Afstandsonderwijs en opvang bijna overal geregeld, veel steun van ouders

18.03.20
Op 88% van de scholen was het afstandsonderwijs op dinsdag al (bijna) helemaal gerealiseerd. Op 11% is het nog in ontwikkeling, waarvan de meesten verwachten dit woensdag af te ronden. Slechts 1% heeft geen afstandsonderwijs gerealiseerd. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder 752 schooldirecteuren. Ook blijkt de opvang van kinderen van ouders met vitale beroepen veelal geregeld.
Deel bericht

Afhaalonderwijs in kleine klasjes thuis

18.03.20
De houten banken uit de gymzaal staan voor de ingang vol met stapels boeken, iPads en opladers. Voor elke leerling is een speciaal stapeltje gemaakt.
Deel bericht

Begripvolle reacties na schrappen eindtoets: 'Dit gaat veel stress voorkomen'

18.03.20
"Een wijs besluit", noemt de PO-Raad namens basisschoolbesturen in Nederland de beslissing om de eindtoets van groep 8 te schrappen. Die zou eigenlijk vanaf 15 april worden afgenomen, maar minister Slob heeft besloten dat de toets niet doorgaat om de werkdruk voor het onderwijzend personeel te verlichten.
Deel bericht

Eindtoetsen groep 8 basisonderwijs geschrapt om coronavirus

18.03.20
Kinderen in groep 8 van het basisonderwijs hoeven dit jaar geen centrale eindtoets te doen. Dat heeft minister Slob van Onderwijs besloten om de werkdruk voor leraren te verminderen. Veel leraren zijn druk bezig met het organiseren en geven van thuisonderwijs.
Deel bericht

Minister: 'Vakanties worden niet korter'

18.03.20
De weken dat scholen dicht zijn, gelden gewoon als schoolweken. Dat heeft de minister van Onderwijs in onze uitzending gezegd. Kinderen leren thuis namelijk gewoon door. En dus hoeft de zomervakantie of de meivakantie niet korter te worden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)