[EduAd] De nieuwe kerstmusicals 2019

08.10.19
Misschien wil je binnenkort beslissen welke kerstmusical je met de klas of school wilt opvoeren dit jaar. Op Musical op School vind een mooi overzicht met tientallen mooie kerstmusicals waarvan 2 die net zijn verschenen.
Deel bericht

Kunstactiviteiten doen stress bij kinderen in armoede dalen

02.10.19
Kan armoede onder je huid kruipen? Het antwoord is ja. Armoede heeft invloed op onze fysiologische systemen die reageren op stress. Resultaat: negatieve cognitieve, emotionele en gezondheidseffecten voor wie opgroeit in armoede. Als kleuterleraar kan […]
Deel bericht

Blog | Ruimtevaarder

01.10.19
Door Johan de Wilde Deze week bespreekt een vriendin in haar les Nederlands het liedje Ruimtevaarder van Kommil Foo. In haar ogen is er niets beter om leerlingen van onze taal te laten houden dan hen goede teksten te laten lezen en mooie muziek te laten beluisteren.
Deel bericht

De Wijde Wereld in (première)

30.09.19
Als kind afscheid moeten nemen van vriendjes, van ooms en tantes, opa’s en oma’s. Alles moeten achterlaten wat je kent, en dan terecht te komen in een land waar je de taal niet verstaat en de gewoontes niet begrijpt. Dat overkwam Mina en Melika die als kind met hun ouders van hun plek werden verdreven.
Deel bericht

Echte kunstwerken naar Rotterdamse scholen

27.09.19
Diverse kunstschatten van het Museum Boijmans Van Beuningen gaan naar Rotterdamse scholen. Het lesprogramma ‘Boijmans in de Klas’ is al door ruim negentig scholen geboekt. Het programma is een internationale primeur: nergens ter wereld wordt op deze schaal kostbare kunst naar scholen gebracht. De Rotterdamse scholen krijgen ook museumdocenten op bezoek.
Deel bericht

Zwijsen presenteert nieuw toneelleesboek 'Zelf gemaakt!'

27.09.19
Schrijfster Anke Werker en illustrator Rick de Haas schreven en illustreerden in vijf dagen een boek in het TextielMuseum in Tilburg. Het resultaat: het toneelleesboek Zelf gemaakt!. Uitgeverij Zwijsen geeft het boek uit. Het boek wordt op zondag 29 september tijdens het kinderboekenfestival Knetters in Poppodium 013 in Tilburg gepresenteerd.
Deel bericht

Film in de klas’ wil leerlingen in aanraking brengen met invloedrijke beeldcultuur

27.09.19
Kinderen krijgen dagelijks een stortvloed aan beelden te verduren. Het is dus van belang dat zij bewust en kritisch leren kijken. Onder de noemen Film in de klas komt er op schooltv.nl een collectie Nederlandse films beschikbaar in combinatie met gratis te downloaden lespakketten voor leerlingen van 4 tot en met 18 jaar.
Deel bericht

Een pop-up museum door uw leerlingen

23.09.19
Uw leerlingen die zelf een pop-up-museum openen; tijdens de Nationale Museumweek kan het! Meld u aan en misschien opent uw museum tussen 13 en 26 april 2020 haar deuren. Het pop-up-museum is een ervaring die niet alleen de leerlingen verrijkt, maar ook hun ouders en de stad(swijk). Meld uw school vóór 1 oktober aan. Uiterlijk 1 november hoort u of u mee kunt doen.
Deel bericht

Genomineerden Museumeducatie Prijs bekend

23.09.19
De jury van de Museumeducatie Prijs heeft gekozen. Zes mooie educatieprojecten dingen mee naar de Museumeducatie Prijs 2019, die op 8 november 2019 zal worden uitgereikt tijdens de Museumkids Awards. De winnaar krijgt € 45.000. De Museumeducatie Prijs is dé onderscheiding voor bijzondere samenwerkingsprojecten tussen basisscholen en musea.
Deel bericht

Hoe klonk de taal van Rembrandt?

