Krijg inzicht in de effecten van COVID19 voor jouw leerlingen

26.10.20
Het Nationaal Cohort Onderzoek biedt bestuurders en schoolleiders de mogelijkheid schoolspecifieke informatie te krijgen over de ontwikkeling van hun leerlingen in deze corona-tijden. Ook krijg je, als deelnemer aan dit LVS-project, handreikingen over effectieve praktijken in de huidige omstandigheden.
Deel bericht

Basisonderwijs staat zwaar onder druk, toch zijn ze tegen een lockdown

26.10.20
basisscholen. Dat blijkt uit een peiling van het NOS Jeugdjournaal, waarop ruim 500 scholen hebben gereageerd. Volgens de verschillende scholen is het een uitdaging om de boel open te houden. Dat ziet ook de PO-raad, de koepelorganisatie van basisschoolbesturen.
Deel bericht

Kinderarts en OMT-lid: sluiten scholen is funest voor kinderen

26.10.20
De druk op de ziekenhuizen blijft toenemen, de besmettingen blijven toenemen. En dus is de kans groot dat de huidige gedeeltelijke lockdown een strengere zal worden. En net als tijdens de eerste golf, neemt ook de onrust over besmettingen op scholen weer toe. Kinderarts Károly Illy, tevens lid van het OMT dat het kabinet adviseert over coronamaatregelen, vindt het sluiten van de scholen echter geen optie.
Deel bericht

MBO Raad waarschuwt: de scholen lopen vast

26.10.20
Met het einde van de coronacrisis voorlopig nog niet in zicht, wordt het voor mbo-scholen steeds moeilijker om kwalitatief hoogwaardig beroepsonderwijs te blijven geven. Adnan Tekin, voorzitter: "We blijven alles uit de kast trekken. Maar het eerlijke verhaal is dat scholen vastlopen in de mogelijkheden die ze hebben om perspectief te kunnen blijven bieden."
Deel bericht

Lesuitval door corona: 'Elke keer als de telefoon gaat schrik ik'

26.10.20
Juffen en meesters die wachten op een testuitslag, klassen die naar huis gestuurd worden en een steeds hogere werkdruk bij leraren en schooldirecteuren. Met de stijgende besmettingen wordt het steeds lastiger voor basisscholen om hun lessen op orde te houden, blijkt uit een peiling van het NOS Jeugdjournaal waarop ruim 500 basisscholen reageerden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)