Rotterdams museumprogramma voor jongeren verdient navolging in stad Den Haag

05.12.18
Museumprogramma's voor jongeren zoals in het Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen verdienen navolging in Haagse musea. Daarvoor pleit D66 in de Haagse gemeenteraad.
Deel bericht

[EduAd] Energize je klas met Ilse DeLange!

29.11.18
Heb je ze gezien, of zelfs al meegedaan? Ilse DeLange heeft voor Schooltv leuke muzikale energizers gemaakt voor juffen en meesters zoals jij. Elke week verschijnt er een nieuwe! Bekijk ze allemaal... en energize je klas!
Deel bericht

Kinderboekenweek 2019: Reis mee!

27.11.18
Op maandag 26 november is in Het Spoorwegmuseum in Utrecht onder toeziend oog van tientallen kinderen bekendgemaakt dat Anna Woltz het Kinderboekenweekgeschenk voor de 65ste Kinderboekenweek schrijft. André Kuipers schrijft het Prentenboek van de Kinderboekenweek met illustraties van Natascha Stenvert. Reis mee! met de Kinderboekenweek 2019, waar voertuigen centraal staan.
Deel bericht

Onderwijsprijs Groningen gaat naar cbs De Wegwijzer in Bellingwolde

22.11.18
Cbs De Wegwijzer won de prijs met het project '100 Jaar Onderwijs'. Ter gelegenheid van haar eeuwfeest heeft De Wegwijzer een groot project opgezet met onder meer een reünie, de expositie ‘100 Jaar Onderwijs’ en een musical. De school wil cultuur en geschiedenis op deze manier levend houden en doorgeven aan jongeren.
Deel bericht

Baarnse klas door naar grootste schoolband van Nederland

20.11.18
Kinderen van bassischool de Sint Aloysiusschool in Baarn hebben zaterdag de uitzending van het tv-programma Lang Leve de Muziek Show gewonnen. Als prijs mogen de kinderen in de grootste schoolband van Nederland optreden voor koningin Máxima.Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op basisscholen.
Deel bericht

Eén uur cultuureducatie per week kost 179 miljoen

20.11.18
Het zou zeker 179 miljoen euro per jaar kosten op elke school cultuureducatie aan te bieden door een vakdocent Dat meldt onderwijsminister Slob. Het bedrag is gebaseerd op de aanname dat een vakleerkracht cultuureducatie hetzelfde kost als een groepsleerkracht. De minister gaat er tevens van uit dat de inzet van de groepsleerkrachten gelijk blijft.
Deel bericht

Intocht Sinterklaas hoeft niet te worden aangepast

14.11.18
De landelijke intocht van Sinterklaas zaterdag op de Zaanse Schans hoeft niet te worden aangepast. Dat volgt op een uitspraak van de rechter in Haarlem in een kort geding. Volgens de rechter is de stichting die het kort geding aanspande niet ontvankelijk.
Deel bericht

Nieuwe website met lesmateriaal over ons culturele erfgoed

14.11.18
Om de relevantie van ons culturele erfgoed en de rijkdom aan bronnen zichtbaar te maken, is de Schatkamer van Nederland ontwikkeld. Deze Schatkamer biedt lesmateriaal over ons culturele erfgoed aan, dat als aanvulling gebruikt kan worden voor lessen binnen alle profielen van de bovenbouwklassen havo/vwo.
Deel bericht

Minister Slob devalueert de waarde van cultuuronderwijs

11.11.18
Al eerder hebben wij de mogelijkheid aangereikt om die lessen te laten verzorgen door vakdocenten op de verschillende kunstgebieden. Met het extra geld dat beschikbaar komt om de werkdruk van de leerkrachten aan te pakken, zou dat ook binnen de mogelijkheden liggen van scholen om deze vakdocenten aanvullend in te huren. Zij hebben al een opleiding voor het onderwijs gehad.
Deel bericht

Apeldoornse Indy (5) wint vip-prijs en uitje voor haar school dankzij liefde voor musea

11.11.18
De beste ‘museuminspecteur’ van Nederland komt uit Apeldoorn. De 5-jarige Indy heeft die eretitel gewonnen en met 24 museumbezoeken per jaar, lijkt dat volledig terecht.Het fenomeen museuminspecteur is in het leven geroepen door de Museumvereniging, die onder meer de museumkaart uitgeeft.
Deel bericht

Slob: in noodgevallen les handenarbeid door een kunstenaar

09.11.18
Basisscholen die kampen met een tekort aan leraren kunnen bijvoorbeeld een kunstenaar handenarbeid laten geven of een gitaarleraar muziekles. Dat staat in een handleiding die minister Slob heeft gemaakt voor bestuurders en directeuren van basisscholen. Door het lerarentekort komen steeds meer scholen in de problemen en directeuren weten soms niet wat nu precies wel en niet mag
Deel bericht

