Google Earth vernieuwd

21.04.17
Ongetwijfeld heb je het al zo links en rechts gelezen: 'Google Earth' is vernieuwd!! De update is deze week uitgerold en gewoon te bekijken in je browser. Om de nieuwe versie van 'Google Earth' te bekijken is dan weer wel de browser 'Google Chrome' nodig.
Deel bericht

Peuters met tablets slapen korter

15.04.17
Zelfs kinderen die nog in de luiers zitten spelen tegenwoordig met tablets. Leuk al dat scrollen en swipen, maar peuters die met touchscreens in de weer zijn krijgen wel minder slaap, zagen Britse psychologen.
Deel bericht

Onderzoek Iene Miene Media: een derde van de ouders weet niet wat hun jonge kind doet op een beeldscherm

01.04.17
Kinderen in de leeftijd van nul tot en met zes jaar kijken ruim twee uur per dag naar een scherm. Een derde van de ouders weet niet wat hun kinderen dan zien. Dit blijkt uit het onderzoek Iene Miene Media 2017, dat is gepresenteerd bij de start van de Media Ukkie Dagen.
Deel bericht

Media Ukkie Dagen 2017 van start

01.04.17
De Media Ukkie Dagen 2017 zijn van start. Hoogtepunten dit jaar: nieuw onderzoek en de introductie van de MediaDiamant, een soort schijf van vijf voor mediaopvoeding.
Deel bericht

Ervaar hoe adaptieve software uw taken als leerkracht verlichten

29.03.17
U herkent het vast wel: u onderschrijft de doelstellingen van passend en gepersonaliseerd onderwijs, maar komt er in de dagelijkse praktijk te weinig aan toe. Enkele zorgleerlingen in uw klas vragen zoveel begeleiding, dat u handen te kort komt om andere leerlingen voldoende te bedienen. Door het vele nakijkwerk heeft u nauwelijks tijd voor het bedenken en organiseren van extra activiteiten die uw onderwijs versterken.
Deel bericht

Maurice de Hond stapt noodgedwongen op als bestuurder iPad-scholen

25.03.17
Maurice de Hond trekt zich noodgedwongen terug als bestuurder van zijn twee iPad-scholen in Amsterdam. Door gebrek aan animo en organisatorische problemen sluit één van de scholen zijn deuren en gaat de andere school per augustus op in een andere scholenkoepel.
Deel bericht

Het iPad-aanbod is eindelijk weer logisch

22.03.17
Van alle aankondigingen gisteren was de nieuwe 9,7-inch iPad misschien wel het meest opvallend. Het is de langverwachte opvolger van de iPad Air 2 en wordt naast de iPad Pro verkocht voor een aanzienlijk lagere prijs dan zijn voorganger.
Deel bericht

Gratis kennismaken met app Goedemorgen op school!

20.03.17
Scholen voor voortgezet onderwijs kunnen gratis kennismaken met voorbeeldteksten, opdrachten en filmpjes zoals die dagelijks zullen worden aangeboden in de app Goedemorgen op school!.
Deel bericht

De mythe ontkracht: Kinderen lezen liever van papier dan scherm

14.03.17
Het is een populaire aanname dat jonge mensen bij voorkeur niet meer van papier lezen. Recent onderzoek, waaruit blijkt dat kinderen papieren boeken verkiezen boven lezen van het scherm, ontkracht deze veronderstelling juist.
Deel bericht

Media Ukkie Dagen 2017

08.03.17
De Media Ukkie Dagen van 31 maart t/m 7 april 2017staan in het teken van ‘Slim opgroeien met schermen’. Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van mediagebruik een goede start meegeven?
Deel bericht

'Laptop vergroot ongelijkheid in het onderwijs'

28.01.17
Het toenemend gebruik van digitale leermiddelen vergroot de ongelijkheid op school, vinden ouderorganisatie Ouders en Onderwijs, stichting Leergeld en de VO-raad, de koepel voor middelbare scholen. Zij willen dat computerapparatuur onder de Wet gratis schoolboeken gaat vallen.
Deel bericht

Nationale Voorleesdagen en Mybee

26.01.17
De Nationale Voorleesdagen zijn van start gegaan. Doel is om voorlezen te stimuleren aan kinderen die dat zelf nog niet kunnen. Mybee draagt daar graag een steentje aan bij en vult het aanbod aan met leuke liedjes en verhaaltjes om mee te zingen en te lezen.
Deel bericht

Gratis app De Kleine Walvis

25.01.17
Vandaag starten de Nationale Voorleesdagen. Bij het prentenboek is een app gemaakt. Gratis downloaden.
Deel bericht

Disney lanceert gadget om internetgebruik kinderen te sturen

19.01.17
Een nieuwe gadget die in samenwerking met Disney is gemaakt, stelt ouders in staat om het internetgedrag van kinderen in de gaten te houden en waar nodig te sturen. Circle with Disney is vanaf woensdag verkrijgbaar.
Deel bericht

Alfabet voor kinderen met dyslexie gaat online

09.01.17
In het jaar dat de spellingmethode Pi-Spello 10 jaar op de markt is, komen de uitgevers met de online versie van de methode.
Deel bericht

Digitaal prentenboek stimuleert taalvaardigheid van kleuters

29.12.16
Traditioneel voorlezen is voor de meeste kinderen een effectieve manier om taalvaardigheid te stimuleren, maar niet voor alle kinderen. Het promotieonderzoek van orthopedagoog Rachel Plak toont aan dat een deel van de kleuters pas leert als de boeken filmachtige beelden en muziek bevatten.
Deel bericht

Kerst, video's en spelletjes in de gratis Mybee app

23.12.16
Het is bijna Kerst. En dat betekent dat Mybee vol staat met leuke Kerst spelletjes, video’s en apps voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Of je kinderen nu zelf willen rondrijden in een kerstbus of meezingen en dansen met Kinderen voor Kinderen, het kan allemaal met Mybee.
Deel bericht

Kerst spelletjes en video's in de gratis Mybee app

22.12.16
Het is bijna Kerst. En dat betekent dat Mybee vol staat met leuke Kerst spelletjes, video’s en apps voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar.
Deel bericht

Kleuters 'lezen' liever op papier

02.12.16
Kleuters verkiezen echte boekjes boven de tablet-versies. Want hoewel 79 procent van de twee- tot zesjarigen een tablet mag gebruiken, gebruikt slechts 29 procent het apparaat om een digitaal boek te bekijken.
Deel bericht

Op zoek naar de beste historische website of app

01.12.16
De Geschiedenis Online Prijs bekroont de beste historische website en app. Aanmelden van uw website of app kan t/m 23 december. Stemmen vanaf 9 januari. De uitreiking vindt plaats op donderdag 16 februari 2017 in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.
Deel bericht