Onderwijs hoopt dat kabinet OMT-advies volgt en scholen openhoudt

25.11.21
De onderwijssector hoopt dat het kabinet zal beslissen de scholen open te houden, zoals het Outbreak Management Team (OMT) volgens ingewijden adviseert. De PO-Raad, die namens het basisonderwijs spreekt, roept het kabinet op het advies te volgen.
Deel bericht

Kinderombudsman tegen 2G-coronapas voor jongeren

25.11.21
De Kinderombudsman roept het kabinet op om jongeren te ontzien bij het wetsvoorstel voor de invoering van een zogeheten 2G-coronatoegangsbewijs. Met zo'n bewijs mogen alleen genezen of gevaccineerde mensen naar binnen bij bijvoorbeeld evenementen en restaurants.
Deel bericht

OMT adviseert: onderwijs open, horeca en niet-essentiële winkels 17.00 uur dicht

25.11.21
Het Outbreak Management Team heeft het kabinet geadviseerd het hele onderwijs open te houden. Dat zeggen bronnen tegen de NOS. Het OMT vindt verder dat restaurants en cafés, niet-essentiële winkels en 'doorstroomlocaties' om 17.00 uur dicht moeten.
Deel bericht

Onderwijs het gesprek in Op1 en Jinek: ‘Scholen dicht, in elk geval die van mij’

25.11.21
Met een nieuwe persconferentie over de coronamaatregelen op komst, waren de scholen gisteravond een belangrijk onderwerp in Op1 en Jinek. De conclusie in het laatste programma: scholen dicht zou het beste zijn. Maar het is een wel/niet verhaal aan de talkshowtafels.
Deel bericht

Scholen in Arnhem en omgeving zijn weer druk met lesgeven op afstand

25.11.21
De basisscholen in Arnhem en omgeving hebben het lesgeven op afstand weer opgepakt. Noodzakelijk, omdat steeds meer klassen als gevolg van coronabesmettingen in quarantaine moeten.
Deel bericht

Schoolleiders vrezen nog meer schade bij nieuwe lockdown: ‘Laat dat meewegen’

25.11.21
Het sluiten van scholen was kort geleden nog taboe, maar ineens ligt deze maatregel weer op tafel bij kabinet en OMT. Immers, een aanzienlijk deel van de besmettingen in de huidige golf is te herleiden tot het onderwijs. Twee schoolleiders over dit duivelse dilemma. ,,We zijn de achterstanden van de vorige lockdowns nog aan het inlopen.’’
Deel bericht

Wat kunnen scholen nog doen om besmettingen in te dammen?

25.11.21
Scholen lijken nu besmettingshaard nummer één, zozeer dat een sluiting weer onderwerp van discussie is. Maar ook als de scholen open blijven zijn er nog mogelijkheden tot verbetering.
Deel bericht

‘Ouders willen geen schoolsluiting, maar strengere maatregelen’

25.11.21
De meeste ouders willen strenge maatregelen in het onderwijs om een schoolsluiting te voorkomen. Dit blijkt uit een peiling onder ruim 2000 ouders van Ouders & Onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)