Kinderen waarschijnlijk langer thuis: 'Het is aanpoten'

25.03.20
Het kabinet besluit dinsdag hoe het na 6 april verder gaat op de scholen, maar minister Slob van Onderwijs liet gisteravond bij Op1 al doorschemeren dat het zeer waarschijnlijk is dat ze langer dichtblijven. Dat zou betekenen: langer thuisonderwijs.
Deel bericht

Kabinet beslist 31 maart over maatregelen rond coronavirus na 6 april

25.03.20
Het kabinet besluit dinsdag 31 maart over de maatregelen rond het coronavirus na 6 april. Dat maakte premier Mark Rutte woensdagavond bekend tijdens een korte update na afloop van een crisisberaad.
Deel bericht

Op Hanzehogeschool geen fysiek onderwijs tot 1 juni

25.03.20
De Hanzehogeschool Groningen stelt alle fysieke onderwijs uit tot zeker 1 juni. Al het onderwijs wordt tot die tijd online gegeven. Ook de tentamens worden niet fysiek meer afgenomen.
Deel bericht

Aantal coronagevallen in ziekenhuis vlakt af

25.03.20
Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis wordt opgenomen, vlakt de laatste dagen behoorlijk af. Daarop wijst RIVM-baas Jaap van Dissel tijdens een informatiebijeenkomst in de Tweede Kamer. Ook lijkt Nederland volgens een rekenmodel nu niet op een tekort aan ic-bedden af te stevenen.
Deel bericht

“Ik heb de vlag uitgehangen want blijkbaar ben ik geslaagd voor mijn eindexamen!”

25.03.20
Voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs zijn het vreemde weken. Dinsdag kregen ze te horen dat hun Centraal Eindexamen niet doorgaat. “Ik heb de vlag maar uitgehangen!”
Deel bericht

Aanvraag extra devices voor onderwijs op afstand geopend

25.03.20
Voor sommige leerlingen is onderwijs op afstand niet mogelijk. Bijvoorbeeld omdat zij thuis geen device tot hun beschikking hebben. Afgelopen week maakte minister Slob bekend dat hij 2,5 miljoen euro beschikbaar stelt voor de aanschaf van devices.
Deel bericht

Scholen zeer waarschijnlijk ook na 6 april dicht

25.03.20
De scholen blijven naar alle waarschijnlijkheid ook na 6 april dicht. Minister Slob wil met een besluit over het heropenen van de scholen nog steeds wachten op de uitkomst van het RIVM-onderzoek naar de rol van kinderen en jongeren bij de verspreiding van het coronavirus. Het onderzoek is gisteren pas begonnen en het kan mogelijk nog zes weken duren voor er resultaten zijn.
Deel bericht

'Gemengde gevoelens' over afgelaste eindexamens: niet wachten op dat ene telefoontje en geen feestje

25.03.20
anaf het moment dat je op de middelbare school komt, weet je dat er aan het eind van de rit een centraal eindexamen komt. Met ál die momenten die daarbij horen, en die je eindeloos zijn verteld door iedereen die je al voorging: het wachten op dat zenuwslopende telefoontje, de onophoudelijke stroom aan eindexamenfeestjes en als kers op de taart de eindexamenreis.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)