PostNL: scholen waarvan examenpost kwijt is zijn op de hoogte

09.06.21
De twaalf scholen waarbij de bezorging van een deel van de gecorrigeerde examens is vertraagd of waarvan examens zelfs zijn kwijtgeraakt, zijn daarover inmiddels ingelicht, meldt PostNL. Welke scholen de dupe zijn geworden, maakt het postbedrijf niet bekend. "Het is niet aan ons om dat naar buiten te brengen", zegt een woordvoerder.
Deel bericht
(advertentie)

Veel klachten examenleerlingen uit voortgezet speciaal onderwijs

22.06.21
Veel leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) die dit schooljaar staatsexamen doen, dreigen te bezwijken onder de grote druk en kansenongelijkheid. Een groot aantal van hen kan geen gebruik maken van versoepelingen in verband met corona, anders dan leerlingen uit het reguliere onderwijs.
Deel bericht

Opinie | ‘Voor mijn zoon gaat de vlag helaas nog niet uit’

19.06.21
OPINIEOpluchting bij veel eindexamenkandidaten, want de vlag kon uit. Tot haar grote spijt niet voor de zoon van Ingeborg Hogebrug uit Deventer. Hij zit op het speciaal voortgezet onderwijs en heeft geen recht op herkansingen. ,,De ongelijkheid maakt me kwaad en onmachtig.’’
Deel bericht

Na een week geduld krijgen vandaag ook ruim 40.000 vmbo'ers hun examenuitslag

16.06.21
Ze gaan nog even een serie kijken, werken of naar de orthodontist: in ieder geval op zoek naar afleiding voordat ze vanmiddag een langverwacht telefoontje krijgen. Ruim 40.000 leerlingen van het vmbo-kader en vmbo-basis die digitaal eindexamen hebben gedaan, krijgen vandaag de uitslag.
Deel bericht

Toename van corona na eindexamens

15.06.21
Het RIVM ziet na het eerste tijdvak van de eindexamens een toename van jongeren die na een vakantie in het buitenland positief testen op corona.
Deel bericht

Zij moeten nog even doorbijten voor hun diploma

14.06.21
De herexamens voor scholieren van het voortgezet onderwijs gaan vandaag van start. In dit coronajaar krijgen de scholieren één extra herkansing en extra tijd hiervoor.
Deel bericht

Wapperende vlag of nog blokken voor een herexamen: 'De stress is eraf'

11.06.21
Bij veel van de ruim 197.000 eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs was de spanning om te snijden: geslaagd, herexamen of toch gezakt?
Deel bericht

Prinses Amalia 'cum laude' geslaagd voor eindexamen gymnasium

10.06.21
Prinses Amalia is geslaagd voor haar eindexamen gymnasium. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima behaalde een gemiddeld cijfer dat hoger was dan een 8, wat inhoudt dat ze cum laude ('met lof') is geslaagd.
Deel bericht

Zoekgeraakte examenpost bij negen scholen alsnog terecht

09.06.21
Negen van de twaalf scholen waarbij de gecorrigeerde examens niet op tijd bezorgd waren door PostNL, hebben hun post inmiddels binnen. Scholen in onder meer Hoogeveen, Pijnacker en Veenendaal kregen de examens vandaag alsnog. Van drie scholen zijn de examens nog niet boven water.
Deel bericht

Slob: eerste correctie telt voor leerlingen met zoekgeraakt examen

09.06.21
Zo'n 150 leerlingen van wie hun examen is kwijtgeraakt door PostNL, hoeven de toets niet over te doen. De score die door de docent van de leerlingen is vastgelegd, telt. Dat heeft demissionair onderwijsminister Slob besloten.
Deel bericht

PostNL meldt vertraging examenpost op 12 scholen, ook examens zoek

09.06.21
Twaalf scholen hebben van PostNL gehoord dat de bezorging van een deel van de gecorrigeerde eindexamens is vertraagd. Dat betekent dat sommige eindexamenleerlingen langer moeten wachten op hun uitslag en cijfers. Ook zijn er examens zoekgeraakt, meldt het postbedrijf.
Deel bericht

