'Laptop vergroot ongelijkheid in het onderwijs'

28.01.17
Het toenemend gebruik van digitale leermiddelen vergroot de ongelijkheid op school, vinden ouderorganisatie Ouders en Onderwijs, stichting Leergeld en de VO-raad, de koepel voor middelbare scholen. Zij willen dat computerapparatuur onder de Wet gratis schoolboeken gaat vallen.
Deel bericht

Maurice de Hond stapt noodgedwongen op als bestuurder iPad-scholen

25.03.17
Maurice de Hond trekt zich noodgedwongen terug als bestuurder van zijn twee iPad-scholen in Amsterdam. Door gebrek aan animo en organisatorische problemen sluit één van de scholen zijn deuren en gaat de andere school per augustus op in een andere scholenkoepel.
Deel bericht

Het iPad-aanbod is eindelijk weer logisch

22.03.17
Van alle aankondigingen gisteren was de nieuwe 9,7-inch iPad misschien wel het meest opvallend. Het is de langverwachte opvolger van de iPad Air 2 en wordt naast de iPad Pro verkocht voor een aanzienlijk lagere prijs dan zijn voorganger.
Deel bericht

Ervaar hoe adaptieve software uw taken als leerkracht verlichten

21.03.17
U herkent het vast wel: u onderschrijft de doelstellingen van passend en gepersonaliseerd onderwijs, maar komt er in de dagelijkse praktijk te weinig aan toe. Enkele zorgleerlingen in uw klas vragen zoveel begeleiding, dat u handen te kort komt om andere leerlingen voldoende te bedienen. Door het vele nakijkwerk heeft u nauwelijks tijd voor het bedenken en organiseren van extra activiteiten die uw onderwijs versterken.
Deel bericht

Gratis kennismaken met app Goedemorgen op school!

20.03.17
Scholen voor voortgezet onderwijs kunnen gratis kennismaken met voorbeeldteksten, opdrachten en filmpjes zoals die dagelijks zullen worden aangeboden in de app Goedemorgen op school!.
Deel bericht

De mythe ontkracht: Kinderen lezen liever van papier dan scherm

14.03.17
Het is een populaire aanname dat jonge mensen bij voorkeur niet meer van papier lezen. Recent onderzoek, waaruit blijkt dat kinderen papieren boeken verkiezen boven lezen van het scherm, ontkracht deze veronderstelling juist.
Deel bericht

Media Ukkie Dagen 2017

08.03.17
De Media Ukkie Dagen van 31 maart t/m 7 april 2017staan in het teken van ‘Slim opgroeien met schermen’. Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van mediagebruik een goede start meegeven?
Deel bericht

Nationale Voorleesdagen en Mybee

26.01.17
De Nationale Voorleesdagen zijn van start gegaan. Doel is om voorlezen te stimuleren aan kinderen die dat zelf nog niet kunnen. Mybee draagt daar graag een steentje aan bij en vult het aanbod aan met leuke liedjes en verhaaltjes om mee te zingen en te lezen.
Deel bericht

Gratis app De Kleine Walvis

25.01.17
Vandaag starten de Nationale Voorleesdagen. Bij het prentenboek is een app gemaakt. Gratis downloaden.
Deel bericht

Disney lanceert gadget om internetgebruik kinderen te sturen

19.01.17
Een nieuwe gadget die in samenwerking met Disney is gemaakt, stelt ouders in staat om het internetgedrag van kinderen in de gaten te houden en waar nodig te sturen. Circle with Disney is vanaf woensdag verkrijgbaar.
Deel bericht

Alfabet voor kinderen met dyslexie gaat online

09.01.17
In het jaar dat de spellingmethode Pi-Spello 10 jaar op de markt is, komen de uitgevers met de online versie van de methode.
Deel bericht

Digitaal prentenboek stimuleert taalvaardigheid van kleuters

29.12.16
Traditioneel voorlezen is voor de meeste kinderen een effectieve manier om taalvaardigheid te stimuleren, maar niet voor alle kinderen. Het promotieonderzoek van orthopedagoog Rachel Plak toont aan dat een deel van de kleuters pas leert als de boeken filmachtige beelden en muziek bevatten.
Deel bericht

Kerst, video's en spelletjes in de gratis Mybee app

23.12.16
Het is bijna Kerst. En dat betekent dat Mybee vol staat met leuke Kerst spelletjes, video’s en apps voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Of je kinderen nu zelf willen rondrijden in een kerstbus of meezingen en dansen met Kinderen voor Kinderen, het kan allemaal met Mybee.
Deel bericht

Kerst spelletjes en video's in de gratis Mybee app

22.12.16
Het is bijna Kerst. En dat betekent dat Mybee vol staat met leuke Kerst spelletjes, video’s en apps voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar.
Deel bericht

Kleuters 'lezen' liever op papier

02.12.16
Kleuters verkiezen echte boekjes boven de tablet-versies. Want hoewel 79 procent van de twee- tot zesjarigen een tablet mag gebruiken, gebruikt slechts 29 procent het apparaat om een digitaal boek te bekijken.
Deel bericht

Op zoek naar de beste historische website of app

01.12.16
De Geschiedenis Online Prijs bekroont de beste historische website en app. Aanmelden van uw website of app kan t/m 23 december. Stemmen vanaf 9 januari. De uitreiking vindt plaats op donderdag 16 februari 2017 in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.
Deel bericht

Mybee app: leuke en veilig online op de tablet

27.11.16
Kinderen zijn dol op de tablet, maar we willen wel dat ze veilig online zijn. Met de gratis Mybee app zijn kinderen op een leuke manier veilig online.
Deel bericht

Apple werkt aan 10,5-inch iPad voor onderwijs en bedrijfsleven

24.11.16
Apple werkt volgens een bron uit de Taiwanese toeleveringsketen aan een 10,5-inch iPad specifiek gericht op het onderwijs en bedrijfsleven. DigiTimes claimt dat deze nieuwe iPad in 2017 wordt gelanceerd met een Apple A10X-soc en dat de productie begin december van start gaat.
Deel bericht

Sinterklaas in Mybee voor 2 – 6 jarigen

24.11.16
Wil je jouw kind op een leuke en veilige manier online Sinterklaas liedjes laten luisteren en spelletjes laten spelen? Mybee biedt deze en zet een aantal leuke voorbeelden op een rij.
Deel bericht

Unboxing de nieuwe Osmo Pizzaset

20.11.16
Winkeltje spelen is super leuk en leerzaam. Met de nieuwe set van PlayOsmo begin je een eigen pizzeria. Je hebt daarvoor wel de basisset en de nieuwste set nodig met een pizzabodem, ingrediënten voor op de pizza en een kassa met geld.
Deel bericht

Van iPadschool naar taalkronkel (opinie)

20.11.16
Na zijn eerdere propaganda omtrent het invoeren van Steve Jobsscholen is Maurice de Hond op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging waarmee hij het land kan dienen
Deel bericht