Onderwijsman Hans Wildeboer: 'Eindexamens in deze onzekere tijd zouden heel onrechtvaardig zijn'

21.03.20
‘In deze onzekere tijd, waarin kinderen thuis zitten en veel ouders zich grote zorgen maken, kunnen wij niet van leerlingen verwachten dat zij zich ‘normaal’ voorbereiden op hun eindexamen.’ Overslaan dus, dit jaar.
Deel bericht

Aftreden Bruins was wake-upcall voor Slob: ‘Ik moet op mezelf blijven letten’

21.03.20
Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland heeft minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) het loodzwaar. Het aftreden van collega-minister Bruno Bruins was dan ook een wake-upcall. ‘Het is crisis, maar ik moet wel goed op mijzelf blijven letten.’
Deel bericht

Opvang buitenshuis voor meest kwetsbare kinderen

21.03.20
Voor sommige kinderen met 'psychische klachten of gedragsproblematiek' komt er opvang buitenshuis. Ook voor kinderen in onveilige thuissituaties geldt deze optie. Gemeenten moeten deze kinderen in beeld krijgen en oplossingen op maat verzinnen.
Deel bericht

'Hoopvolle en alarmerende speech van koning schudt Nederlanders wakker'

21.03.20
Medeleven, waardering en de noodzaak om naar elkaar om te kijken. De speech van de koning Willem-Alexander was volgens kenners "hoopvol" maar ook "alarmerend".
Deel bericht

Onderwijs op afstand, het gaat verbazingwekkend goed in Deventer

21.03.20
Binnen één werkweek is het voortgezet onderwijs getransformeerd van een traditioneel klassikaal systeem naar leren op afstand via beeldverbinding. En dat gaat supergoed, merken zowel docenten als leerlingen. ,,Als het stil moet zijn, druk ik iedereen even weg.’’
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)