Het laatste nieuws over pesten

07.12.17
Het laatste nieuws over pesten via Google Nieuws.
Deel bericht

Schooluniformen: wondermiddel tegen pesten?

12.11.17
Veel kinderen worden gepest vanwege hun kleding. Vermindert het pestgedrag op school als iedereen een uniform draagt?
Deel bericht

Basisschool spreekt zowel pesters, meelopers als hun ouders aan, en dat werkt

20.09.17
Basisschool De Singel in Roosendaal denkt te weten hoe pesters en meelopers het best aangepakt kunnen worden. Ze besteden aandacht aan het fenomeen met een antipestplan. En dat werkt, vinden de kinderen en de juf.
Deel bericht

EO-kinderprogramma wint Gouden Roos met Anti Pest Club

20.09.17
Het EO-programma Anti Pest Club is op het Gouden Rozen-festival in Berlijn uitgeroepen tot beste Europese kinderprogramma. In het programma brengt presentatrice Anne-Mar Zwart een bezoek aan basisschoolklassen waar wordt gepest.
Deel bericht

Een week tegen pesten is niet genoeg: verhoog de leerlingbetrokkenheid

19.09.17
Alle themaweken ten spijt: scholieren pesten elkaar nog steeds de klas uit, zowel offline als online. Hoe moeten we het wél aanpakken? Leerlingen zijn de sleutel tot de oplossing, aldus Bamber Delver. Het bericht Een week tegen pesten is niet genoeg: verhoog de leerlingbetrokkenheid verscheen eers...
Deel bericht

Cyberpesten centraal in week tegen pesten

19.09.17
Digitaal pesten onder scholieren meer onder de aandacht brengen: dat is dit jaar de missie van de jaarlijkse Week Tegen Pesten van 18 tot en met 22 september.
Deel bericht

Vooral meisjes slachtoffer van online pesten

18.09.17
Meisjes worden veel vaker online gepest dan jongens. Jongens lossen hun meningsverschillen veel fysieker op.
Deel bericht

Verplichte les over online gedrag op Engelse scholen

17.09.17
Online pesten, bang zijn om iets te missen op social media of jezelf niet goed genoeg vinden door alles wat je online tegenkomt. Engelse middelbare scholieren gaan verplicht les krijgen over online gedrag. Dat maakte het ministerie van gezondheid in Engeland deze week bekend.
Deel bericht

Leerkrachten weten niet hoe ze pesten moeten stoppen

15.09.17
In vrijwel iedere klas wordt gepest. Kinderen die gepest worden, voelen zich vaak eenzaam, angstig en verdrietig. De negatieve gevolgen van pesten kunnen lang aanhouden.
Deel bericht

Gratis lesmateriaal voor de Week tegen Pesten

14.09.17
Van 18 tot en met 22 september 2017 is de Week tegen Pesten. Dit jaar is het thema ‘Online pesten’. Met tips en tools ondersteunt Stichting School & Veiligheid leerkrachten op basisscholen en middelbare scholen, zoals de gratis les ‘Omgaan met sociale media’ van de online lesmethode Kwink.
Deel bericht

Zapp Tegen Pesten

13.09.17
In de week van maandag 18 tot en met vrijdag 22 september is het de landelijke Week tegen Pesten. Zapp zendt daarom een week lang de Anti Pest Club en speciale Zappbiosfilms uit. Er is ook een speciale WhatsApp-game: Wij zijn LIT! Wil jij meedoen? Meld je dan NU aan voor de groepsapp 'Wij zijn LIT' en volg Amir, Fleur en Gio.
Deel bericht

Wij zijn LIT – open je mond tegen pesten

12.09.17
Pesten is van alle tijden. Daarom lanceert KRO-NCRV in het kader van de Week Tegen Pesten 2017 een online game via WhatsApp: Wij zijn LIT.
Deel bericht

Groningers spelen in bioscoopfilm over pesten op school

01.09.17
De opnames in en rond Groningen en Utrecht zijn geweest, de montage is in volle gang en het staat vast dat de bioscoopfilm op zaterdag 16 september in première gaat. De tweelingbroers Ties en Hidde de Boer uit Leek, Barbara Steen uit Veendam, Beppie Gerrits uit Nuis en Bé Schmaal uit Meeden kunnen niet wachten.
Deel bericht

Motorrijders steken gepest jongetje hart onder de riem met escorte naar school

08.08.17
De eerste schooldag is altijd spannend, maar de 11-jarige Amerikaanse Phil Mick had écht geen zin om aan het nieuwe schooljaar te beginnen. Hij werd vorig jaar zo gepest door zijn klasgenoten dat de moed hem in de schoenen was gezonken. Maar dat was buiten vijftig motorrijders gerekend, die besloten om Phil op indrukwekkende wijze af te zetten bij de school.
Deel bericht

Gepeste Juliën (9) valt tussen wal en schip

25.07.17
Al tijden wordt hij op school gepest. Vorige week was het absolute dieptepunt toen het negenjarige mannetje en zijn even oude neefje Pepijn door het groepje schoolgenootjes werden aangevallen bij recreatieplas ’t Lammetjeswiel in Alblasserdam.
Deel bericht

Actrice Sigrid ten Napel gepest op school

06.07.17
Sigrid ten Napel heeft geen makkelijke tijd gehad op de basis- en later middelbare school. "Op school werd ik gepest. Ik merkte aan den lijve hoe gevoelig en kwetsbaar ik was."
Deel bericht

Kwink voor sociaal-emotioneel leren opgenomen in databank NJi

03.07.17
Kwink, de methode voor sociaal-emotioneel leren, erkend als ‘goed onderbouwd’ en opgenomen in de databank van het NJi. De Erkenningscommissie Interventies heeft de methode Kwink voor sociaal-emotioneel leren voor het basisonderwijs erkend als ‘goed onderbouwd’. Kwink is een methode voor het basisonderwijs om verstorend gedrag, zoals pesten te voorkomen.
Deel bericht

'Milan' is het vervolg op 'Iris' de succesvolle online game tegen pesten

29.06.17
Milan is de naam van de fictieve hoofdpersoon van de game. Met hem kunnen jongeren in gesprek gaan en samen met Milan proberen het pesten te stoppen.
Deel bericht

De Week Tegen Pesten 18 t/m 22 september 2017

16.06.17
De Week Tegen Pesten (18 t/m 22 september 2017) gaat dit jaar over online pesten. In deze week helpen we leraren met tips en tools voor het aanpakken en voorkomen van online pesten. Samenwerking met ouders, het team en de leerlingen is daarbij onmisbaar. Online pesten. Pak ’t samen aan!
Deel bericht

Basisschoolmoord op Jesse Dingemans (8) had te maken met pesten, zegt Juliën C.

23.05.17
Juliën C. (32) is voor het eerst met een nogal bizarre lezing gekomen over de dood van Jesse Dingemans (8). Juliën C. heeft in de tbs-kliniek verteld dat zijn stiefbroertje werd gepest op school door onder meer Jesse.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)