Moeder start zelf school voor hoogbegaafden

28.01.17
De Utrechtse Sella van der Griend is moeder van twee hoogbegaafde kinderen. Maar slim zijn maakt het leven niet altijd makkelijker. De kinderen konden moeilijk aansluiting vinden op school en dus zat er volgens Sella maar een ding op. Ze besloot een opleiding te volgen tot schooldirecteur en sinds dit jaar heeft Sella haar eigen basisschool: Happy Kids.
Deel bericht

Hoogbegaafde kinderen evenveel gebaat bij uitleg als leeftijdsgenootjes

24.01.17
Van hoogbegaafde kinderen wordt vaak gedacht dat zij vanzelfsprekend op de top van hun kunnen presteren. Psycholoog Bart Vogelaar ontdekte dat ook deze groep met training en uitleg op een test vooruitgang boekt. Bijzonder genoeg gaan ze daarin precies gelijk op met hun leeftijdsgenootjes.
Deel bericht

Wethouder Lelystad wil uitstroom hoogbegaafden stoppen

13.01.17
Om de uitstroom van hoogbegaafde kinderen uit Lelystad een halt toe te roepen, wil onderwijswethouder Elly van Wageningen 60.000 euro investeren in een proefproject. Dat maakte zij donderdagmiddag bekend tijdens de evaluatie en presentatie van de nieuwe plannen van de Lokale Educatieve Agenda (LEA).
Deel bericht

Open Dag bij Novilo Talentonderwijs

09.01.17
Het is echt geen grapje: op 1 april 2017 organiseren wij een Open Dag! Kom kennismaken met Novilo, ons team en de opleidingen Talentbegeleider die wij verzorgen. Volg ook een interessante lezing om alvast feeling te krijgen met Novilo. We hebben meerdere onderwerpen voor je ingepland: inleiding hoogbegaafdheid, faalangst & perfectionisme en onderpresteren.
Deel bericht

Een derde hoogbegaafden zit werkloos thuis

04.01.17
Superslim, maar geen baan; het blijkt vaker voor te komen dan gedacht. Veel hoogbegaafden willen continu uitgedaagd worden, wat op de werkvloer niet altijd gaat.
Deel bericht

Hilversummer houdt hoogbegaafde dochter jaar thuis

04.01.17
Een zeer bezorgde Hilversummer haalde zijn dochter een jaar geleden van een basisschool in Blaricum omdat zij ziek werd op school. De vader weigert zijn dochter naar een andere school in het Gooi te sturen omdat er volgens hem geen passend onderwijs is.
Deel bericht

Hoogbegaafd? Dan kan een baan vinden lastig zijn

04.01.17
Hoogbegaafde mensen kunnen soms maar moeilijk aan een baan komen. Ze zijn vaak autodidact, ze leren liever zelf dan dat ze diploma's halen, en dat blijkt in deze tijd een probleem.
Deel bericht

'Hoogbegaafde kinderen krijgen steeds vaker psychiatrische diagnose'

18.12.16
Kinderen die hoogbegaafd zijn krijgen volgens experts steeds vaker een psychiatrische diagnose, zoals adhd of autisme.
Deel bericht

Les op maat op de kleinste school van Hengelo

07.12.16
De kleinste school van Hengelo heet De Elfenbron. De zeven leerlingen krijgen les op maat in een speeltuingebouw.
Deel bericht

‘Hoogbegaafdheid is geen luxe’

17.11.16
Hoog- en meerbegaafde leerlingen vervelen zich te pletter op ‘gewone’ basisscholen. Herman Langhorst (54) uit Meppel bedacht Kwadraatscholen.
Deel bericht

6-jarige op het vwo: ‘Luister naar hoogbegaafd kind’

14.11.16
Je hebt pientere kinderen, snel lerende kinderen en ronduit intelligente kinderen. De 6-jarige Laurent Simons uit Amsterdam behoort duidelijk tot de laatste categorie. Hij gaat over een paar weken namelijk al naar de middelbare school.
Deel bericht

Kind van 6 naar middelbare school? 'Risico dat hij emotioneel instort'

04.11.16
De hoogbegaafde Laurent gaat naar de middelbare school. Maar hij is pas 6. Is dat wel goed voor zo'n kind? Experts op het gebied van hoogbegaafdheid zien het vaak mis gaan.
Deel bericht

Hoogbegaafd en alles verloren?

11.09.16
Regelmatig kom ik ze tegen, de pubers en jongeren die het hebben opgegeven. Vaak zijn ze depressief, verslaafd aan games, ze roken joints en school hebben ze opgegeven of ze bungelen er wat bij.
Deel bericht

Een 'eliteschool' voor hoogbegaafde kinderen

26.08.16
Ik wilde er aanvankelijk niet veel van weten; basisscholen die vijf dagen per week onderwijs bieden aan alleen hoogbegaafde kinderen. Inmiddels snak ik er naar. Maar helaas is er geen in de regio waar ik woon. Dat heeft één voordeel; het bespaart me flink wat geld.
Deel bericht

Sorry, mijn dochter leert nogal makkelijk

23.08.16
COLUMN Ik merk dat ik me vaak verontschuldig voor de intelligentie van mijn dochters. 'Ja, ze leert nogal makkelijk', zeg ik bijna beschroomd als iemand vraagt of het klopt dat dat kleine meisje van mij al in groep 5 zit.
Deel bericht

Mijn hoogbegaafde dochter moet alles goed doen (opinie)

13.08.16
"Ik wou dat ik dood was", zegt mijn oudste dochter op 6-jarige leeftijd als ik haar 's avonds in bed stop. Ik schrik me rot, maar vraag zo rustig mogelijk waarom. Wat blijkt? Ze vindt dat ze te veel verkeerd heeft gedaan in haar leven. Dus ze wil opnieuw worden geboren om dan alles goed te doen.
Deel bericht

'Zorgleerling krijgt slecht onderwijs'

23.06.16
Het gros van de leraren heeft geen vertrouwen in het passend onderwijs voor leerlingen die extra hulp nodig hebben. Zij hebben te weinig tijd om deze leerlingen, met bijvoorbeeld ADHD, autisme of een chronische ziekte, goed te kunnen helpen.
Deel bericht

'Hoogbegaafde kinderen krijgen steeds vaker psychiatrische diagnose'

19.06.16
Kinderen die hoogbegaafd zijn krijgen volgens experts steeds vaker een psychiatrische diagnose, zoals adhd of autisme.
Deel bericht

'Talent van kinderen te weinig ontwikkeld op scholen'

09.06.16
Kinderen kunnen beter en meer presteren als hun talent goed ontwikkeld wordt. En dat kan het beste via de ouders.
Deel bericht

Hoogbegaafde Sten uit Capelle kan nergens terecht

31.05.16
Moeder Marloes Stuivenberg-Hartman uit Capelle aan den IJssel weet niet meer wat ze moet doen om een goede school te vinden voor haar zoontje Sten (6).
Deel bericht