Voortgezet onderwijs zet zich met coronamaatregelen schrap voor nieuw schooljaar

11.08.20
Hoe bereiden de scholen in het voortgezet onderwijs zich, met alle ongemakken die het coronavirus met zich meebrengt, voor op een nieuw schooljaar? "De zorgplicht is te allen tijden belangrijker dan de leerplicht."
Deel bericht

Zorgen rond opening VSO scholen

11.08.20
Sommige leraren geven aan zorgen te hebben over het volledig open te laten gaan van de middelbare scholen. Dit zonder mondkapjes en afstandsregels voor leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van vakbond Leraren in Actie, uitgezet onder 2200 docenten. Waarvan...
Deel bericht

'Kunnen de kinderen straks veilig naar school?'

11.08.20
D66 in Almere vraagt zich af of kinderen na de zomervakantie wel veilig naar school kunnen. Aanleiding is de problematiek rond ventilatiesystemen. Sommige zouden verantwoordelijk kunnen zijn voor de verspreiding van het coronavirus. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan.
Deel bericht

Airco’s uit, ramen open? Grote zorgen over kans besmetting

11.08.20
De verwarring over de rol van ventilatie in gebouwen bij de kans op besmetting met corona leidt tot ‘grote zorgen’ bij de raad voor het Voortgezet Onderwijs (VO-raad), en ook ondernemersvereniging VNO-NCW dringt aan op duidelijkheid. De VO-raad wil advies van het Outbreak Management Team (OMT) over ventilatie in scholen.
Deel bericht

Scholen maken zich meer zorgen, maar willen volgende week wel open

11.08.20
Voorzitter van de onderwijsorganisatie VO-raad Paul Rosenmöller vindt dat iedereen op en rondom de scholen met de corona-onzekerheden moet leren leven.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)