Rutte: Basisscholen eerder open dan 8 februari zou ‘klein wondertje’ zijn

22.01.21
De basisscholen en kinderopvang blijven vrijwel zeker dicht tot maandag 8 februari. Dat zei demissionair premier Rutte vanmiddag tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.
Deel bericht

Verspreiding Britse variant lijkt mee te vallen in Lansingerland

22.01.21
De uitbraak van de Britse coronavariant in de gemeente Lansingerland lijkt mee te vallen. Dat zeggen onderzoekers nadat ze afgelopen weken heel veel bewoners hebben getest. Net voor de kerstvakantie raakten veel leraren en leerlingen van dezelfde basisschool besmet met corona.
Deel bericht

Aanvalsplan onderwijsadviesbureaus om kwetsbare leerlingen te helpen

22.01.21
In toenemende mate groeit de zorg over de oplopende achterstanden in het basisonderwijs. Scholen en leraren leveren op dit moment al een enorme prestatie. Om de achterstanden niet verder op te laten lopen moeten zij zo snel mogelijk worden ondersteund. Onderwijsadviesbureaus verenigd in de branchevereniging EDventure bieden aan om gericht te helpen.
Deel bericht

Door verwarring over opening speciaal onderwijs zitten kwetsbare kinderen nog vaak thuis

22.01.21
Ruim een maand nadat het kabinet de scholensluiting afkondigde, is er nog altijd verwarring over de uitzonderingspositie van het speciaal onderwijs. Een deel daarvan is volledig open, maar veel scholen zijn net als het reguliere onderwijs overgestapt op online onderwijs.
Deel bericht

Financiële tegemoetkoming studenten verlengd

22.01.21
De tijdelijke coronaregeling voor studenten in mbo, hbo en wo wordt verlengd tot en met augustus dit jaar. Studenten die bij hun afstuderen studievertraging oplopen door de coronamaatregelen en tussen februari 2021 en eind augustus 2021 hun diploma halen, ontvangen een tegemoetkoming in de studiekos...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)