OMT wil kijken of kerstvakantie scholen verlengd kan worden

24.11.20
Het Outbreak Management Team wil laten onderzoeken of de kerstvakantie op scholen kan worden verlengd. Dat bevestigen bronnen aan de NOS. De corona-deskundigen die het kabinet adviseren denken dat de herfstvakantie er mede toe kan hebben geleid dat er een tijdelijk daling in het aantal besmettingen was.
Deel bericht

VO-Raad vindt dat deskundigen discussie over aanpak corona niet in de media moeten voeren

24.11.20
De corona-adviezen vliegen ons om de oren. En dat komt het onderwijs niet ten goede, zegt de VO-Raad. De vereniging van scholen met voortgezet onderwijs komt met een oproep: "Deskundigen, voer de discussie niet via de media."
Deel bericht

Steeds meer tieners krijgen corona; moet het kabinet toch de scholen aanpakken?

24.11.20
De scholen komen weer in beeld nu het aantal nieuwe besmettingen op een te hoog niveau blijft hangen en tieners steeds vaker besmet raken.
Deel bericht

AOb-enquête | Onderwijskwaliteit sterk gedaald in coronatijd

24.11.20
Leraren slagen er door corona niet in om hun gebruikelijke onderwijskwaliteit te leveren. Een van de gevolgen daarvan is dat leerlingen vaak niet goed zijn voorbereid op het eindexamen. Dat blijkt uit een AOb-enquête die door bijna achtduizend leden is ingevuld.
Deel bericht

Kwetsbare leerlingen Amsterdamse basisonderwijs hardst geraakt door coronacrisis

24.11.20
Voor het eerst is er een ‘Staat van het Amsterdamse Primair Onderwijs’ opgemaakt. Met veel cijfers, grafieken en tabellen worden alle grote thema’s van Amsterdamse basisscholen behandeld. Ook blijken kwetsbare leerlingen het hardst geraakt te zijn door de coronacrisis.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)