Flevolandse scholen sturen vaakst klassen naar huis

15.01.22
Bij ongeveer 30 procent van de scholen in Flevoland zijn één of meerdere klassen in de eerste dagen na de kerstvakantie naar huis gestuurd. De belangrijkste reden hiervoor is dat er geen leraar is, onder meer vanwege een coronabesmetting. In Flevoland worden landelijk gezien de meeste leerlingen thuisgehouden, ziet de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).
Deel bericht

‘Langetermijnplan nodig voor corona en open houden scholen’

15.01.22
Er is een duidelijk plan nodig om de scholen bij uitbraken van corona zoveel mogelijk open te houden. AOb-bestuurder Thijs Roovers roept de nieuwe ministers op: "Laten we met elkaar een visie opstellen over waar we staan en waar we naartoe willen met onderwijs en corona." Het onderwijs is de rollercoaster zat.
Deel bericht

Onderwijs haalt opgelucht adem: ‘Beperkingen zijn begrijpelijk, sluiting echt niet meer’

15.01.22
Het onderwijs reageert verheugd en opgelucht dat er weer fysiek onderwijs mag worden gegeven in plaats van louter online. Daarmee is het hele onderwijs weer open. Voor het mbo geldt wel een maximum van 75 mensen per ruimte en twee keer per week zelftesten. Het basisonderwijs alsook de middelbare scholen en buitenschoolse opvang openden maandag hun deuren al.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)