Kleuters 'lezen' liever op papier

02.12.16
Kleuters verkiezen echte boekjes boven de tablet-versies. Want hoewel 79 procent van de twee- tot zesjarigen een tablet mag gebruiken, gebruikt slechts 29 procent het apparaat om een digitaal boek te bekijken.
Deel bericht

'Laptop vergroot ongelijkheid in het onderwijs'

28.01.17
Het toenemend gebruik van digitale leermiddelen vergroot de ongelijkheid op school, vinden ouderorganisatie Ouders en Onderwijs, stichting Leergeld en de VO-raad, de koepel voor middelbare scholen. Zij willen dat computerapparatuur onder de Wet gratis schoolboeken gaat vallen.
Deel bericht

Nationale Voorleesdagen en Mybee

26.01.17
De Nationale Voorleesdagen zijn van start gegaan. Doel is om voorlezen te stimuleren aan kinderen die dat zelf nog niet kunnen. Mybee draagt daar graag een steentje aan bij en vult het aanbod aan met leuke liedjes en verhaaltjes om mee te zingen en te lezen.
Deel bericht

Gratis app De Kleine Walvis

25.01.17
Vandaag starten de Nationale Voorleesdagen. Bij het prentenboek is een app gemaakt. Gratis downloaden.
Deel bericht

Disney lanceert gadget om internetgebruik kinderen te sturen

19.01.17
Een nieuwe gadget die in samenwerking met Disney is gemaakt, stelt ouders in staat om het internetgedrag van kinderen in de gaten te houden en waar nodig te sturen. Circle with Disney is vanaf woensdag verkrijgbaar.
Deel bericht

Alfabet voor kinderen met dyslexie gaat online

09.01.17
In het jaar dat de spellingmethode Pi-Spello 10 jaar op de markt is, komen de uitgevers met de online versie van de methode.
Deel bericht

Digitaal prentenboek stimuleert taalvaardigheid van kleuters

29.12.16
Traditioneel voorlezen is voor de meeste kinderen een effectieve manier om taalvaardigheid te stimuleren, maar niet voor alle kinderen. Het promotieonderzoek van orthopedagoog Rachel Plak toont aan dat een deel van de kleuters pas leert als de boeken filmachtige beelden en muziek bevatten.
Deel bericht

Kerst, video's en spelletjes in de gratis Mybee app

23.12.16
Het is bijna Kerst. En dat betekent dat Mybee vol staat met leuke Kerst spelletjes, video’s en apps voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Of je kinderen nu zelf willen rondrijden in een kerstbus of meezingen en dansen met Kinderen voor Kinderen, het kan allemaal met Mybee.
Deel bericht

Kerst spelletjes en video's in de gratis Mybee app

22.12.16
Het is bijna Kerst. En dat betekent dat Mybee vol staat met leuke Kerst spelletjes, video’s en apps voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar.
Deel bericht

Op zoek naar de beste historische website of app

01.12.16
De Geschiedenis Online Prijs bekroont de beste historische website en app. Aanmelden van uw website of app kan t/m 23 december. Stemmen vanaf 9 januari. De uitreiking vindt plaats op donderdag 16 februari 2017 in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.
Deel bericht

Mybee app: leuke en veilig online op de tablet

27.11.16
Kinderen zijn dol op de tablet, maar we willen wel dat ze veilig online zijn. Met de gratis Mybee app zijn kinderen op een leuke manier veilig online.
Deel bericht

Apple werkt aan 10,5-inch iPad voor onderwijs en bedrijfsleven

24.11.16
Apple werkt volgens een bron uit de Taiwanese toeleveringsketen aan een 10,5-inch iPad specifiek gericht op het onderwijs en bedrijfsleven. DigiTimes claimt dat deze nieuwe iPad in 2017 wordt gelanceerd met een Apple A10X-soc en dat de productie begin december van start gaat.
Deel bericht

Sinterklaas in Mybee voor 2 – 6 jarigen

24.11.16
Wil je jouw kind op een leuke en veilige manier online Sinterklaas liedjes laten luisteren en spelletjes laten spelen? Mybee biedt deze en zet een aantal leuke voorbeelden op een rij.
Deel bericht

Unboxing de nieuwe Osmo Pizzaset

20.11.16
Winkeltje spelen is super leuk en leerzaam. Met de nieuwe set van PlayOsmo begin je een eigen pizzeria. Je hebt daarvoor wel de basisset en de nieuwste set nodig met een pizzabodem, ingrediënten voor op de pizza en een kassa met geld.
Deel bericht

Van iPadschool naar taalkronkel (opinie)

20.11.16
Na zijn eerdere propaganda omtrent het invoeren van Steve Jobsscholen is Maurice de Hond op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging waarmee hij het land kan dienen
Deel bericht

‘Van swipen leren kinderen helemaal niets’

12.11.16
martphones, laptops en tablets zijn al lang niet meer weg te denken. Hoe schadelijk zijn ze en hoe moeten ouders ermee omgaan? Vraaggesprek met de Duitse psychiater Manfred Spitzer, auteur van het boek Digiziek, over de fatale invloed van beeldschermen.
Deel bericht

Minecraft: Education Edition in Nederland beschikbaar

02.11.16
Minecraft: Education Edition is nu ook in Nederland beschikbaar. De game biedt een laagdrempelige en speelse manier om in de klas digitale vaardigheden te leren.
Deel bericht

'Geef kinderen geen iPad tot ze twee jaar zijn'

02.11.16
Kinderen zijn aangetrokken tot schermen. Maar het beste blijven ze er helemaal af tot ze anderhalf tot twee jaar oud zijn.
Deel bericht

Scholen over de schreef met verplichte tablets

01.11.16
Middelbare scholen verplichten ouders steeds vaker peperdure tablets aan te schaffen voor hun kinderen. Daarmee overtreden ze de regels. Hooguit mogen ze een vrijwillige ouderbijdrage vragen.
Deel bericht

Steve Jobsscholen in de knel

24.10.16
Hoe staat het ervoor met de Steve Jobsscholen? Het antwoord na onderzoek van het Onderwijsblad: ze krijgen in Nederland lastig voet aan de grond. Aantallen scholen die de organisatie Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (O4NT, de andere naam voor Steve Jobsscholen) in de media noemt worden bij lange na niet gehaald.
Deel bericht

Hoe verloopt een overstap naar iPad-onderwijs?

21.10.16
Hoe verloopt een overstap naar iPad-onderwijs? Digitale leermiddelen zijn niet meer weg te denken uit het gemiddelde klaslokaal en steeds meer scholen kiezen voor iPad-onderwijs.
Deel bericht