Ministeries hadden twijfels over miljardenplan voor onderwijs

01.06.21
Binnen het ministerie van Onderwijs en andere departementen werden vraagtekens gezet bij de opzet en effectiviteit van het Nationaal Programma Onderwijs. Dit blijkt uit vrijgegeven documenten.
Deel bericht

Cito: Achterstanden basisonderwijs deels ingehaald, onderlinge verschillen gegroeid

01.06.21
De achterstanden in het basisonderwijs op het gebied van begrijpend lezen en rekenen zijn na de tweede lockdown deels ingehaald, meldt examen- en toetsenmaker Cito na onderzoek. Cito keek naar de niveaus van kinderen uit groep 4 tot en met 7. Bij lezen zijn de verschillen tussen kinderen groter geworden.
Deel bericht

De coronablues te lijf met een ‘reset’ op het Sint-Janslyceum

01.06.21
Geen aardrijkskunde op maandagochtend, maar praten over omgaan met tegenslagen, het erkennen van je gevoel en helpende gedachten. Met een motivatietraining wil het Sint-Janslyceum ervoor zorgen dat leerlingen na een lastige coronatijd straks met meer vertrouwen het schooljaar afsluiten.
Deel bericht

De klas mag weer vol, maar niet alle leerlingen zijn blij: ‘Ik kan niet meer in bed liggen’

01.06.21
Alle middelbare scholieren mogen weer naar school, zónder de 1,5 meter. Liefst wel met sneltesten, twee keer per week. Maar die kregen de leerlingen van het Amsterdamse IJburg College maandag pas mee naar huis.
Deel bericht

Scholen weer open: 'Twee tests per week is te veel'

01.06.21
Ondanks dat het maandagochtend is, zijn er veel lachende gezichten te zien op het Broekhin College in Roermond. "Eindelijk weer samen pauzeren en naast elkaar zitten in de les. Dat heb ik echt gemist", vertelt een leerling.
Deel bericht

Inspectie: Tientallen meldingen van scholen die volgende week niet open willen

01.06.21
Sommige middelbare scholen willen voor de zomervakantie niet meer helemaal open. Maar zo’n besluit is alleen in uitzonderlijke omstandigheden geldig.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)