Zestien gereedschapskisten voor 'coole kids'

19.10.18
Op het Griendencollege werden dinsdag zestien gereedschapskisten uitgedeeld aan basisscholen uit de regio. Een initiatief van het VO, ondersteund door diverse gemeentes, om techniek en techniekonderwijs te promoten. Het initiatief werd gelanceerd onder de naam Regionale Techniekspelen. De bedoeling is dat op de basisscholen een boot ontwikkeld wordt.
Deel bericht

Lauren vliegt met astronaut André Kuipers in helikopter

07.10.18
Lauren van 12 uit Bergschenhoek zal deze dag niet zo snel vergeten. Zo mocht namelijk samen met astronaut André Kuipers in een helikopter vliegen. Ze vlogen van Haarlem naar Heerenveen en bezochten een paar locaties van de 350 die meedoen aan het Weekend van de Wetenschap. Dat deed de astronaut om mensen enthousiast te maken voor wetenschap.
Deel bericht

Boerenorganisatie ZLTO lokt klassen naar de boerderij

04.10.18
De boerenorganisatie ZLTO wil dat Zeeuwse scholieren vaker hun licht opsteken op een boerderij. De ZLTO wil de 198 Zeeuwse basisscholen structureel de mogelijkheid bieden om een boerenbedrijf te bekijken.Dat kan als meer agrariërs zich als 'klasseboeren' aansluiten bij het landelijke platform Boerderijeducatie Nederland.
Deel bericht

Meiden zijn beter in bèta dan jongens, en toch ...

26.09.18
Meiden presteren in het onderwijs gemiddeld iets beter in de bètavakken dan jongens, zo blijkt uit onderzoek naar de schoolwaardering bij 1,6 miljoen leerlingen. De hypothese dat de allerslimste jongens meiden overtroeven, waardoor die meiden toch maar geen bètastudie te volgen, blijkt niet te kloppen.
Deel bericht

Minister Slob denkt na over deelname VSO aan subsidieregeling vmbo techniek

13.09.18
Minister Arie Slob (Onderwijs) gaat kijken of het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) mee kan doen aan de eerste fase van de subsidieregeling vmbo techniek.
Deel bericht

Onderzoek: leerkracht zou best een beetje muzikaler willen zijn

21.06.18
Nederlandse leerkrachten in het basisonderwijs hebben veel talenten, maar aan hun muzikale talent schort het nog wel eens. Ruim een vijfde van de leerkrachten zou muzikaal willen zijn, maar is het niet. Talenten die leerkrachten het beste bij zichzelf herkennen zijn creativiteit (36%) en organiseren (33%).
Deel bericht

Bijensnoeptuintjes bij Noord-Bevelandse scholen

08.06.18
Alle basisscholen in de gemeente Noord-Beveland krijgen een bijenhotel en een bijensnoeptuintje. Stichting Landschapsbeheer Zeeland en de gemeente Noord-Beveland willen op deze manier de wilde bijen te ondersteunen.
Deel bericht

Kabinet trekt knip voor techniek op vmbo

06.06.18
Alle vmbo-scholen krijgen nog dit jaar 1500 euro per leerling in de bovenbouw om het techniekonderwijs te verbeteren. In 2019 wordt dat bedrag verdubbeld naar 3000 euro per leerling. Voor bijscholing van docenten komt 9 miljoen euro beschikbaar.
Deel bericht

Bekendmaking genomineerden TechniekTrofee 2018

03.05.18
De zes genomineerde basisscholen van de TechniekTrofee 2018 zijn bekend: drie genomineerde scholen voor de categorie ‘beste voorbeeld’ van wetenschap- en techniekonderwijs. Plezier, creativiteit en authenticiteit kenmerken volgens de jury de inzendingen van dit jaar. Drie scholen zijn in de race voor het ‘meest inspirerende idee’ van W&T-onderwijs.
Deel bericht

