Langer les op afstand: tips om samen goed te blijven leren

01.04.20
De afgelopen weken stond de onderwijswereld op zijn kop: lesgeven op afstand, in een nationale crisis, wát een uitdaging. Vanuit Kennisnet hebben we met man en macht geprobeerd om alle scholen te ondersteunen bij het lesgeven op afstand, onder andere met lesopafstand.nl. Nu de eerste hectiek voorbij is, komt het besef dat dit nog veel langer gaat duren.
Deel bericht

Begrip voor verlengen sluiting scholen, zorgen over kwetsbare leerlingen blijven

01.04.20
De basisscholen en middelbare scholen in Nederland hebben begrip voor de beslissing van het kabinet om de scholen dicht te houden tot na de meivakantie. "Het liefst hebben we kinderen morgen in de klas, maar we begrijpen heel goed dat dit besluit is genomen", zegt Rinda den Besten van de PO-raad voor basisscholen in het NOS Radio 1 Journaal.
Deel bericht

Gemiddelde beeldschermtijd van jonge kinderen (0 t/m 6 jaar) met 50 minuten toegenomen sinds de coronacrisis

01.04.20
Uit het Iene Miene Media-flitsonderzoek blijkt dat jonge kinderen (0 t/m 6 jaar) gemiddeld 2,5 uur besteden aan beeldschermmedia sinds de coronacrisis, bijna een uur meer dan normaal. Vooral het kijken van filmpjes is toegenomen, van 84 naar 114 minuten per dag, en het spelen van online spelletjes, van 29 naar 40 minuten gemiddeld. Daarnaast zijn ouders minder streng als het gaat om mediagebruik, ...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)