Vlaggenweken Staatsexamens vo 2021

05.06.21
Net als in 2020 organiseren we daarom weer de vlaggenweken voor iedereen die dit met ons mee wil vieren. We nodigen in ieder geval de vso-scholen en de particuliere scholen uit om de vlag buiten te hangen.
Deel bericht

Eindexamens in coronatijd begonnen: een heel vak wegstrepen en meer herkansingen

17.05.21
Vandaag beginnen de centrale eindexamens voor middelbare scholieren. Vanwege de coronacrisis zijn dit jaar de mogelijkheden verruimd om het examen af te leggen. Wat is er anders?
Deel bericht

Eindexamens in coronatijd: uitwijken naar grotere locatie levert veel gedoe op

17.05.21
De tafeltjes in de gymzaal staan tijdens de eindexamens altijd al een eind uit elkaar, maar nu nog net wat verder. Het Sint-Joriscollege in Eindhoven kan de examenkandidaten net kwijt in de drie gymzalen.
Deel bericht

Dit coronajaar wél centraal examen doen, maar met wat steuntjes in de rug

17.05.21
Vandaag beginnen de centrale schriftelijke examens in het voortgezet onderwijs. Om 13.30 uur is de aftrap, met examens Duits en Nederlands voor het vmbo, bedrijfseconomie voor de havo en wiskunde voor het vwo. Leerlingen moeten, ondanks corona, aan de bak, maar minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) komt ze behoorlijk tegemoet.
Deel bericht

De centrale eindexamens beginnen volgende week, zijn de leerlingen er wel echt klaar voor?

15.05.21
De centrale eindexamens in het voortgezet onderwijs beginnen volgende week. Leerlingen hebben een gefragmenteerde voorbereiding gehad en docenten vrezen voor hun discipline, maar kansen om te slagen zijn er voldoende.
Deel bericht

Kandidaten staatsexamens voortgezet onderwijs zijn begonnen

12.05.21
Aanstaande maandag begint voor de meeste eindexamenkandidaten de examenperiode. Voor een deel van de kandidaten die staatsexamen doen begint deze uitdaging vandaag al. Zo'n 8700 kandidaten doen dit jaar staatsexamens, ziet het College voor Toetsen en Examens (CvTE). Van hen zit ongeveer de helft op speciaal onderwijs.
Deel bericht

Leerlingen verwijderd van Bussumse school na geweld en bedreigingen bij examenstunt

06.05.21
Meerdere leerlingen van het Willem de Zwijger College in Bussum zijn van school verwijderd of enkele dagen geschorst vanwege hun rol bij een uit de hand gelopen examenstunt. Ook doet de school aangifte bij de politie.
Deel bericht

Nauwelijks klachten over vmbo-examens in coronatijd

29.04.21
Er zijn nauwelijks klachten over de flexibele en digitale (praktijk-)examens in het vmbo, die begin deze maand van start gingen. Opmerkelijk, omdat scholen en hun leerlingen te maken hebben met beperkingen door corona.
Deel bericht

Leraren doen aangifte na geweld door leerlingen: 'Schrik zit er goed in'

27.04.21
Niet de school zelf, maar meerdere leraren van het Bussumse Willem de Zwijgercollege gaan aangifte doen van bedreigingen en fysiek geweld door enkele leerlingen. Dat bevestigt rector Jan Adels tegen NH Nieuws. Het gaat om leerlingen die betrokken waren bij de uit de hand gelopen examenstunt op de middelbare school afgelopen vrijdag.
Deel bericht

Amalia wil na examen 'een beetje reizen' en stage lopen bij 'heel gave bedrijven'

27.04.21
Koning Willem-Alexander vond het een "unieke Koningsdag die heel bijzonder is gemaakt door Eindhoven", maar die hij niet wil herhalen. "Ik hoop dat we de vele jaren hierna weer een ouderwetse Koningsdag in het land kunnen hebben", zei hij aan het einde van zijn bezoek aan de Brabantse stad. Het echte contact met mensen mist hij "al meer dan een jaar, en niet alleen op Koningsdag".
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)