Nog geen versoepelingen in corona-richtlijnen primair onderwijs

03.06.21
Het kabinet heeft besloten om de maatregelen in het primair onderwijs nog niet te versoepelen. Het volgt daarmee het advies van het Outbreak Management Team (OMT) om de huidige maatregel rond cohorten nog niet los te laten. De PO-Raad had gehoopt dat de schoolteams iets meer ruimte hadden gekrege...
Deel bericht

Middelbare scholen strooien met zelftests, maar: ‘Ik steek echt niet twee keer per week stokje in mijn neus’

03.06.21
Dozen vol zelftests zijn afgeleverd bij het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo, net als bij alle andere scholen in het land. Bedoeld om uit te delen aan leerlingen zodat ze zich twee keer per week kunnen testen op corona. ,,Ik wil het best doen, maar dan misschien eens in de paar weken. Ik hoef niet twee keer per week zo’n stokje in mijn neus als ik me verder prima voel’’, zegt brugklasser Julia (13).
Deel bericht

Kinderen de dupe van Nederlands coronabeleid: ‘Uniek negatief voorbeeld in de wereld’

03.06.21
Kinderen en jongeren zijn de grote dupe geworden van het Nederlandse coronabeleid van het afgelopen jaar. Volgens Kidsrights, een internationale organisatie die opkomt voor de positie van kinderen, was de schoolsluiting om zo ouders thuis te houden een ‘uniek negatief voorbeeld in de wereld’.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)