Nieuwe website Tijl Damen boordevol nieuwe kinderliedjes

02.11.18
Ruim 200 kinderliedjes, rijmpjes en ritmische spreekteksten die allemaal gratis te beluisteren zijn. Kinderliedjesschrijver en theatermaker Tijl Damen lanceert zijn nieuwe website www.tijldamen.com. Naast zijn liedjes is op de website ook uitgebreide informatie te vinden over de interactieve kindervoorstellingen en het illustratiewerk van Tijl Damen.
Deel bericht

Scholieren uit Apeldoorn schrijven eigentijds kerstlied

30.10.18
Leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen in Apeldoorn zijn uitgedaagd om een nieuw kerstlied te schrijven. Een lied waarin het kind van nu centraal staat. De kerk stelt dat de ouders van Jezus arm waren en moesten vluchten, en dat er ook nu heel veel jonge kinderen zijn die moeten vluchten, van arme ouders arm zonder huis. Idee is dat de kinderen daar een tekst over schrijven.
Deel bericht

Scholieren De Regenboog in Hoedekenskerke mogen zingen voor koningin Máxima

29.10.18
Basisschool De Regenboog in Hoedekenskerke is als Zeeuwse winnaar uit de bus gekomen van de Lang Leve De Muziek Show van NPO Zapp. Op 26 december zijn ze te zien in het Kerstmuziekgala 2018 (20.30 uur, AVRO/Tros, NPO1). De kinderen van groep 6, 7 en 8 treden dan in de grootste schoolband van Nederland op voor koningin Máxima.
Deel bericht

Winnaars Cinekid’s TV- en filmprijzen

29.10.18
Vrijdagavond zijn op ons festival de jury- en publieksprijzen uitgereikt voor de beste jeugdtelevisie en kinderfilms van 2018. Naast de juries konden ook de bezoekers van het Cinekid Festival stemmen op hun favoriete films. De grote winnaar van de avond is de Belgische film Rosie & Moussa en de Nederlandse film Vechtmeisje.
Deel bericht

Gouden film voor Superjuffie

25.10.18
De speelfilm Superjuffie heeft een Gouden Film gewonnen. Dat is een prijs voor Nederlandse films waar meer dan 100.000 mensen naartoe zijn gegaan. De film is gebaseerd op een boekenserie van schrijfster Janneke Schotveld. Het gaat over juf Josje die een gewone juf is, totdat ze een mysterieus beeldje ontdekt. Dan verandert ze plotseling in een juf met magische krachten.
Deel bericht

Leerlingen uit Dreischor en Hoedekenskerke strijden tegen elkaar

25.10.18
Leerlingen van basisscholen De Regenboog in Hoedekenskerke en De Klimop in Dreischor nemen het zaterdag tegen elkaar op in het televisieprogramma ‘Lang Leve de Muziek Show’. De winnaar mag optreden in de grootste schoolband van Nederland voor koningin Máxima.
Deel bericht

Cinekid op de bres voor verplichte kijklijst

22.10.18
Behalve de verplichte leeslijst in het basis- en voortgezet onderwijs moet er ook een verplichte kijklijst komen. Daarvoor pleit Floor van Spaendonck, directeur van kindermediafestival Cinekid. Tijdens het evenement wordt de VPRO Cinekid Top 100 gepresenteerd. Dit is een lijst met bijzondere jeugdfilms die je als kind gezien moet hebben
Deel bericht

Wandelende (en verdwenen) eilanden centraal in Waddenatlas

18.10.18
De Waddenatlas, die vandaag gepresenteerd wordt in het Afsluitdijk Wadden Center, is de nieuwste in een reeks thema-atlassen die Noordhoff uitgeeft, na bijvoorbeeld edities over voetbal, Amsterdam en veiligheid. "Elke Nederlander heeft wel een beeld van de Waddeneilanden, vaak gekleurd door toerisme. In dit boek zie je de gigantische geschiedenis erachter."
Deel bericht

De Eindmusical wint de Gouden Stuiver!

13.10.18
De Eindmusical heeft tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala de prijs voor het beste jeugdprogramma gewonnen. De serie kreeg de meeste stemmen en mocht de Gouden Stuiver mee naar huis nemen. De serie won van Bommetje en de Viral Fabriek. Nadat de acteurs de prijs van Ronnie Flex kregen, bedankten ze al hun collega's in een speech.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)