Rotterdamse Steve Jobs-school stopt: onvoldoende resultaat

07.06.17
De eerste Steve Jobs-school van Rotterdam hangt dit vernieuwende onderwijsconcept na amper één schooljaar al aan de wilgen. Het iPadonderwijs naar een idee van Maurice de Hond brengt op obs De Vierambacht niet de gewenste resultaten.
Deel bericht
(advertentie)

Werken met mobiele devices in de klas? Kies voor Mobile Device Management

19.03.18
Hoe beheer je mobiele devices op school? Mobile Device Management (MDM) biedt uitkomst. Dit is software waarmee je tablets, laptops en Chromebooks effectief inzet in de klas, doordat je ze op afstand beheert. Hoe je dat doet? Wij helpen je op weg.
Deel bericht

Media Ukkie Dagen 2018

15.03.18
Mediawijzer.net organiseert dit jaar voor de zevende keer de Media Ukkie Dagen. Dit keer met als thema: Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?
Deel bericht

Opkomst en ondergang van de iPadschool

04.03.18
De iPadscholen van Maurice de Hond zijn definitief ter ziele. Waarom hebben ze het niet gered?
Deel bericht

Schoolstichting Maurice de Hond failliet verklaard

22.02.18
De Amsterdamse rechtbank heeft het voormalige schoolbestuur van Maurice de Hond, stichting Onderwijs 4 Nieuwe Tijd, dinsdag failliet verklaard. DUO, dat onlangs twee ton aan onderwijsgeld terug claimde, zal zich nu als schuldeiser bij de curator moeten melden.
Deel bericht

Gratis lesmateriaal Week van de Hoop

16.02.18
Nog ruim 4 weken en dan is de Week van de Hoop, van 19 t/m 25 maart. De app met lesmateriaal is al klaar en kan gratis gedownload worden in de App store van Google of Apple. De week is een initiatief van Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs.
Deel bericht

Educatieve app Startrekenen VR wint IPON Award 2018

08.02.18
De educatieve rekenapp Startrekenen VR van Uitgeverij Deviant heeft de Innovatie van het leren IPON Award VO 2018 gewonnen. De jury noemt de app ‘een uniek concept dat verder gaat dan het lesgeven in een boek of het bekijken van een instructiefilmpje’.
Deel bericht

Kahoot, ook in groep 1?

01.02.18
Veel leerkrachten blijven denken dat deze vorm van ICT enkel is weggelegd voor leerlingen uit groep 4 en hoger. Met andere woorden, leerlingen met een bepaalde leesvaardigheid. Niets is minder waar.
Deel bericht

Maurice de Hond: ‘Claim van DUO gênante beslissing’

22.01.18
Maurice de Hond vindt het een 'gênante beslissing' dat DUO ruim twee ton terugvordert van het iPad-schoolbestuur Onderwijs Voor een Nieuwe Tijd (O4NT).
Deel bericht

Claim van twee ton tegen iPad-schoolbestuur De Hond

20.01.18
DUO vordert ruim twee ton onderwijsgeld terug van het voormalige schoolbestuur van Maurice de Hond. Het bestuur ontving na de sluiting van de Amsterdamse Steve Jobsschool De Voorsprong nog negen maanden bekostiging. Dat geld - €207.738,34 - wil DUO terug.
Deel bericht

Media Ukkie Dagen 2018

14.01.18
Met de Media Ukkie Dagen vraagt Mediawijzer.net jaarlijks aandacht van ouders en (professionele) opvoeders voor het belang van mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. In 2018 vinden de Media Ukkie Dagen plaats van vrijdag 6 april tot en met vrijdag 13 april.
Deel bericht

Zijn media ook ergens goed voor?

11.01.18
Zorgen over mediagebruik door kinderen zijn er genoeg. Daarom is er voor ouders nu de MediaDiamant: een soort schijf van vijf voor de mediaopvoeding.
Deel bericht

Directeur Steve Jobsschool Mierlo: we hadden ook bloemetjesschool kunnen heten

29.12.17
In mei werd de basisschool in kindcentrum De Kersentuin in Mierlo een Steve Jobsschool. Directeur Jeroen van Dorst blikt terug op een leuke, leerzame maar turbulente periode.
Deel bericht

Minister tegen Steve Jobsschool in Den Haag

29.12.17
Onderwijsminister Arie Slob geeft de stichting Seva World geen toestemming om een Steve Jobsschool te beginnen in Den Haag.
Deel bericht

Eén op de vijf peuters en kleuters zit dagelijks meer dan drie uur achter scherm

24.11.17
Een kwart van alle kinderen tot 5 jaar brengt dagelijks meer dan drie uur achter schermen door, bijvoorbeeld tv en tablet. Risico’s als overgewicht liggen op de loer.
Deel bericht

OMNIDU vernieuwd

08.11.17
OMNIDU is onuitputtelijke bibliotheek met gratis oefeningen, een uniek systeem, waarmee iedereen zelf op maat gesneden pakketjes voor zijn of haar onderwijs kan maken en uitwisselen. De nieuwe versie van OMNIDU is sinds vandaag beschikbaar.
Deel bericht

Onderwijs gaat overstappen op refurbished ICT-apparatuur

28.10.17
Het onderwijs wil voor ICT-oplossingen voor een groot deel overschakelen op gebruikte apparatuur. De overstap op deze ‘refurbished’ apparatuur wordt vooral ingegeven door de positieve impact op het milieu, geldbesparing en door het besef dat gebruikte apparaten niet onderdoen voor nieuwe.
Deel bericht

In gesprek met de winnaars van de Gouden Guppy 2017

28.10.17
Daags na de uitreiking van de Gouden Guppy 2017 spreken we met Paul Bierhaus, art director en sound designer bij YipYip en illustrator Gwen Stok over de winnende app 'Een Verre Reis', kwalitatieve content voor kinderen en het 'droomklimaat' als het gaat om kinderapps. Het bericht In gesprek met de ...
Deel bericht

Winnaars Cinekid Media Awards bekend

25.10.17
De game Senseless Fairytale heeft woensdagavond op het Cinekid Festival in Amsterdam de Gouden Leeuw gewonnen voor het beste mediaproject. De makers Geoffrey Lillemon en Anita Fontaine wonnen 3000 euro. Nieuw dit jaar is de Gouden Guppy, voor de beste app voor peuters en kleuters. De prijs ging naar YipYip voor hun prentenboek-app Een verre reis.
Deel bericht

AaiPet best gewaardeerde schoolvoorstelling Zuid-Holland

24.10.17
Twee mannen en vier iPads. Meer is het niet. Maar dat levert een hilarische en perfect getimede voorstelling op. Dit blijkt ook uit de hoge waardering die de leerlingen en leerkrachten van basisscholen uit Zuid-Holland aan de voorstelling AaiPet van theatergezelschap BonteHond geven.
Deel bericht

Het verdwijnen van de prentenboek app

22.10.17
Waarom uitgevers stoppen met het maken van prentenboek apps: Te grote afhankelijkheid van software(updates) en een slecht verdienmodel.
Deel bericht