Onderwijsorganisaties willen prioriteit voor personeel bij vaccinatie

09.01.21
Een brede groep van organisaties, waaronder de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), pleit in een brief aan het kabinet voor opname van onderwijspersoneel in de vaccinatieplanning....
Deel bericht

Op De Krijtmolen zijn veel kinderen te kwetsbaar voor thuisonderwijs

09.01.21
De directeur van buurtschool De Krijtmolen in Molenwijk heeft na de kerstvakantie heel groep 8 teruggehaald. De kinderen zijn te kwetsbaar en hun belangen te groot – zeker nu het einde van de lockdown nog niet in zicht is.
Deel bericht

Waarom de nieuwe coronavariant zich zo snel verspreidt

09.01.21
Door een aantal mutaties is er een nieuwe variant van het coronavirus ontstaan. Hoe gevaarlijk is deze zogeheten ‘Britse variant’, en hoe snel verspreidt hij zich? NEMO Kennislink sloeg aan het rekenen.
Deel bericht

Ministerie: noodopvang mag geen verkouden kinderen weigeren

09.01.21
Scholen mogen verkouden kinderen niet weigeren bij de noodopvang, laat het ministerie van Onderwijs weten in reactie op het nieuwe snottebellenbeleid in Breda. Vanwege de Britse variant van corona zijn kinderen met verkoudheidsklachten daar niet meer welkom op de 28 scholen van onderwijsorganisatie INOS.
Deel bericht

In Arnhem-Zuid en Lent gaan de kinderen allemaal wél naar school: ‘Dit is fijner, in de eigen klas, bij de eigen juf’

09.01.21
Terwijl de meeste kinderen in Nederland opnieuw onderwijs aan de keukentafel volgen, gaan in Arnhem nagenoeg alle leerlingen van Het Mozaïek wel naar school. Het grootste deel van de ruim 250 leerlingen komt in aanmerking voor noodopvang. De school besloot daarom over te gaan op onderwijs op maat. Ook leerlingen van het Citadel College in Lent gaan gewoon naar school.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)