De mythe ontkracht: Kinderen lezen liever van papier dan scherm

14.03.17
Het is een populaire aanname dat jonge mensen bij voorkeur niet meer van papier lezen. Recent onderzoek, waaruit blijkt dat kinderen papieren boeken verkiezen boven lezen van het scherm, ontkracht deze veronderstelling juist.
Deel bericht

[EduAd] Extra reken- en taaloefeningen? Probeer Oefenweb kosteloos

06.10.17
Benut de voordelen van een online oefenprogramma. Oefenweb biedt je toegang tot 75.000+ reken- en taalopgaven en is 100% adaptief! Zonder extra instructie direct aan de slag met Rekentuin, Taalzee of Words&Birds. Probeer gratis.
Deel bericht

DUO eist twee ton terug in voorlopige claim iPad-school

28.09.17
DUO heeft een voorgenomen terugvordering van twee ton neergelegd bij het schoolbestuur Onderwijs 4 Nieuwe Tijd vanwege onterecht ontvangen bekostiging voor de gesloten Steve Jobsschool De Voorsprong in Amsterdam.
Deel bericht

Wat leren peuters van spelen met een tablet?

10.09.17
Steeds vaker zie je kinderen onder de 2 jaar al met een smartphone of tablet in de weer. Daar leren ze eigenlijk niets van, net zo min als van video of tv. Anders dan vaak gedacht, leren ze van een touchscreen niet meer dan van tv.
Deel bericht

Uitreiking Cinekid Media Awards op 25 oktober 2017

11.08.17
Op 25 oktober 2017 worden tijdens het 31ste Cinekid Festival voor het eerst de Cinekid Media Awards uitgereikt. De mogelijkheid om media voor de verschillende categorieën in te zenden, is inmiddels van start gegaan. De deadline voor aanmeldingen is 15 september.
Deel bericht

Zo voorkom je een tabletnek en gameboyrug bij kinderen

08.08.17
Houdingexperts maken zich zorgen over toenemende rug- en nekklachten van basisschoolkinderen, schrijft het AD vandaag. Kinderen hangen onderuit op hun stoel, hebben een te hoge of te lage tafel of komen niet met hun voeten op de grond. We vroegen fysiotherapeut Marlous Kelderman om tips voor kinderen om ze een betere houding te leren.
Deel bericht

Scholen, let op voor tabletnek bij kinderen

08.08.17
Veel leerlingen op de bassischool hangen onderuit op hun stoel of zitten achter een te hoge of juist te lage tafel. Daardoor groeit het aantal kinderen met rug- en nekklachten. Houdingexperts slaan alarm.
Deel bericht

Compleet vernieuwde Google Earth-app biedt 3D-kaarten en rondleidingen

02.08.17
Dit voorjaar bracht Google het totaal vernieuwde Google Earth uit, maar de iOS-app moest nog bijgewerkt worden. Sinds vandaag staat de compleet vernieuwde iOS-app van Google Earth in de App Store, waardoor je ook op je iPhone en iPad gebruik kunt maken van de nieuwe functies.
Deel bericht

O4NT liet financiering school zonder leerlingen doorlopen

05.07.17
Schoolbestuur O4NT zegt te goeder trouw te hebben gehandeld bij de voortzetting van de financiering van een school zonder dat daar onderwijs werd gegeven.
Deel bericht

De leraar die varieert profiteert het meest van ict

28.06.17
De leraar die varieert profiteert het meest van ict. Dat blijkt uit de 2-jaarlijkse Vier in balans-monitor van Kennisnet. Voor het onderzoek zijn vijfduizend betrokkenen - leerkrachten, bestuurders, schoolleiders en ouders - in het primair, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs ondervraagd.
Deel bericht

Maurice de Hond niet langer boegbeeld van Steve Jobsscholen

27.06.17
Maurice de Hond zal niet langer het boegbeeld zijn van Steve Jobsscholen en de vernieuwing van het Nederlandse onderwijs. Zijn betrokkenheid bij de beweging die nieuwe onderwijsmethoden ontwikkelt, werkt in eigen land 'contraproductief'. Hij richt zijn energie voortaan op het buitenland.
Deel bericht

Steve JobsSchool in Enschede wél een succes: ‘Varen onze eigen koers’

24.06.17
Het Steve Jobsonderwijs is lang niet overal succesvol, maar in Enschede slaat het concept wel aan. Ruim twee jaar geleden werd basisschool De Lipper omgetoverd tot openbare Steve JobsSchool De Uitvinding. Directeur Niels Anderson staat nog altijd achter de formule.
Deel bericht

Waar vind je educatieve apps om te gebruiken op de tablets in jouw groep?

09.06.17
Je zult je wellicht wel eens afgevraagd hebben: "Waarom blogt ie nooit over educatieve apps..?". Het antwoord is heel simpel: ik heb geen tablet en heb er ook geen behoefte aan. In het geval dat ik mijn laptop niet in de buurt heb, gebruik ik mijn smartphone om ff op het internet te koekeloeren.
Deel bericht

Onderwijsrevolutie Maurice de Hond hapert: helft betrokken scholen haakt af

09.06.17
Ruim de helft van de scholen die de afgelopen vier jaar overstapten op het revolutionaire Steve Jobsonderwijs of serieus overwogen dat te doen, is inmiddels afgehaakt. De hoge kosten die initiator Maurice de Hond hen in rekening bracht, noemen zij als belangrijkste reden.
Deel bericht

Rotterdamse Steve Jobs-school stopt: onvoldoende resultaat

07.06.17
De eerste Steve Jobs-school van Rotterdam hangt dit vernieuwende onderwijsconcept na amper één schooljaar al aan de wilgen. Het iPadonderwijs naar een idee van Maurice de Hond brengt op obs De Vierambacht niet de gewenste resultaten.
Deel bericht

Samen voorbereid naar het ziekenhuis met de app Hoi Dokter

02.06.17
Hoi Dokter is een gratis app die families met jonge kinderen helpt bij het voorbereiden, begeleiden en verwerken van een ziekenhuisopname.
Deel bericht

Apple laat kinderen met Swift Playgrounds hun speelgoed programmeren

02.06.17
Swift Playgrounds wordt op 5 juni uitgebreid met de mogelijkheid om robots, drones en muziekinstrumenten te programmeren. ?Swift Playgrounds is een iPad-app waarmee kinderen leren programmeren in Apple's programmeertaal Swift.
Deel bericht

Steve JobsScholen 3 jaar in Nederland

31.05.17
De Steve JobsScholen bestaan 3 jaar. Daar hebben we veel van geleerd. Een White Paper met de lessen.
Deel bericht

Waarom er nauwelijks nog (goede) Android-tablets verschijnen (Opinie)

26.05.17
Huawei kondigde deze week een drietal nieuwe Android-tablets aan. Het zijn de eerste tablets van een grote fabrikant in tijden. Heeft dit type device nog toekomst?
Deel bericht

Limburgse dorpsscholen verbreken contract iPad-onderwijs

24.05.17
De vier basisscholen van de Stichting Katholiek Onderwijs Maasdal (SKOM) gaan vooralsnog niet over op iPad-onderwijs. De stichting ontbond het contract met de organisatie O4NT van Maurice de Hond, beter bekend onder de naam Steve Jobsscholen.
Deel bericht

App checkt of een foto bewerkt is

22.05.17
Met de app Check-mate kun je bewerkingen in foto's opsporen. De app is bedacht door HKU-studenten voor hun afstudeerproject. Ze willen meer "relativering" en "het idee van perfectie ontkrachten".
Deel bericht