Minecraft: Education Edition in Nederland beschikbaar

02.11.16

Minecraft: Education Edition is nu ook in Nederland beschikbaar. De game biedt een laagdrempelige en speelse manier om in de klas digitale vaardigheden te leren.

Minecraft: Education Edition werd gebouwd met hulp van meer dan 50.000 leerlingen en leerkrachten van over de hele wereld die deelnamen aan ons early-accessprogramma. Zij leverden waardevolle feedback die ons geholpen heeft Minecraft: Education Edition af te stemmen op het gebruik in verschillende leeromgevingen, zowel in het basis- als voortgezet onderwijs.

Minecraft: Education Edition komt met verschillende functionaliteiten, waaronder de langverwachte Classroom Mode-companion-app. Deze stelt leerkrachten in staat om wereldinstellingen aan te passen, met leerlingen te communiceren, items toe te kennen en leerlingen in de Minecraft-wereld te teleporteren. Verder biedt het de mogelijkheid een kaart van de Minecraft-wereld te bekijken, een overzicht van alle leerlingen in die wereld te zien, en biedt het verschillende instellingen voor het beheren van die wereld en een chatscherm. Er is zelfs een klok die aangeeft hoe laat het is in de Minecraft-wereld. Classroom Mode maakt het voor onderwijzers mogelijk om vanuit één centrale interface de interactie aan te gaan met leerlingen en instellingen te beheren.

De volledige versie van Minecraft: Education Edition is vanaf nu beschikbaar vanaf 1 tot 5 euro per gebruiker per jaar, afhankelijk van de grootte van de organisatie en de kwalificatie voor volumelicentie. Voor meer informatie en specifieke prijzen kunnen onderwijsinstellingen terecht bij een Microsoftlicentiepartner voor het onderwijs.

Wie nog niet bekend is met de voordelen van Minecraft in het klaslokaal, kan voor meer informatie terecht op het bijgewerkte education.minecraft.net. Daar zijn ook lesprogramma’s te vinden, een platform waar onderwijzers kunnen samenwerken en het Minecraft Mentors-programma dat leraren met anderen in contact brengt die ervaring hebben met het lesgeven met Minecraft.
Deel bericht

Steve JobsSchool in Enschede wél een succes: ‘Varen onze eigen koers’

24.06.17
Het Steve Jobsonderwijs is lang niet overal succesvol, maar in Enschede slaat het concept wel aan. Ruim twee jaar geleden werd basisschool De Lipper omgetoverd tot openbare Steve JobsSchool De Uitvinding. Directeur Niels Anderson staat nog altijd achter de formule.
Deel bericht

Waar vind je educatieve apps om te gebruiken op de tablets in jouw groep?

09.06.17
Je zult je wellicht wel eens afgevraagd hebben: "Waarom blogt ie nooit over educatieve apps..?". Het antwoord is heel simpel: ik heb geen tablet en heb er ook geen behoefte aan. In het geval dat ik mijn laptop niet in de buurt heb, gebruik ik mijn smartphone om ff op het internet te koekeloeren.
Deel bericht

Onderwijsrevolutie Maurice de Hond hapert: helft betrokken scholen haakt af

09.06.17
Ruim de helft van de scholen die de afgelopen vier jaar overstapten op het revolutionaire Steve Jobsonderwijs of serieus overwogen dat te doen, is inmiddels afgehaakt. De hoge kosten die initiator Maurice de Hond hen in rekening bracht, noemen zij als belangrijkste reden.
Deel bericht

Rotterdamse Steve Jobs-school stopt: onvoldoende resultaat

07.06.17
De eerste Steve Jobs-school van Rotterdam hangt dit vernieuwende onderwijsconcept na amper één schooljaar al aan de wilgen. Het iPadonderwijs naar een idee van Maurice de Hond brengt op obs De Vierambacht niet de gewenste resultaten.
Deel bericht

Samen voorbereid naar het ziekenhuis met de app Hoi Dokter

02.06.17
Hoi Dokter is een gratis app die families met jonge kinderen helpt bij het voorbereiden, begeleiden en verwerken van een ziekenhuisopname.
Deel bericht

Apple laat kinderen met Swift Playgrounds hun speelgoed programmeren

02.06.17
Swift Playgrounds wordt op 5 juni uitgebreid met de mogelijkheid om robots, drones en muziekinstrumenten te programmeren. ?Swift Playgrounds is een iPad-app waarmee kinderen leren programmeren in Apple's programmeertaal Swift.
Deel bericht

Steve JobsScholen 3 jaar in Nederland

31.05.17
De Steve JobsScholen bestaan 3 jaar. Daar hebben we veel van geleerd. Een White Paper met de lessen.
Deel bericht

