14.03.22
Matific, een ondersteunende rekenmethode voor kinderen op de basisscholen: Rekenen wordt op spelenderwijs inzichtelijk gemaakt, kinderen leren door te doen en het helpt leerkrachten met het geven van interactieve lessen. Je krijgt nu 3 maanden gratis toegang tot Matific.
Deel bericht

[EduAd] Afscheidsmusicals 2022 voor groep 8

08.03.22
Welke afscheidsmusical kies je dit jaar voor groep 8? Altijd een lastige keuze. Op Musical op School vind je een handig overzicht met nieuwe eindmusicals voor 2022 en musicals uit voorgaande jaren.
Deel bericht

‘Geen christelijke lobby die censuur wil’

05.03.22
Uitgeverij Malmberg spreekt tegen als zou er een christelijke lobby zijn die lesmethoden wil laten censureren. Dat heeft Malmberg laten weten in een gesprek met leerkrachten van de openbare Crayenesterschool in Heemstede.
Deel bericht

Toetsexpert Bureau ICE neemt ontwikkelaar De Rode Planeet over

17.02.22
Bureau ICE heeft onlangs De Rode Planeet (DRP), de ontwikkelaar van het toetsplatform Quayn, overgenomen van de Iddink Group. Door het combineren van toetsexpertises is het mogelijk om scholen in het voortgezet onderwijs nog beter te helpen om doelgericht en kwalitatief te toetsen en te evalueren.
Deel bericht

[EduAd] Ontdek de eindeloze mogelijkheden van iPads in de klas

07.02.22
Apple biedt oplossingen die direct toepasbaar zijn en waarmee kinderen echt stappen kunnen zetten. Tijdens de Apple webinar weken vertellen we je alles over de mogelijkheden. Laat je inspireren!
Deel bericht

[EduAd] Afscheidscadeau groep 8: Mijn schooltijd 2014-2022

07.02.22
Geef leerlingen hét afscheidscadeau voor groep 8. Een prachtig aandenken met nieuws, hypes en sport uit hun basisschooltijd. In het boek is ruimte voor eigen foto's en herinneringen! Het nieuws tot en met april 2022 staat erin.
Deel bericht

Marjolein Moorman: ‘Een leraar is net zo goed een strijder voor de samenleving als een militair’

25.01.22
In haar boek Rood in Wassenaar dat morgen verschijnt, beschrijft de Amsterdamse PvdA-onderwijswethouder Marjolein Moorman wat de drijfveren zijn voor haar strijd tegen ongelijkheid. ‘Ongelijkheid kost ons superveel geld, hè.’
Deel bericht

Het grote TOS mysterie - Taalontwikkelingsstoornis uitgelegd in een strip

16.01.22
Persbericht - Het grote TOS mysterie is geschreven voor kinderen met en zonder TOS vanaf ongeveer 10 jaar. Het doel is om meer bekendheid te creëren voor TOS en kinderen te enthousiasmeren voor taalwetenschap. Het stripverhaal is geschreven en getekend door Wouter Goudswaard en gebaseerd op het promotieonderzoek van Imme Lammertink. Zij onderzocht waarom het leren van taal niet voor ieder kind vanzelfsprekend is.
Deel bericht

Filosofisch verhaal voor kinderen vanaf 3 jaar: Hier wacht ik

14.01.22
Persbericht - Hier wacht ik vertelt een vrolijk filosofisch verhaal op rijm voor kinderen vanaf drie jaar van Martine Lejeune (auteur) en Eduard Plancke (illustrator).
Deel bericht

Muiswerk Educatief heeft een nieuwe naam: Kurve

14.01.22
Persbericht - Muiswerk Educatief heeft een nieuwe naam: Kurve. Maar waarom eigenlijk? "De naam Muiswerk past niet meer bij deze tijd, waarin we swipen en apparaten worden bediend met touchscreens," vertelt Bram van Tongeren, directeur innovatie en didactiek bij Kurve. "Daarom zochten we naar een nieuwe naam.
Deel bericht

Nieuw lesmateriaal: Micro-monsters om je heen

11.01.22
Het coronavaccin is vanaf januari 2022 beschikbaar voor kinderen van 5 t/m 11 jaar. Alle aanleiding om ook basisschoolleerlingen de belangrijkste kennis over vaccinaties bij te brengen. Met het nieuwe lesmateriaal Micro-monsters om je heen leren kinderen uit groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs alles over virussen, bacteriën, het afweersysteem en vaccinaties.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)