Volgens onderwijsbronnen ligt een scholensluiting van twee weken op tafel

24.11.21
De kans dat de scholen weer op slot gaan, is levensgroot. Dat hebben onderwijsbronnen aan De Telegraaf gemeld. Het is volgens insiders een absolute noodgreep om de coronabesmettingen naar beneden te brengen.
Deel bericht

Onderwijsorganisaties vragen extra aandacht voor de bescherming van het onderwijspersoneel

24.11.21
PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, Vereniging Hogescholen, VSNU, AOb, CNV Onderwijs, FvOv hebben de ministers Ingrid van Engelshoven, Arie Slob en Hugo de Jonge in een brief laten weten dat zij het goed vinden dat het openhouden van scholen en onderwijsinstellingen prioriteit heeft. Wel willen zij aandacht...
Deel bericht

Besmettingen nemen toe, scholen sluiten of per school bekijken?

24.11.21
Op basisscholen gelden vanaf vandaag weer strengere coronamaatregelen. Zo mogen ouders de school niet meer in en zijn bij feestelijke momenten, zoals Sinterklaas of Kerstmis, ook geen mensen van buiten welkom in de school. Maar dat is niet genoeg, vindt directeur Jan Scholte Albers van scholenkoepel Talent Westerveld.
Deel bericht

Scholen zijn met kunst- en vliegwerk nog open: 'We snakken naar wat rust'

24.11.21
Het piept en het kraakt op de basisscholen in Brabant. Klassen zitten in quarantaine, leraren zijn besmet en het is improviseren om de boel draaiende te houden. Dat zien de Brabantse scholenkoepels. "We roeien met de riemen die we hebben."
Deel bericht

Haalt het onderwijs in Vlaanderen de kerstvakantie?

24.11.21
De snelle verspreiding van het coronavirus leidt er ook in Vlaanderen toe dat het onderwijs aan alle kanten piept en kraakt. De grote vraag die de Vlaamse krant De Standaard zich stelt is of het onderwijs de kerstvakantie nog wel haalt.
Deel bericht

In Israël mogen kinderen vanaf 5 jaar nu een corona-vaccin

24.11.21
Kinderen vanaf 5 jaar kunnen in Israël voor een corona-vaccinatie kiezen. De 9-jarige zoon van de premier was als een van de eerste aan de beurt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)