€500 miljoen extra voor studenten en zomerscholen

15.05.20
Het kabinet investeert bijna €500 miljoen extra in het onderwijs. Er gaat €200 miljoen naar studenten om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten. Daarnaast investeert het kabinet €244 miljoen in het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs om achterstanden in het onderwijs opgelopen door de coronacrisis in te halen.
Deel bericht

Wetenschappers: ‘Gewoon praten kan door virusdruppeltjes ook tot besmetting leiden’

15.05.20
Als er over de verspreiding van het coronavirus wordt gesproken, gaat het doorgaans over hoesten of niezen. Maar een nieuwe Amerikaanse studie laat zien dat ademhalingsdruppels die tijdens een normaal gesprek worden geproduceerd ook tot virusoverdracht kunnen leiden. Het effect is vooral in binnenruimtes merkbaar.
Deel bericht

Blog | ROC’s na Corona

15.05.20
“Hoe gaan we de toekomst in? Ook achterstevoren, met het oog gericht op dingen die passé zijn en niet terugkomen, of enkel bezorgd of we komende zomer wel op vakantie kunnen? Of draaien we ons om en proberen we vooruit te kijken en na te denken over de exit en alles wat daarna komt?
Deel bericht

Kinderarts moedigt ouders aan hun kinderen naar school te laten gaan

15.05.20
Zo'n 50.000 kinderen gaan nu niet naar school om kwetsbare familieleden te beschermen tegen het coronavirus. Maar dat is nergens voor nodig, zegt Károly Illy, kinderarts en voorzitter van de Vereniging voor Kindergeneeskunde.
Deel bericht

Gros van middelbare scholen wil graag open: 'Gebruikmaken van proefperiode'

15.05.20
Het kabinet heeft bepaald dat alle middelbare scholen over ruim twee weken de deuren weer moeten openen, mits het coronavirus niet weer oplaait. Onderwijsstichtingen vertellen in gesprek met NU.nl er geen enkel bezwaar tegen te hebben om leerlingen weer fysiek les te geven, hoewel de VO-raad (de koepel van middelbare scholen) erkent te hebben gehoord dat niet alle scholen willen opengaan.
Deel bericht

Leerlingen blijven thuis om familie te beschermen: 'Heel jammer maar wel beter'

15.05.20
Ouders die hun kinderen thuishouden nu de scholen weer geopend zijn, zijn bang dat hun kinderen op school besmet raken met het coronavirus en kwetsbare familieleden aansteken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)