Nieuwe actie van WWF-Toekomstkunde

12.11.19

Sinds september dit schooljaar brengt het Wereld Natuur Fonds wekelijks een nieuwe gratis les Toekomstkunde uit. Waarbij kinderen zelfstandig ontdekken wat zij kunnen doen voor een betere aarde. Al ruim 4.000 leerkrachten doen mee en speciaal bij de negende les heeft WWF nu een winactie uitgeschreven.

De nieuwste les Toekomstkunde staat in het teken van de plastic soep. Kinderen in groep 5 t/m 8 worden gevraagd om een poster te ontwerpen over dit wereldwijde probleem. Als de leerkracht een van de posters instuurt, maakt de hele klas kans op een van de vijf prijzenpakketten. Het pakket bestaat onder andere uit een Dieren-encyclopedia, leuke magazines en een duurzaam potlood waaruit een plantje groeit na gebruik. Deelnemen is gratis en kan tot maandag 25 november.
Deel bericht
(advertentie)

Wildlands zet in op jaarlijks 30.000 scholieren (dankzij een escape room en een eigen biologielokaal)

10.03.20
Wildlands Adventure Zoo Emmen wil de komende vier jaren 30.000 scholieren per jaar naar het park trekken. Dat is de inzet van de samenwerking die het park aangaat met IVN Natuureducatie.
Deel bericht

Je kunt weer live meekijken bij vogelnestjes

02.03.20
Altijd al willen weten wat een steenuil of een slechtvalk de hele dag doet? Vanaf nu kun je ze 24 uur per dag live volgen. Bij acht Beleef de Lente kun je een kijkje nemen in het leven van de vogels.
Deel bericht

Tv-actie voor hulp aan bedreigde dieren Australië

17.01.20
Jeugdzender NPO Zapp en het Wereld Natuur Fonds (WNF) komen volgende week zaterdag met een tv-actie voor de bedreigde dieren in Australië. De voortdurende bosbranden hebben aan tientallen mensen en duizenden koala's en andere dieren het leven gekost.
Deel bericht

Friese vmbo-scholen krijgen 10 miljoen extra voor techniekles

04.01.20
Drie Friese projecten om techniekonderwijs op het vmbo te verbeteren krijgen samen 10,3 miljoen euro subsidie van het ministerie van Onderwijs.
Deel bericht

Stuntende natuurkundeleraar (69) gaat viral: 'Nog nooit gezien!'

13.12.19
Een natuurkundeleraar uit Amerika doet er werkelijk alles aan om zijn studenten te vermaken. Een leerling besloot de stunts van haar docent te filmen en plaatste een compilatie op Twitter. Het filmpje werd sinds woensdag meer dan 13 miljoen keer bekeken.
Deel bericht

Klimaatlessen verplicht op Italiaanse scholen

07.11.19
In het nieuwe Italiaanse lesprogramma op zowel basis- als middelbare scholen worden klimaatlessen opgenomen. Vanaf het komende schooljaar zijn ze verplicht. De Italiaanse minister van onderwijs, Lorenzo Fioramonti van de Vijfsterrenpartij, kondigde dat woensdag aan.
Deel bericht

Gratis deelname aan De Grote Plantenjacht

21.10.19
Na het succes van de afgelopen jaren kunnen leerkrachten van de groepen 5 tot en met 8 weer gebruik maken van het gratis lespakket De Grote Plantenjacht! Met dit lespakket onderzoeken leerlingen de omgeving van de school en maken ze een actieplan om biodiversiteit rond de school te vergroten.
Deel bericht

Inschrijving TechniekTrofe geopend

12.10.19
Sinds 10 oktober 2019 kunnen basisscholen in het hele land weer meedingen naar de felbegeerde TechniekTrofee, een initiatief van Jet-Net & TechNet. Er zijn twee prijzen te winnen. Een Inspiratieprijs van €2.500,-. Deze gaat naar de basisschool met het meest inspirerende idee voor wetenschap- en techniekonderwijs (W&T).
Deel bericht

KlimaatKennisKwartet

11.10.19
Ook nieuwsgierig wat jij kunt doen voor de natuur en het klimaat? Op deze website vind je veel informatie vooral bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Maar er staat ook informatie op voor ouders, je juf of meester en andere mensen. Ken je het kwartet al?
Deel bericht

Nieuw lespakket voor scholieren: ‘Ik kan een 10-jarige al kwantummechanica uitleggen’

10.10.19
Basisschoolleerlingen moeten al statistiek krijgen én meer technische opdrachten maken. Dat staat in de plannen voor een nieuw lespakket voor scholieren. ‘Ik kan een 10-jarige al kwantummechanica uitleggen.’
Deel bericht

Obs Nieuwebrug (Ommen) officieel Biologie Plus School!

