Bindend studieadvies universiteiten toch versoepeld om corona

14.01.21
De universiteiten gaan toch het bindend studieadvies voor eerstejaars versoepelen. Zij hoeven minder studiepunten te halen om door te stromen naar het tweede jaar, het varieert per opleiding om hoeveel punten het gaat. De Vereniging van Universiteiten VSNU spreekt van "een bandbreedte van 10 tot 15 procent van de studiepunten", dat is het percentage punten dat in mindering kan worden gebracht.
Deel bericht

Advies: overheid moet per geval beoordelen over verplichting negatief testbewijs

14.01.21
De overheid moet per situatie bekijken of het nodig is om mensen pas ergens toe te laten als ze een bewijs van een negatieve coronatest kunnen laten zien. Dat schrijft de Gezondheidsraad in een advies aan het ministerie van Volksgezondheid.
Deel bericht

Schrijvers op de bres voor lokale boekhandels: 'Bestel je boeken daar'

14.01.21
Bekende auteurs komen in actie om de boekhandels te steunen. Onder anderen Simone van der Vlugt, Tommy Wieringa en Paulien Cornelisse doen mee met de campagne 'Steun je boekhandel' van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).
Deel bericht

50 organisaties in geweer tegen sluiting scholen: 'Zoek alternatieven'

14.01.21
Het kabinet moet alternatieven zoeken voor de sluiting van de scholen. Die oproep doen vijftig organisaties onder aanvoering van Unicef in een verklaring. Ze spreken van "een collectieve vuist tegen de enorme ontwikkelingsrisico's voor kinderen en jongeren".
Deel bericht

OMT vreest dat corona nog zeker tot april huishoudt

14.01.21
Het aantal IC-opnames van coronapatiƫnten ligt pas eind maart op een niveau dat versoepeling van de huidige maatregelen mogelijk maakt. Dat staat in het nieuwste advies van het Outbreak Management Team.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)