UNICEF pleit opnieuw voor volledig openen middelbare scholen

20.04.21
UNICEF Nederland doet opnieuw een dringende oproep de middelbare scholen per direct te heropenen. De kinderrechtenorganisatie zegt zich grote zorgen te maken dat de opening van het voorgezet onderwijs niet wordt genoemd in het ‘openingsplan’ van het kabinet.
Deel bericht

Klas in quarantaine? Het ‘scholenteam’ van de GGD staat paraat

19.04.21
Klas naar huis gestuurd, basisschool sluit na corona-uitbraak. Deze berichten komen dagelijks voorbij sinds de scholen weer open zijn. Bij de GGD Noord- en Oost-Gelderland zijn dagelijks twintig medewerkers in touw om schooldirecties in de regio te voorzien van passend advies.
Deel bericht

Protocollen coronavirus aangepast

16.04.21
Per 15 april 2021 zijn de protocollen voor het basisonderwijs, het speciaal basisonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus.
Deel bericht

School voert pilot uit met zelftests: 'Uitslag zorgt ervoor dat we niet meer iedereen naar huis sturen bij besmetting'

15.04.21
Scholen in het basis en voortgezet onderwijs krijgen vanaf maandag coronazelftests geleverd voor hun personeel. De zogeheten antigeentest wordt nu alleen nog in teststraten gebruikt. Op de Valentijnschool in de wijk Bospolder-Tussendijken in Rotterdam Delfshaven hebben ze daar niet op gewacht.
Deel bericht

Opinie | Waarom gebruiken we de kennis van Fieldlabs niet voor eindmusicals?

15.04.21
‘Toen ik hoorde dat er dit jaar vanwege corona geen musical zou zijn met alle kinderen van groep 8 was ik boos. Heel boos’, zegt Amelie (11). ‘Ik heb direct van een oud laken en twee stokken een spandoek gemaakt en ben gaan protesteren. Een musical hoort bij groep 8!’
Deel bericht

Kabinet: levering zelftests aan scholen start volgende week

14.04.21
Scholen in het basis en voortgezet onderwijs krijgen vanaf maandag coronazelftests geleverd voor hun personeel. Het kabinet wil vanaf 3 mei de zelftests ook beschikbaar maken gaan maken voor medewerkers in de kinderopvang, schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

Vlaams onderwijs na paasvakantie nog deels op afstand

13.04.21
Het lager en middelbaar onderwijs in Vlaanderen begint na de paasvakantie op maandag 19 april weer maar leerlingen van de vier hoogste klassen krijgen voor de helft toch nog les op afstand.
Deel bericht

Minder zij-instromers door corona

13.04.21
Het aantal zij-instromers in het primair onderwijs neemt af. In Amsterdam wordt de doelstelling van 160 zij-instromers 'in het beroep' dit jaar waarschijnlijk niet gehaald.
Deel bericht

Stappenplan en lijst Q&A’s Nationaal Programma Onderwijs bekendgemaakt

12.04.21
Veel scholen en hun leerlingen hebben het moeilijk door de coronacrisis. Het is belangrijk om te weten waar de vertragingen en andere problemen zitten die door corona zijn ontstaan en hoe groot ze zijn. Het ministerie van OCW wil scholen helpen om hun situatie in kaart te brengen. Daarom heeft OCW een stappenplan voor de analyse gemaakt.
Deel bericht

Scholen Bonaire mogen weer open nu docenten zijn gevaccineerd

12.04.21
De kinderopvang en de scholen op Bonaire gaan weer open, zo heeft gezaghebber Edison Rijna zondag bekendgemaakt. Hoewel op het eiland nog steeds veel coronabesmettingen worden vastgesteld, kan het onderwijs vanaf maandag weer beginnen omdat de docenten zijn gevaccineerd.
Deel bericht

Verdere heropening hoger onderwijs gaat vooralsnog gewoon door op 26 april

12.04.21
Studenten aan hogescholen en universiteiten kunnen, zoals eerder aangekondigd, vanaf 26 april weer beperkt fysiek onderwijs volgen. De voorwaardelijke heropening van het hoger onderwijs hoort niet bij de door het demissionaire kabinet uitgestelde versoepelingen, laten Haagse bronnen weten.
Deel bericht

‘Nederlandse kinderen tekenen pessimistisch over coronacrisis’

11.04.21
Hoe beleven de jongste deelnemers van de samenleving de coronacrisis? Pedagogen van de Universiteit Leiden lieten kinderen uit Nederland en China tekeningen insturen. De verschillen waren groot.
Deel bericht

Onderwijspersoneel po en vo krijgt corona sneltesten

10.04.21
Over ongeveer een week komen de eerste dozen met sneltesten aan bij scholen in het primair en voortgezet onderwijs, schrijft minister Arie Slob. Onderwijspersoneel kan zichzelf dan maximaal twee keer per week thuis preventief testen op Covid-19. Gratis en op vrijwillige basis.
Deel bericht

Leerling voortgezet onderwijs kan veel vaker naar school dan voorzien

09.04.21
Middelbare scholieren krijgen in coronatijd bijna 2,5 dag per week fysiek les op school en 2 dagen onderwijs op afstand. Dat is ruim meer dan de minimaal één dag per week fysiek les die bij de heropening van de scholen per 1 maart is afgesproken.
Deel bericht

Minder scholen gesloten dan in december

08.04.21
Op de laatste peildatum 31 maart waren 35 basisscholen en 3 scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs gesloten vanwege het coronavirus, en 3 middelbare scholen. Dat is 0,5% van de basisscholen en (voortgezet) speciaal onderwijs, en 0,2% van de middelbare scholen. Op 15 december, vlak voor de vol...
Deel bericht

Pedagoog Micha de Winter: 'Niet evenementen of KLM, volledig openen onderwijs moet prioriteit zijn'

08.04.21
Corona heeft ervoor gezorgd dat het leven van veel jongeren en jongvolwassenen al ruim een jaar praktisch stilstaat met alle gevolgen van dien. "Het openen van het voortgezet onderwijs, de hogescholen en de universiteiten moet topprioriteit zijn", zegt Micha de Winter in Spraakmakers.
Deel bericht

Minder kinderen en jongeren besmet met corona

07.04.21
Het aantal bevestigde coronabesmettingen onder kinderen en jongeren is in de week van 31 maart tot en met 6 april afgenomen, blijkt uit cijfers van het RIVM.
Deel bericht

OCW informeert scholen over inzet corona-sneltesten

06.04.21
Het ministerie van OCW heeft alle scholen en schoolbesturen twee aparte brieven gestuurd over de inzet van corona-sneltesten. Er is een brief voor het primair en speciaal onderwijs en eentje voor het voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.
Deel bericht

Zelftesten voor onderwijspersoneel en teststraten

03.04.21
Vanaf half april kunnen scholen een levering van zelftesten verwachten. De zelftesten in het reguliere basisonderwijs en speciaal (basis-) onderwijs zijn bedoeld voor gebruik door het onderwijspersoneel. In het voortgezet- en voortgezet speciaal onderwijs worden zelftesten ingezet voor het preventie...
Deel bericht

Ouders niet blij met 1-aprilgrap over vaccinatie op school

02.04.21
Een basisschool in Sint Odiliënberg heeft excuses aangeboden voor een verkeerd gevallen 1-aprilgrap. De school meldde aan de ouders dat alle kinderen in groep 7 en 8 vandaag een coronavaccinatie hebben gekregen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)