Waarom er nauwelijks nog (goede) Android-tablets verschijnen (Opinie)

26.05.17
Huawei kondigde deze week een drietal nieuwe Android-tablets aan. Het zijn de eerste tablets van een grote fabrikant in tijden. Heeft dit type device nog toekomst?
Deel bericht

Limburgse dorpsscholen verbreken contract iPad-onderwijs

24.05.17
De vier basisscholen van de Stichting Katholiek Onderwijs Maasdal (SKOM) gaan vooralsnog niet over op iPad-onderwijs. De stichting ontbond het contract met de organisatie O4NT van Maurice de Hond, beter bekend onder de naam Steve Jobsscholen.
Deel bericht

App checkt of een foto bewerkt is

22.05.17
Met de app Check-mate kun je bewerkingen in foto's opsporen. De app is bedacht door HKU-studenten voor hun afstudeerproject. Ze willen meer "relativering" en "het idee van perfectie ontkrachten".
Deel bericht

Peuters en kleuters zijn dol op tablets, maar hoe leren ze ermee?

10.05.17
Er zijn al heel veel educatieve apps op de markt, vooral voor de leeftijdsgroep van 2 tot en met 5. Onderzoekers onderzochten onlangs in hoever peuters en kleuters woordjes leren in een zelfontwikkelde interactieve app.
Deel bericht

'Inhoud verhaal voor kinderen belangrijker dan vertelvorm'

03.05.17
Voor kinderen maak het niet uit of ze uit een digitaal of een papieren boek lezen. Wetenschappers van de NYU Steinhardt School of Culture, Education, and Human Development concluderen dat de inhoud veel belangrijker is.
Deel bericht

"Kleuters hebben baat bij digitale prentenboeken"

03.05.17
"Een derde van de kleuters maakt een sprong voorwaarts in leesvaardigheid als ze werken met digitale prentenboeken. Wat mij betreft gaat elke leerkracht hiermee aan de slag." Dat zegt Adriana (Jeanet) Bus, gasthoogleraar bij Taal, Literatuur en Communicatie aan de Vrije Universiteit.
Deel bericht

Timo (17) scoort met eigen geschiedenis-app

29.04.17
Wat doe je als je moeite hebt om jaartallen en gebeurtenissen van het vak Geschiedenis uit je hoofd te leren? Timo Noordzee (17), havo-leerling op het Rembrandt College in Veenendaal, bouwde een geschiedenis-app voor zichzelf en scoorde prompt een punt hoger op zijn volgende proefwerk.
Deel bericht

Eindexamen App voor elke scholier

27.04.17
Binnen deze app kunnen leerlingen aangeven in welke vakken en op welk niveau zij examen doen.
Deel bericht

Google Earth vernieuwd

21.04.17
Ongetwijfeld heb je het al zo links en rechts gelezen: 'Google Earth' is vernieuwd!! De update is deze week uitgerold en gewoon te bekijken in je browser. Om de nieuwe versie van 'Google Earth' te bekijken is dan weer wel de browser 'Google Chrome' nodig.
Deel bericht

Peuters met tablets slapen korter

15.04.17
Zelfs kinderen die nog in de luiers zitten spelen tegenwoordig met tablets. Leuk al dat scrollen en swipen, maar peuters die met touchscreens in de weer zijn krijgen wel minder slaap, zagen Britse psychologen.
Deel bericht

Onderzoek Iene Miene Media: een derde van de ouders weet niet wat hun jonge kind doet op een beeldscherm

01.04.17
Kinderen in de leeftijd van nul tot en met zes jaar kijken ruim twee uur per dag naar een scherm. Een derde van de ouders weet niet wat hun kinderen dan zien. Dit blijkt uit het onderzoek Iene Miene Media 2017, dat is gepresenteerd bij de start van de Media Ukkie Dagen.
Deel bericht

Media Ukkie Dagen 2017 van start

01.04.17
De Media Ukkie Dagen 2017 zijn van start. Hoogtepunten dit jaar: nieuw onderzoek en de introductie van de MediaDiamant, een soort schijf van vijf voor mediaopvoeding.
Deel bericht

Ervaar hoe adaptieve software uw taken als leerkracht verlichten

29.03.17
U herkent het vast wel: u onderschrijft de doelstellingen van passend en gepersonaliseerd onderwijs, maar komt er in de dagelijkse praktijk te weinig aan toe. Enkele zorgleerlingen in uw klas vragen zoveel begeleiding, dat u handen te kort komt om andere leerlingen voldoende te bedienen. Door het vele nakijkwerk heeft u nauwelijks tijd voor het bedenken en organiseren van extra activiteiten die uw onderwijs versterken.
Deel bericht