Waarom wordt in Nederland zo weinig ontsmet?

30.03.20
Bushaltes, roltrappen, stoplichten: in het buitenland doen ze veel meer aan ontsmetten van de publieke ruimtes. Waarom doen we dat hier niet? Dat willen Martine, Wesley en Emel weten.
Deel bericht

Kabinet gaat coronamaatregelen verlengen

30.03.20
Het kabinet wil de coronamaatregelen die aanvankelijk tot 6 april gelden verlengen. Dat melden Haagse bronnen aan RTL Nieuws. Hoelang de verlenging duurt, is niet bekend. De crisiscommissie van het kabinet hakt morgen de knoop door. Verlenging van de maatregelen betekent dus dat de scholen, horeca en restaurants langer gesloten blijven.
Deel bericht

Zorgen over niveauverschil thuislerende kinderen: 'Verschillen straks groot'

30.03.20
Het kabinet praat vandaag over de vraag of de scholen na 6 april weer open kunnen. Volgens minister Slob is dat niet waarschijnlijk. Ondertussen groeit bij scholen de zorg dat sommige kinderen een grotere achterstand oplopen dan de rest van hun klas, omdat ouders om verschillende redenen niet kunnen helpen of omdat ze thuis geen laptop en wifi hebben.
Deel bericht

Blog | Brief aan de Minister

30.03.20
Geachte heer Slob,  Als schoolleider in deze onzekere Coronatijd is wachten tot dinsdag 31 maart niet fijn. We moeten op school alle zeilen bijzetten om het voor leerkrachten behapbaar te houden, om ouders tegemoet te kunnen komen om iedereen te woord te kunnen staan, om onlinezaken te regelen,...
Deel bericht

'Digitale leermiddelen komen nu in sneltreinvaart'

30.03.20
O.b.s. De Driemaster Hardinxveld-Giessendam houdt zich door de coronacrisis, net als veel andere scholen, momenteel bezig met digitale leermiddelen. Videobellen, chatten, op afstand opdrachten online zetten: er wordt volop onderwijs op afstand gegeven bij De Driemaster.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)