PowerPoint: Kuikens tellen tot 10

15.03.12
Marije Andringa plaatste op Digibord op School een nieuwe PowerPoint: Kuikens tellen tot 10. Leuke teloefening en sommetjes.
Deel bericht

Gratis speciale kerstles Do they know it’s Christmas

08.12.14
Vanaf vandaag staat voor alle Nederlandse basisscholen de Christmas Special van Groove.me gratis open! In deze Engelse les staat het nieuwe lied Do they know it’s Christmas van Band Aid 30 centraal en maak je kans op een swingend nieuwjaarspakket.
Deel bericht

Kerst op Yurls

07.12.14
Naast de Kerst webpaden, werkboekjes, liedjes, spelletjes, knutsels en apps, nu ook eBooks, een rustboekje, flicharts voor het ActivBoard en notebooklessen voor SMART Notebook Express. Ook verwijzingen naar Kerstpagina's van gebruikers van Yurls.
Deel bericht

Natasja Smit maakt van Yurls een digitale omgeving

28.11.14
De digitale revolutie is in volle gang in het onderwijs. Voor- en tegenstanders van iPad-scholen rollen met enige regelmaat over elkaar heen en voeren verhitte middel-en-doeldiscussies. Uitgevers en andere educatieve softwareproducenten maken digitaal lesmateriaal waarmee individueel, adaptief en verrijkend onderwijs aangeboden wordt.
Deel bericht

Documentaire Nieuwe Wildernis krijgt vervolg

14.11.14
De Oostvaardersplassen gaan een belangrijke rol spelen in een nieuwe natuurdocumentaire van de makers van internationale hits als Microcosmos en Oceans.
Deel bericht

Een reuzen-iPad aan de muur

11.11.14
Het bedrijfsleven vaart wel bij alle aandacht voor ICT in het onderwijs. Zo ook Prowise uit Budel.Wat begon als een eigen zaak is nu een miljoenenbedrijf.
Deel bericht

Leerlingen mediawijs met nieuwe lesmethode Kidsweek

30.10.14
Aandacht voor mediawijsheid is erg belangrijk in onze samenleving, waar kinderen dagelijks omgeven worden door media en actief zijn op internet. Het blijft van belang dat leerkrachten hun leerlingen regels en vaardigheden bijbrengen om goed met media om te gaan. Met de introductie van Mediawijs met Kidsweek in de Klas wordt dit een stuk makkelijker.
Deel bericht

50 nieuwe digibordtools op Yurls

29.10.14
Gynzy’s 50 populairste interactieve digibordtools zijn nu gratis en zonder registratie en inlog beschikbaar op Yurls. Het gaat om tools als verjaardagstaart, breukencirkel, geld tellen, blokken bouwen, bussommen, rekenrek, tafels flitsen, letterflits, menselijk lichaam en verkeerssituatie.
Deel bericht

Nieuwe online Sinterklaas prentenboeken

28.10.14
Elke jaar verschijnen er gratis Sinterklaas prentenboeken geschreven door bekende Nederlanders. Dit jaar zijn de schrijvers André Kuipers, Winston Gerschtanowitz en Paul van Vliet.
Deel bericht

Initiatief Concertgebouw geeft nieuwe impuls aan muzieklessen in de klas

23.09.14
Het Koninklijk Concertgebouw heeft de partners en fondsen gevonden om het muziekonderwijs op de basisschool in Nederland een impuls te geven. Op initiatief van de Amsterdamse concertzaal start uitgever Blink Educatie met de ontwikkeling van een Digitale Leerlijn Muziek (DLM) voor groep 1 tot en met 8.
Deel bericht

Rekenspellen op het digibord

17.09.14
De rekenspellen op Yurls Rekenspelletjes zijn geschikt voor computers en tablets, maar spellen als Splitsen en Breukenvlag kunnen natuurlijk ook heel goed op een digibord worden gespeeld of als instructietool dienen. Kom regelmatig terug voor nieuwe spellen of meld je aan voor de POLS Nieuwsbrief ...
Deel bericht

3 websites vol met uitlegfilmpjes

16.09.14
Op de Yurls ‘Rekenvideo’s‘ verzamelt Yurls (@yurls) ‘YouTube’- rekenvideo’s (uitlegfilmpjes) die zijn geordend op onderwerp. Op dit moment vind je er uitlegfilmpjes rond de onderwerpen ‘Breuken‘ en ‘Optellen‘.
Deel bericht

Leuke voetbal spelletjes voor kleuters/digibord

28.05.14
Leuke voetbalspelletjes voor kleuters/digibord.
Deel bericht

Nieuwe videosite Schooltv online

23.05.14
De NTR heeft de geheel vernieuwde website van Schooltv gelanceerd: Schooltv.nl. Leerzame video’s vormen daarop de hoofdmoot, waaronder de circa vierduizend clips van de bekende Schooltv Beeldbank. Daarnaast bevat de videosite talloze fragmenten van bekende jeugdprogramma’s van de NTR, zoals Sesamstraat en Het Klokhuis.
Deel bericht

Restart, een game over ‘opnieuw beginnen in een ander land’

23.05.14
Het Nederlands Openluchtmuseum heeft voor leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs een lesprogramma ontwikkeld rond het thema migratie. In Restart, een game over opnieuw beginnen in een ander land, ervaren zij wat migratie met je doet. De leerlingen worden aan een test onderworpen, waarbij ze binnen een vastgestelde tijd moeten bewijzen dat ze een verblijfsvergunning waardig zijn.
Deel bericht

Online: EU clips van Schooltv / Nieuwsuur

19.05.14
De nieuwe reeks "Nieuwsuur in de klas - EU" staat online: www.schooltv.nl/nieuwsuur
Deel bericht

Digibordtool: Liniaturen

30.03.14
Diverse liniaturen van LesKompas voor op het digibord, voor taal én rekenen.
Deel bericht

Met popmuziek leren kinderen gemakkelijker en met meer plezier Engels

26.03.14
Leerlingen die Engels leren met popmuziek zijn veel gemotiveerder voor het leren van Engels en leren de taal gemakkelijker en effectiever. Een jaar na de lancering van de lesmethode Groove.me, de eerste wereldwijde lesmethode waarbij kinderen Engels leren met popmuziek, blijkt dit uit onderzoek van de Universiteit Twente.
Deel bericht

Sneller aan de bril door digibord

12.03.14
Door het digibord hebben jongeren sneller last van kleine oogproblemen. Na een test adviseren twee leerlingen van CSG Bogerman in Sneek scholen de borden vooral beter af te stellen.Voor hun profielwerkstuk ‘Zicht op digitale schoolborden' brachten ze met een oogtest in kaart hoe jonge schoolgenoten beter op 4 meter afstand een tekst kunnen lezen.
Deel bericht

Alle hoogtes in Nederland in beeld met de PDOK viewer

06.03.14
Nauwkeurig de hoogte bekijken van elke heuvel of duin in Nederland. Dat kan met de PDOK viewer. PDOK (Publieke Dienstverlening op de Kaart) wordt gevuld met data die vanuit helikopters en vliegtuigen met lasertechnologie is verzameld.
Deel bericht

Handige combinatie: Yurls en LesKompas

03.03.14
Combineer nu je persoonlijke Yurls-pagina met LesKompas, de website met zorgvuldig geselecteerd online lesmateriaal gekoppeld aan methoden die je op school gebruikt. LesKompas – completer en goedkoper. Bekijk de introductievideo en neem een gratis proefabonnement.
Deel bericht