27.09.19
Biologie Plus Scholen zijn scholen die meer dan gemiddeld aandacht besteden aan Natuur, Wetenschap en Techniek. Het gaat erom dat er heel bewust les wordt gegeven over planten, voeding, dieren, gezondheid en duurzaamheid. De leerkrachten op een Biologie Plus School zijn getraind om een onderzoekende houding te stimuleren.
Deel bericht

Gratis lessen van WWF

13.09.19
Besteed in groep 5 t/m 8 aandacht aan duurzaamheid, natuur en klimaat met Toekomstkunde! Je ontvangt wekelijks lesmateriaal over een actueel thema, zoals de branden in de Amazone. Leerlingen ontdekken zelfstandig wat zij kunnen doen voor een betere toekomst.
Deel bericht

Den Helder: in de toekomst meer techniek op de basisschool

17.07.19
In het kader van toekomstgericht technisch onderwijs worden vaardigheden zoals samenwerken, creativiteit, kritisch denken en probleem oplossend denken onderwezen. In het nieuwe schooljaar zal er een pilot van start gaan in samenwerking met studenten en docenten van het ROC Kop van Noord-Holland en leraren en leerlingen uit groep 7/8 van de twee Sarkon basisscholen.
Deel bericht

Veel animo bij leerlingen basisscholen voor technieklessen

13.06.19
Groep 7 leerlingen van basisscholen de Omnibus en de Triangel uit Amstelveen hebben gedurende vier weken technieklessen gevolgd op SG Panta Rhei. De animo om aan deze lessen mee te kunnen doen was zo groot, dat de leerlingen een motivatiebrief moesten schrijven. Daaruit zijn twintig leerlingen per school geselecteerd. Dinsdag sloten zij af met een race met zonne-energie auto's.
Deel bericht

Wekelijks lesmateriaal van het Wereld Natuur Fonds: Toekomstkunde

28.05.19
Het Wereld Natuur Fonds (WWF) heeft een nieuw aanbod aan lesmaterialen voor het basisonderwijs: Toekomstkunde. Toekomstkunde is wekelijks terugkerend lesmateriaal voor groep 5 t/m 8 over actuele onderwerpen rondom klimaat, duurzaamheid, natuur en wilde dieren, waarbij kinderen ontdekken wat zij zélf kunnen doen voor een betere toekomst. Kinderen kunnen zelfstandig met het materiaal aan de slag.
Deel bericht

Watersector staat centraal bij Kick-Off Girlsday 2019

05.04.19
Directeur-Generaal van Rijkswaterstaat Michèle Blom en Dijkgraaf Hetty Klavers openen op 11 april Girlsday 2019 samen met meisjes uit het Bao en het vmbo. Waterbeheer en waterveiligheid vragen in deze tijd om innovatieve technische denkers en doeners en meer meisjes zijn welkom in de watersector. De Kick-off vindt plaats in Rotterdam te midden van alle Nederlandse Dijkwerkers.
Deel bericht

Techniekwedstrijd Rivierengebied van start

09.03.19
Voor de vijftiende keer organiseert de Stichting Techniekwedstrijd Rivierengebied een techniekwedstrijd, met dit jaar ongeveer 20 deelnemende scholen uit de regio. Doel van de wedstrijd is basisschoolleerlingen uit groep 8 te interesseren voor techniek.
Deel bericht

Scholen winnen bijdrage voor groener buitenlokaal

25.02.19
21 Zeeuwse basisscholen hebben 1500 euro gewonnen om op het schoolplein een voedselplek te maken. De scholen sleepten deze prijs in de wacht bij de ontwerpwedstrijd van natuureducatieorganisatie IVN Zeeland, met steun van Jong Leren Eten en de provincie Zeeland. Met een voedselplek kunnen leerlingen buiten leren en ontdekken hoe voedsel groeit.
Deel bericht

Beleef de Lente in de klas

09.02.19
Op 17 februari is het zover. Dan gaat Beleef de Lente 2019 van start in het radioprogramma Vroege Vogels. Wist u dat er speciaal voor leerkrachten van het basisonderwijs een speciale In de klas-pagina staat op de website van Beleef de Lente. Met veel goed en gratis lesmateriaal voor alle groepen en een selectie aan leerzame video's. Bent u een leerkracht, neem graag een kijkje.
Deel bericht

Leerlingen groep 7 en 8 maken kennis met Techniek

26.11.18
Aanstaande dinsdag komen er ruim 300 leerlingen van de basisscholen uit de regio naar het Theda Mansholt College in Delfzijl, om deel te nemen aan het jaarlijks terugkerende evenement Technics4U. Het initiatief voor Technics4U vindt zijn basis in het lokale samenwerkingsverband tussen scholen (basisonderwijs en voortgezet onderwijs).
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)