Nieuwe oudercursus Talent-Zijn

26.04.17
18 mei start de nieuwe oudercursus Talent-Zijn. Ken je het gevoel dat je graag een handleiding van je kind bij de bevalling geleverd had gekregen? Een overzicht over de behoeftes en de aandachtspunten in de opvoeding en begeleiding van je kind? Die handleiding kunnen we in de oudercursus nu zelf gaan schrijven…
Deel bericht

Inloopmiddag Opleiding Talentbegeleider & lezing hoogbegaafdheid

14.04.17
Komend najaar gaat onze opleiding Talentbegeleider in Tilburg starten! Heb je interesse en/of wil je kennismaken met Novilo? Kom dan vooral even langs tijdens de inloopmiddag die wij organiseren.
Deel bericht

Wie ben ik? Wie is de ander? Dat leer je door te filosoferen

05.04.17
Kinderen hebben een hoop vragen. Zo veel dat het soms ook wel eens vermoeiend is. Vaak vinden ouders die vragen ook leuk. Ze kunnen deze beantwoorden met hun kennis. Het beantwoorden van vragen vinden veel mensen zo belangrijk dat het de basis van het Nederlandse onderwijssysteem is geworden. Het doel is dan eigenlijk het doen verdwijnen van vragen.
Deel bericht

De Droomdenker: lees- en werkboek over hoogebegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken

03.04.17
Wouter heeft een levendige fantasie, maar daar zie je aan de buitenkant weinig van. Hij werkt in zijn hoofd aan raadsels en uitvindingen... en hij schrikt van de juf die roept dat hij moet opletten. ‘De droomdenker’ is een hartverwarmend verhaal voor een kijkje in het hoofd van een hoogsensitieve, hoogbegaafde beelddenker.
Deel bericht

Haal hoogbegaafde kinderen nu eindelijk eens uit het verdomhoekje (opinie)

28.03.17
In het Nederlandse basisonderwijs komt een substantiële groep hoogbegaafde leerlingen onvoldoende tot zijn recht, schrijven Carla van den Bosch, directeur van basisschool Het Talent, en Toine Janssen, bestuurslid van Stichting Conexus.
Deel bericht

Passend onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen

27.03.17
Net als voorgaande jaren organiseert het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling regionale conferenties over verschillende thema's in de context van passend onderwijs voor begaafde leerlingen.
Deel bericht

Opmerkelijk veel hoogbegaafde kinderen op Enschedese basisschool

15.03.17
Basisschool De Koning in Enschede is een gewone wijkschool. Toch telt deze school opmerkelijk veel hoogbegaafde leerlingen, die eerder zijn vastgelopen op hun oude school. Wat voor bijzondere aanpak heeft De Koning?
Deel bericht

Congres over hoogbegaafdheid

14.03.17
Novilo haalt drie belangrijke grondleggers uit het hoogbegaafdenveld naar Nederland!
Deel bericht

Moeder start zelf school voor hoogbegaafden

28.01.17
De Utrechtse Sella van der Griend is moeder van twee hoogbegaafde kinderen. Maar slim zijn maakt het leven niet altijd makkelijker. De kinderen konden moeilijk aansluiting vinden op school en dus zat er volgens Sella maar een ding op. Ze besloot een opleiding te volgen tot schooldirecteur en sinds dit jaar heeft Sella haar eigen basisschool: Happy Kids.
Deel bericht

Hoogbegaafde kinderen evenveel gebaat bij uitleg als leeftijdsgenootjes

24.01.17
Van hoogbegaafde kinderen wordt vaak gedacht dat zij vanzelfsprekend op de top van hun kunnen presteren. Psycholoog Bart Vogelaar ontdekte dat ook deze groep met training en uitleg op een test vooruitgang boekt. Bijzonder genoeg gaan ze daarin precies gelijk op met hun leeftijdsgenootjes.
Deel bericht

Wethouder Lelystad wil uitstroom hoogbegaafden stoppen

13.01.17
Om de uitstroom van hoogbegaafde kinderen uit Lelystad een halt toe te roepen, wil onderwijswethouder Elly van Wageningen 60.000 euro investeren in een proefproject. Dat maakte zij donderdagmiddag bekend tijdens de evaluatie en presentatie van de nieuwe plannen van de Lokale Educatieve Agenda (LEA).
Deel bericht

Open Dag bij Novilo Talentonderwijs

09.01.17
Het is echt geen grapje: op 1 april 2017 organiseren wij een Open Dag! Kom kennismaken met Novilo, ons team en de opleidingen Talentbegeleider die wij verzorgen. Volg ook een interessante lezing om alvast feeling te krijgen met Novilo. We hebben meerdere onderwerpen voor je ingepland: inleiding hoogbegaafdheid, faalangst & perfectionisme en onderpresteren.
Deel bericht

Een derde hoogbegaafden zit werkloos thuis

04.01.17
Superslim, maar geen baan; het blijkt vaker voor te komen dan gedacht. Veel hoogbegaafden willen continu uitgedaagd worden, wat op de werkvloer niet altijd gaat.
Deel bericht

Hilversummer houdt hoogbegaafde dochter jaar thuis

04.01.17
Een zeer bezorgde Hilversummer haalde zijn dochter een jaar geleden van een basisschool in Blaricum omdat zij ziek werd op school. De vader weigert zijn dochter naar een andere school in het Gooi te sturen omdat er volgens hem geen passend onderwijs is.
Deel bericht

Hoogbegaafd? Dan kan een baan vinden lastig zijn

04.01.17
Hoogbegaafde mensen kunnen soms maar moeilijk aan een baan komen. Ze zijn vaak autodidact, ze leren liever zelf dan dat ze diploma's halen, en dat blijkt in deze tijd een probleem.
Deel bericht

'Hoogbegaafde kinderen krijgen steeds vaker psychiatrische diagnose'

18.12.16
Kinderen die hoogbegaafd zijn krijgen volgens experts steeds vaker een psychiatrische diagnose, zoals adhd of autisme.
Deel bericht

Les op maat op de kleinste school van Hengelo

07.12.16
De kleinste school van Hengelo heet De Elfenbron. De zeven leerlingen krijgen les op maat in een speeltuingebouw.
Deel bericht

‘Hoogbegaafdheid is geen luxe’

17.11.16
Hoog- en meerbegaafde leerlingen vervelen zich te pletter op ‘gewone’ basisscholen. Herman Langhorst (54) uit Meppel bedacht Kwadraatscholen.
Deel bericht

6-jarige op het vwo: ‘Luister naar hoogbegaafd kind’

14.11.16
Je hebt pientere kinderen, snel lerende kinderen en ronduit intelligente kinderen. De 6-jarige Laurent Simons uit Amsterdam behoort duidelijk tot de laatste categorie. Hij gaat over een paar weken namelijk al naar de middelbare school.
Deel bericht

Kind van 6 naar middelbare school? 'Risico dat hij emotioneel instort'

04.11.16
De hoogbegaafde Laurent gaat naar de middelbare school. Maar hij is pas 6. Is dat wel goed voor zo'n kind? Experts op het gebied van hoogbegaafdheid zien het vaak mis gaan.
Deel bericht