“Helft scholen slaagt voor ‘corona-examen’”

10.09.20
“Corona legt een kloof bloot tussen scholen die het uitstekend lukt om te reageren op maatschappelijke veranderingen, en scholen die vooral in de ‘overleef-stand’ staan. Je kunt zeggen: als corona een examen is, dan is de helft van de scholen geslaagd.” Dat zegt Huub Dekkers, bestuursvoorzitter van CINOP, een van Nederlands grootste advies- en onderzoeksbureaus op onderwijsgebied.
Deel bericht

Straks voorrang voor leraren bij teststraten

10.09.20
Leraren, agenten en zorgpersoneel moeten voorrang krijgen bij een coronatest, dat dwong de Tweede Kamer donderdag af.
Deel bericht

OESO: gevolgen corona voor Nederlandse onderwijs iets minder heftig vergeleken andere landen

10.09.20
De wereldwijde COVID-19-pandemie in 2020 heeft schokgolven over de hele wereld veroorzaakt, ook in het onderwijs. Gemiddeld waren scholen in OESA-landen 14 weken dicht. Nederlandse scholen sloten hun deuren 14 weken. Vergeleken met andere landen zijn de gevolgen voor het onderwijs in Nederland waarschijnlijk net iets minder ernstig, omdat Nederland minder afhankelijk is van particuliere financiering van het onderwijs.
Deel bericht

Altijd besmettelijk bij positieve coronatest? Dat wordt nu onderzocht

10.09.20
Kan iedereen die positief test op corona anderen besmetten? Of draagt een deel van de mensen zo weinig virus bij zich dat dat praktisch onmogelijk wordt? Naar die prangende vragen wordt wereldwijd onderzoek gedaan. In Nederland start het Erasmus MC nu samen met de GGD's een onderzoek om daar meer zicht op te krijgen.
Deel bericht

Corona en lerarentekort dwingen scholen soms de deuren te sluiten

10.09.20
Steeds meer scholen raken in de problemen door het coronavirus. Leraren mogen niet werken bij ziekteverschijnselen en vervanging is moeilijk te vinden. En wat doe je als een leerling het coronavirus blijkt te hebben? Iedere school lost dat op zijn eigen manier op, met als resultaat dat scholen soms tijdelijk helemaal dichtgaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)