Kleumen met een jas in de klas: hoe gaan scholen om met kou in coronatijd?

14.10.20
Ramen en deuren open voor de luchtverversing, is het credo op menige middelbare school in de regio. Zeker als die in een ouder pand gevestigd is. Zitten leerlingen nu met de jas aan in de klas weg te tochten?
Deel bericht

Coronacrisis kan er bij schoolbesturen financieel inhakken

14.10.20
De coronacrisis kan een negatief effect hebben op de financiële positie van de schoolbesturen. Dat vrezen de onderwijsminister Ingrid van Engelshoven en Arie Slob, zo melden ze in een brief aan de Tweede Kamer..
Deel bericht

Middelbare scholen blij met mondkapjesplicht leerlingen

14.10.20
Veel middelbare scholen en onderwijsinstellingen in Nederland zijn blij dat er een mondkapjesplicht komt. Zo ook de VariO Onderwijsgroep in Noordoostpolder. Het kabinet wil een mondkapjesplicht invoeren voor iedereen vanaf 13 jaar, die zich in een publieke binnenruimte bevindt.
Deel bericht

Expertteam OMT verdeeld over sluiten hogeschool en universiteit

14.10.20
Deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT) zijn het niet eens over de vraag of mbo- en hbo-scholen en universiteiten open moeten blijven. Nu al geven deze instellingen vooral online les, maar de virusbestrijders vragen zich af of ‘hier een tijdelijke fysieke onderwijsstop passend is”. De experts zijn hierover verdeeld, laat het OMT weten.
Deel bericht

Mae en andere dove kinderen willen doorzichtige mondkapjes

14.10.20
In de trein, in de winkel, op straat en op middelbare scholen. Op steeds meer plekken dragen mensen een mondkapje. Dit is lastig voor dove en slechthorende kinderen zoals Mae, omdat ze mensen met een kapje op slechter kunnen begrijpen.
Deel bericht

Strenge maatregelen maar onderwijs ontspringt de dans, verbazing bij Red Team: Op scholen wemelt het van de coronaclusters

14.10.20
Gingen bij de eerste coronagolf de scholen twee maanden dicht, nu de tweede golf steeds hoger wordt, is daar geen sprake van. Tot verbazing van Ginny Mooy van het Red Team, een groep wetenschappers die de overheid kritisch volgt ween al langer pleit voor duidelijkere en strengere maatregelen bij te veel besmettingen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)