In gesprek met de koning over onderwijs op afstand

15.01.21
Kwaliteitsondersteuner Nathalie van der Heide van Octantschool Ackerweide in Pijnacker-Zuid en ouder Suzan Houweling zijn uitgebreid in gesprek geweest met koning Willem Alexander over onderwijs op afstand. De koning had twee gesprekssessies met het programma Zoom, online op afstand dus.
Deel bericht

Anderhalve meter in voortgezet onderwijs is ‘keihard werken’

15.01.21
Docenten, ondersteuners en directies: iedereen werkt keihard om te zorgen dat examenleerlingen op school anderhalve meter afstand kunnen gaan houden. Dat zegt Kim van Strien, docent Frans en AOb-hoofdbestuurder. De kwaliteit van het onderwijs gaat er niet op vooruit. ‘Corona veroorzaakt een chaos.’
Deel bericht

1,5 meter? Scholen in Arnhem improviseren wel weer

15.01.21
Arnhemse scholen voor voortgezet onderwijs zijn meteen aan het improviseren geslagen om zich in te richten op de verscherpte anderhalvemeterregel die sinds woensdag geldt.
Deel bericht

Gevolgen lockdown voor kinderen en jongeren zijn enorm: 'meldingen kindermishandeling bijna verdriedubbeld'

15.01.21
De scholen zijn al een tijdje dicht en behalve voor het basisonderwijs, blijft dit voorlopig nog zo. De gevolgen voor kinderen en jongeren van deze lockdown zijn enorm en Unicef Nederland vindt de sluiting van de scholen zelfs gevaarlijk. Esther Polhuijs, onderwijsexpert Unicef Nederland en Hans van Goudoever, hoofd Emma Kinderziekenhuis, vertellen in De Nieuws BV.
Deel bericht

Pilot onder studenten: eerst een corona-sneltest, daarna naar tentamen

15.01.21
De spanning voor een tentamen wordt voor Groningse studenten mogelijk nog groter. Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool worden vanaf maandag opgeroepen om voorafgaand aan een fysiek tentamen eerst een sneltest af te nemen.
Deel bericht

Deskundigen pleiten voor onderzoek naar werking vaccin bij kinderen

15.01.21
Er moet onderzocht worden of ook kinderen gevaccineerd kunnen worden tegen het coronavirus. Dat zeggen twee vooraanstaande deskundigen tegen Nieuwsuur. De oproep is extra urgent vanwege de verspreiding van de Britse variant van het coronavirus.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)