Lights On! Gratis online game en lespakket

17.04.18
Samen met Alliander heeft ThiemeMeulenhoff een speciaal lespakket ontwikkeld voor het natuurkunde-onderwijs. Lights On! Leerlingen leren en ervaren hoe zij in de toekomst met duurzaam opgewekte energie kunnen omgaan. Het pakket is gratis en bestaat uit een online game en een lesplan.
Deel bericht

3 oktober: Grote Wetenschapsdag 2018

12.04.18
Tijdens de Grote Wetenschapsdag gaan basisscholen in heel Nederland aan de slag met wetenschap en technologie in de klas. Elk jaar is er een ander thema.
Deel bericht

Meisjes kiezen meer voor techniek, maar haken halverwege ook nog vaak af

12.04.18
Meisjes op de havo, vwo en mbo kiezen steeds vaker voor een technische richting. Ook op het vmbo en het hoger onderwijs is een lichte stijging te bespeuren van meisjes dat voor een technische opleiding kiest, blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.
Deel bericht

Kinderen krijgen buiten les

10.04.18
Kinderen van meer dan 2300 basisscholen gaan dinsdag de klaslokalen uit en krijgen les in de buitenlucht. Ze doen dat tijdens de Nationale Buitenlesdag die Jantje Beton en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) hebben georganiseerd.
Deel bericht

Volg Beleef de lente. En win een nestkast met webcam voor jouw school.

04.04.18
Via Beleef de lente in de klas kunnen schoolklassen elk moment van de dag live meekijken in vogelnesten. Kinderen zien dingen, die ze anders nooit zouden zien. Daarbij is gratis lesmateriaal beschikbaar en de leerzaamste videoclips om zelf op onderzoek te gaan. Nu maken scholen ook kans om zelf een nestkast met camera te winnen
Deel bericht

Nederlands Twickto wint als enige speelgoedmerk internationale iF Design Gold Award

14.03.18
Twickto is sinds September 2017 verkrijgbaar in Nederland bij vele speelgoedwinkels en online stores, maar wordt ook aangeboden binnen het basisonderwijs en buitenschoolse opvang. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding van nieuwe thema’s en producten en wordt de verpakkingslijn vernieuwd.
Deel bericht

Checklists en instructiehulpmiddelen op nieuwe website voor techniekdocenten

13.03.18
Handige checklists voor een veilig technieklokaal, instructiekaarten om bij machines te hangen en informatie over wet- en regelgeving. Techniekdocenten, instructeurs, afdelingsleiders en directies vinden op de nieuwe website Veiligepraktijklokalen.nl/techniek informatie en tools om het onderwijs veiliger en gezonder te maken. Niet alleen voor de docent, maar ook voor de leerlingen.
Deel bericht

TechniekTrofee 2018

06.03.18
Met een goed idee voor Wetenschap & Techniekonderwijs kunt u € 2.500 winnen om uw idee uit te voeren. Deze Inspiratieprijs gaat naar de basisschool met het meest inspirerende idee voor wetenschap- en techniekonderwijs.
Deel bericht

GLOBE dag 2018

22.02.18
GLOBE Nederland organiseert op 27 maart de jaarlijkse GLOBE dag. Op deze dag vertellen wetenschappers van o.a. UU, RIVM en Wageningen UR hoe middelbare scholieren kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. 27 maart 2018 Wageningen Universiteit.
Deel bericht

Leerlingen bouwen een 'leger' aan robots

22.02.18
Honderden kinderen in Friesland hebben op school hun eigen robot gebouwd. Die mochten ze vandaag showen op een bijeenkomst. Een heel leger aan robots stond bij elkaar.
Deel bericht

Camera's Beleef de Lente staan aan

18.02.18
Dit jaar volgt www.beleefdelente.nl weer een aantal toppers van vorig jaar. Naast de bosuil, die vaak in februari al eieren heeft, zijn dat de kerkuil, slechtvalk, steenuil, koolmees, ijsvogel en ooievaar. Bovendien is er dit jaar een spectaculaire nieuwe soort van heel dichtbij te bewonderen: de zeearend.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)