Lezen gaat achteruit, wiskunde en natuurwetenschappen blijven gelijk – VO

18.11.20
De leesvaardigheid van de Nederlandse 15-jarigen is gedaald ten opzichte van 2015, maar het niveau van wiskunde en natuurwetenschappen is gelijk gebleven. Dat is een van de conclusies in het rapport PISA-2018.
Deel bericht

IVN laat nog meer kinderen natuur beleven door overname Natuurschool

31.10.20
IVN Natuureducatie neemt vanaf 29 oktober de Natuurschool over, de organisatie die al 30 jaar kinderen de natuur laat beleven met schoolreisjes en excursies in Noordwijk en Lauwersoog. Met deze overname wordt de continuïteit van de Natuurschool gewaarborgd en kan IVN nog meer kinderen de natuur laten beleven.
Deel bericht

Chemie in de klas

10.10.20
Hoe leer je kinderen iets over wetenschap? Ik ging met mijn pipetjes, peper en heel veel glitter naar de Jonge Onderzoekers om hen te leren hoe je vuil afstoot. En ik kwam met goud glinsterende gympen weer thuis.
Deel bericht

Lessen Toekomstkunde nu ook voor groep 3 en 4

23.09.20
Het Wereld Natuur Fonds brengt sinds september 2019 wekelijks lesmateriaal uit voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs onder de naam Toekomstkunde. Nieuw dit schooljaar is een aanbod voor groep 3 en 4: Toekomstkunde Junior. Leerkrachten kunnen ieder kwartaal een set met 5 lessen over Nederlandse natuur en duurzaamheid downloaden. De eerste herfst-lessen zijn nu gratis beschikbaar.
Deel bericht

Techcampus Amsterdam leidt nieuwe generatie technische jongeren op

04.09.20
Vandaag vindt in de aula van het Mundus College de aftrap plaats voor de Techcampus Amsterdam. 20 vmbo scholen in Amsterdam, 3 mbo colleges en 15 bedrijven gaan de komende drie jaar in nauwe samenwerking met elkaar het technisch onderwijs geheel vernieuwen.
Deel bericht

13e landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie op 13 november 2020

18.06.20
Kom In Beweging! Dat is het thema van de 13e landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie op 13 november 2020. Wij zitten ook niet stil en werken hard aan een uitdagend programma. Je kunt rekenen op nieuwe lesideeën waarbij bewegen een rol speelt.
Deel bericht

Techniekpact Monitor 2020

15.06.20
Op 15 juni 2020 is de jaarlijkse update van de Techniekpactmonitor gepubliceerd. Dit betekent een update van de cijfers over techniek. Hoe staat het ervoor met keuze voor techniek in het onderwijs? Wat is de behoefte van de arbeidsmarkt?
Deel bericht

Lerarencollectief tutorials

16.04.20
Tips en trucs die je kunt gebruiken om afstandsonderwijs een kwalitatieve duw in de rug te geven. Met korte tutorials van collega-leraren en gerenommeerde onderwijsprofs biedt het Lerarencollectief jullie de helpende hand. De nieuwste tutorial is van Andre Gilara. Welke vragen kan je stellen, welke modellen kan je gebruiken voor de samenhang en hoe kan je zaakvakken aan elkaar koppelen.
Deel bericht

De Nationale Buitenlesdag van 7 april wordt verplaatst naar 22 september

08.04.20
De Nationale Buitenlesdag van 7 april wordt verplaatst naar 22 september. Wij, Jantje Beton en IVN Natuureducatie, nemen deze beslissing uit respect voor alle maatregelen die nu nodig zijn om het coronavirus te bestrijden. Aanmeldingen blijven gewoon geldig!
Deel bericht

Gratis online vogelcursussen

07.04.20
Wilt u meer weten over vogels? Dan zijn de online vogelcursussen van Vogelbescherming vast iets voor u! De vogellessen zijn samengesteld door onze ambassadeurs Nico de Haan en Camilla Dreef.
Deel bericht

Wildlands zet in op jaarlijks 30.000 scholieren (dankzij een escape room en een eigen biologielokaal)

10.03.20
Wildlands Adventure Zoo Emmen wil de komende vier jaren 30.000 scholieren per jaar naar het park trekken. Dat is de inzet van de samenwerking die het park aangaat met IVN Natuureducatie.
Deel bericht

Je kunt weer live meekijken bij vogelnestjes

02.03.20
Altijd al willen weten wat een steenuil of een slechtvalk de hele dag doet? Vanaf nu kun je ze 24 uur per dag live volgen. Bij acht Beleef de Lente kun je een kijkje nemen in het leven van de vogels.
Deel bericht

Tv-actie voor hulp aan bedreigde dieren Australië

17.01.20
Jeugdzender NPO Zapp en het Wereld Natuur Fonds (WNF) komen volgende week zaterdag met een tv-actie voor de bedreigde dieren in Australië. De voortdurende bosbranden hebben aan tientallen mensen en duizenden koala's en andere dieren het leven gekost.
Deel bericht

Friese vmbo-scholen krijgen 10 miljoen extra voor techniekles

04.01.20
Drie Friese projecten om techniekonderwijs op het vmbo te verbeteren krijgen samen 10,3 miljoen euro subsidie van het ministerie van Onderwijs.
Deel bericht

Stuntende natuurkundeleraar (69) gaat viral: 'Nog nooit gezien!'

13.12.19
Een natuurkundeleraar uit Amerika doet er werkelijk alles aan om zijn studenten te vermaken. Een leerling besloot de stunts van haar docent te filmen en plaatste een compilatie op Twitter. Het filmpje werd sinds woensdag meer dan 13 miljoen keer bekeken.
Deel bericht

Nieuwe actie van WWF-Toekomstkunde

12.11.19
Sinds september dit schooljaar brengt het Wereld Natuur Fonds wekelijks een nieuwe gratis les Toekomstkunde uit. Waarbij kinderen zelfstandig ontdekken wat zij kunnen doen voor een betere aarde. Al ruim 4.000 leerkrachten doen mee en speciaal bij de negende les heeft WWF nu een winactie uitgeschreven.
Deel bericht

Klimaatlessen verplicht op Italiaanse scholen

07.11.19
In het nieuwe Italiaanse lesprogramma op zowel basis- als middelbare scholen worden klimaatlessen opgenomen. Vanaf het komende schooljaar zijn ze verplicht. De Italiaanse minister van onderwijs, Lorenzo Fioramonti van de Vijfsterrenpartij, kondigde dat woensdag aan.
Deel bericht

Gratis deelname aan De Grote Plantenjacht

21.10.19
Na het succes van de afgelopen jaren kunnen leerkrachten van de groepen 5 tot en met 8 weer gebruik maken van het gratis lespakket De Grote Plantenjacht! Met dit lespakket onderzoeken leerlingen de omgeving van de school en maken ze een actieplan om biodiversiteit rond de school te vergroten.
Deel bericht

Inschrijving TechniekTrofe geopend

12.10.19
Sinds 10 oktober 2019 kunnen basisscholen in het hele land weer meedingen naar de felbegeerde TechniekTrofee, een initiatief van Jet-Net & TechNet. Er zijn twee prijzen te winnen. Een Inspiratieprijs van €2.500,-. Deze gaat naar de basisschool met het meest inspirerende idee voor wetenschap- en techniekonderwijs (W&T).
Deel bericht

KlimaatKennisKwartet

11.10.19
Ook nieuwsgierig wat jij kunt doen voor de natuur en het klimaat? Op deze website vind je veel informatie vooral bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Maar er staat ook informatie op voor ouders, je juf of meester en andere mensen. Ken je het kwartet al?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)