Leerlingen islamitische school verlaten zaal bij dansoptreden

15.04.17
Als een streetdance-optreden in De Balie begint, verlaten leerlingen van islamitische school As-Siddieq de zaal. Mag niet van het geloof. Is dit gek of juist de ultieme integratie?
Deel bericht

Blended learning bij talentontwikkeling: zo zetten jonge talenten media in

06.04.17
Sociale media en internet spelen een grote rol bij de ontwikkeling van kunstzinnige en artistieke talenten. Hoe weten jonge talenten media in te zetten om hun doelen te bereiken?
Deel bericht

Online versie Magazine Cultuurcoördinator NL beschikbaar

05.04.17
Vier jaar Cultuureducatie met Kwaliteit, vier jaar LKCA, vier jaar investeren in cultuuronderwijs. Wat hebben we allemaal bereikt? Een bron van inspiratie en informatie, dat is dit Magazine Cultuurcoördinator NL.
Deel bericht

In 1996 tekenden kinderen mooier dan nu

31.03.17
Ze hebben minder details, minder perspectief en zijn streep-achtiger: tekeningen van schoolkinderen. Die hebben een stuk lagere kwaliteit dan de tekeningen van twintig jaar geleden, concludeert de Onderwijsinspectie na vergelijkend onderzoek.
Deel bericht

Regeling Professionalisering Muziekonderwijs Pabo openbaar

30.03.17
De regeling Professionalisering Muziekonderwijs Pabo is na goedkeuring door minister Bussemaker gepubliceerd in de Staatscourant en daarmee openbaar.
Deel bericht

Kunstvakverenigingen sturen brandbrief naar informateur Edith Schippers

29.03.17
Met concrete voorstellen om de kwaliteit van de kunstvakken in het basisonderwijs structureel te verbeteren, vragen de kunstvakverenigingen aan informateur Edith Schippers om hier tijdens de formatie extra aandacht aan te besteden. De brandbrief is een reactie op het maandag verschenen rapport van d...
Deel bericht

Lessen in burgerschap volg je het beste buiten school

14.03.17
Burgerschapsvorming werkt het best bij een praktische aanpak, schrijven Walter Groenen, Gerard Dielessen en Caesar Bast op Cultureel Kapitaal. Laat leerlingen veel opsteken bij sportverenigingen, culturele en maatschappelijke organisaties.
Deel bericht

ARTtube op CKplus

11.03.17
Op deze site zijn opgenomen info en video s bij de lopende exposities in Nederlandse en Belgische musea.
Deel bericht

Subsidieregeling Cultuureducatie in het vmbo en het praktijkonderwijs

10.03.17
Het Fonds voor Cultuurparticipatie blijft samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds cultuureducatie in het vmbo stimuleren. We hebben de regeling daarnaast ook opengezet voor het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs
Deel bericht

CKplus Nieuws 5 maart 2017

10.03.17
Docentennieuws uit de agenda en Haarlem staan centraal in deze Nieuwsbrief.
Deel bericht

Inspiratiemiddag Middeleeuwen

09.03.17
Museum Catharijneconvent te Utrecht nodigt docenten CKV, Kunstvakken en Geschiedenis uit op 23 maart de docentenmiddag bij te wonen. Gast is Herman Pleij.
Deel bericht

Week van de Klassieken

09.03.17
Van 9 t/m 19 maart vindt de Week van de Klassieken plaats. ??‘Alle goden! Religie in de oudheid’ is het thema van de tiende Week van de Klassieken. Diverse partners organiseren door het hele land activiteiten. Natuurlijk is er op Yurls ook het nodige te vinden over de Klassieken.
Deel bericht

Rollentest voor cultuurcoaches gelanceerd

08.03.17
Wij hebben een online test ontwikkeld waarmee je een persoonlijk profiel voor de cultuurcoach kunt opstellen. Deze test is vandaag gelanceerd tijdens de Dag van de Cultuureducatie.
Deel bericht

Special Kunstzone over Speciaal onderwijs

08.03.17
Kunstzone, tijdschrift voor Kunst en Cultuur in het onderwijs heeft het eerste nummer van dit jaar speciaal gewijd aan het speciaal onderwijs. De cijfers laten zien dat kinderen en jongeren met een beperking zwaar ondervertegenwoordigd zijn bij culturele activiteiten in hun vrije tijd.
Deel bericht

Cultuur als motor voor gelijke kansen

08.03.17
In cultuur is iedereen gelijk, of je nu een leerkracht of een leerling bent, een bestuurder of een student. Dat is de centrale boodschap van de Gelijke Kansen Alliantie in Rotterdam, die minister Bussemaker 6 maart aftrapte.
Deel bericht

Meld je project nu aan voor de Museumeducatie Prijs 2017

03.03.17
De tweejaarlijkse onderscheiding voor excellente samenwerkingsprojecten van musea en basisscholen. Meld je project nu aan voor de Museumeducatie Prijs 2017!
Deel bericht

Laat dromen uitkomen

28.02.17
Vader Jochem is kunstenaar en heeft samen met zijn 10 jarige zoon Aaron een droom. Die droom is samen een boek maken, waarin de hoofdpersoon - de 10 jarige Luuk - avonturen beleeft in zijn eigen tekeningen.
Deel bericht

Grote vraag naar cultuurcoaches

21.02.17
In 2016 hebben gemeenten 256 fte aan cultuurcoaches gerealiseerd. Veel meer dan de oorspronkelijk beoogde 135 fte. Dat blijkt uit een inventarisatie door het LKCA. Zonder structurele gemeentelijke middelen blijft de toekomst van de cultuurcoach echter onzeker.
Deel bericht

Geen afscheidsmusical maar een opera op basisscholen

21.02.17
Wie heeft er geen afscheidsmusical gedaan in groep 8 van de middelbare school? Toch gaan 25 basisscholen in Nederland komend jaar met deze aloude traditie breken. Ze kiezen voor een ander bijzonder project: een afscheidsopera.
Deel bericht

'Ineens gebruiken ze moeilijke woorden als constructie'

21.02.17
De sluiting van basisschool Het Spectrum was een geluk bij een ongeluk. Dankzij dit verlies kon de Prinses Marijkeschool haar leerlingen kunst - en techniekles bieden.
Deel bericht