Nieuw OMT-advies en kabinetsbesluit corona voor scholen: protocollen volgen zo snel mogelijk 

23.11.21
Voor de ontwikkeling van kinderen is het essentieel dat zij zo normaal mogelijk naar school kunnen. Vanwege de oplopende coronabesmettingen is het belangrijk om de basismaatregelen na te leven, ook in het onderwijs. Het kabinet heeft daarom besloten tot een extra uitwerking van de maatregelen voor...
Deel bericht

'Als leerling hoef je niet te vertellen of je gevaccineerd bent of niet'

23.11.21
Ondanks het feit dat middelbare scholen niet mogen vragen aan leerlingen of zij gevaccineerd zijn of niet, gebeurt het op grote schaal. Want niet de GGD, maar de scholen zelf zijn verantwoordelijk voor het bron- en contactonderzoek en stoeien daardoor met de opdracht van de GGD om een scheiding te maken tussen gevaccineerde en ongevaccineerde leerlingen en het waarborgen van de privacy.
Deel bericht

Extra aanscherping maatregelen

23.11.21
Het kabinet heeft een brief gestuurd aan de Tweede Kamer (advies en kabinetsreactie). Het kabinet benadrukt daarin het belang van de naleving van basismaatregelen, ook in het onderwijs. Omdat we leerlingen zo normaal mogelijk naar school willen laten gaan, vraagt het kabinet de volwassenen hier een extra stap te zetten en hun verantwoordelijkheid te nemen.
Deel bericht

Raam open in de klas: ruim 2500 scholen hebben ventilatie niet op orde

23.11.21
Het aantal scholen dat niet voldoet aan de ventilatienormen is veel groter dan gedacht. Het gaat om ruim 2500 scholen door het hele land. En dat terwijl scholen juist wordt aangeraden goed te ventileren om onder andere de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)