11.08.19
Ter ere van het Rembrandt-jaar reconstrueerden taalkundigen van het Instituut voor de Nederlandse Taal in Leiden de taal van Rembrandt.
Deel bericht

Genomineerden Museumeducatie Prijs bekend

07.08.19
De jury van de Museumeducatie Prijs heeft gekozen. Zes mooie educatieprojecten dingen mee naar de Museumeducatie Prijs 2019. De uitreiking is op 8 november 2019 tijdens de Museumkids Awards.De Museumeducatie Prijs is dé onderscheiding voor bijzondere samenwerkingsprojecten tussen basisscholen en musea. Het beste educatieproject wint een bedrag van € 45.000.
Deel bericht

Alphense basisschoolleerlingen verzekerd van kunst- en cultuureducatie

07.07.19
Rond de 7.200 leerlingen van het basisonderwijs in Alphen aan den Rijn, Zwammerdam en Aarlanderveen zijn tot en met het schoolseizoen van 2022-2023 verzekerd van een aanbod van kunst- en cultuureducatie.De deelnemers aan het hiertoe getekende convenant hebben elkaar gevonden in de overtuiging dat kunst- en cultuureducatie een onmisbaar onderdeel is in het curriculum van een basisschool.
Deel bericht

Christiaan Blom (10 jaar) is de grote winnaar van de jaarlijkse muziekwedstrijd van Het Concertgebouw

17.06.19
Op zondag 16 juni werd voor de elfde keer de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours gehouden. Op zondagmiddag werd in de Kleine zaal van Het Concertgebouw uit acht finalisten de winnaar unaniem gekozen: Christiaan Blom (blokfluit).
Deel bericht

Aanmelden voor Museumeducatie Prijs gestart

06.05.19
De Museumeducatie Prijs onderstreept het grote belang van samenwerking tussen basisscholen en musea. Het beste educatieproject wint 45.000 euro om het project nog beter te maken en navolging ervan te stimuleren onder andere scholen en musea. Basisscholen en musea kunnen zich aanmelden tot 1 juli 2019 via museumeducatieprijs.nl
Deel bericht

Bijna drie ton voor meer muziekonderwijs op Zeeuwse scholen

02.05.19
Zeeland is aangewezen als proeftuin 'Muziekeducatie'. De provincie krijgt 285.000 euro subsidie van de minister om muziekonderwijs nóg belangrijker te maken op scholen. Het geld is o.m. bedoeld voor het opleiden van muziekleraren. Het is een soort verlengstuk op het project Méér Muziek In de Klas. Daarvoor kwam koningin Máxima naar Vlissingen om het samenwerkingsconvenant te ondertekenen.
Deel bericht

Blazersklas obs Schuthoek Zuidlaren op schoolreis naar... Italië

12.04.19
De kinderen doen vrijdag en zaterdag mee aan het Europese Blazersklas Festival aan het Gardameer. Alle 24 leerlingen van groep 7/8 spelen een instrument. Bijna allemaal blaasinstrumenten. Yamaha heeft ons uitgenodigd. Regelmatig komt iemand van het bedrijf kijken bij de repetitie.Yamaha wilde nu een school van het platteland afvaardigen.
Deel bericht

Eerste landelijke Kindermuziekweek in Het Concertgebouw

03.04.19
De Nederlandse muzieksector bundelt haar krachten om een gezamenlijke droom te realiseren: de landelijke Kindermuziekweek. Van 5 tot 14 april vinden door het hele land muziekactiviteiten plaats voor kinderen van 0 tot 12 jaar, onder andere in Het Concertgebouw, de Doelen, TivoliVredenburg en Nationale Opera & Ballet. De Kindermuziekweek wordt geopend in Het Concertgebouw doorharpist en ambassadeur van de Kindermuziekweek Remy van Kesteren.
Deel bericht

De Museumbende terug met Klaas van Eerden

02.04.19
Het kinderprogramma De Museumbende keert na tien jaar terug op televisie. Voorafgaande aan de Nationale Museumweek zendt AVROTROS een special uit van De Museumbende, waarin kinderen undercover een museum testen. In de special gaat bendeleider Klaas van Eerden met zijn bende undercover Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam testen.
Deel bericht

Zoeken naar en vergelijken van afscheidsmusicals, eindfilms en afscheidstoneel

28.03.19
Leerkrachten van groep 8 gaan of zijn al op zoek naar een afscheidsmusical of eindfilm voor het afscheid van hun leerlingen later dit jaar. Musical op School helpt leerkrachten bij het vinden van een geschikte afscheidsmusical of eindfilm.
Deel bericht

West-Zeeuws-Vlaanderen heeft er een krant bij, gemaakt door kinderen

21.03.19
De gemeente Sluis heeft er een nieuwe krant bij. Acht West-Zeeuws-Vlaamse kinderen maakten de Cultuurkrant van 8, die wordt verspreid in de regio. De eerste editie van de krant is ook meteen de laatste: de kinderen maakten hun eigen krant tijdens een naschools project. Dat viel onder het cultuurmenu voor basisscholen, van Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)