Voor een 17-jarige mbo’er geldt de 1,5 meter wél, voor een 17-jarige vwo’er niet

25.06.20
Op middelbare scholen hoeft vanaf 1 juli geen anderhalve meter afstand meer gehouden te worden tussen leerlingen, maar op mbo’s nog wel. Dat wringt, aangezien een derde van de mbo-studenten (zo’n 175.000 mensen) jonger is dan 18 jaar.
Deel bericht
(advertentie)

Protocol volledig openen voortgezet onderwijs beschikbaar

01.07.20
De sociale partners in het voortgezet onderwijs hebben, naar aanleiding van het kabinetsbesluit van dinsdag 24 juni om de deuren van alle scholen per 1 juli te openen, het definitieve protocol 'Volledig openen voortgezet onderwijs' gepubliceerd. De vervoersafspraken zijn hierin nog niet opgenomen en volgen zo snel mogelijk.
Deel bericht

Coronacrisis zorgt voor opvallend veel geslaagden in Zeeland

30.06.20
Het wordt nu al een 'corona-diploma' genoemd: het diploma uit 2020 dat is gehaald zonder centraal eindexamen. Ook de Zeeuwse scholen hebben dit jaar opvallend weinig gezakten in vergelijking met vorige jaren. De CSW (Christelijke scholengemeenschap Walcheren) spant de kroon. In de voorgaande zeven jaar zakte gemiddeld 9,4 procent van de leerlingen van deze school, in dit coronajaar is dat cijfer plotseling gezakt naar 0,5 procent.
Deel bericht

Meer aanmeldingen voor de pabo, mogelijk door coronacrisis

29.06.20
Het aantal aanmeldingen voor de pabo is dit jaar hoger dan de afgelopen jaren. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Hogescholen. Meer aankomend studenten kiezen dus voor een opleiding tot leraar in het basisonderwijs.
Deel bericht

Middelbare scholen na de zomer volledig open

25.06.20
Het gaat goed met de bestrijding van het coronavirus. Daarom kunnen de middelbare scholen en scholen voor voortgezet speciaal onderwijs na de zomervakantie helemaal open. Vanaf 1 juli hoeven leerlingen in de school geen 1,5 meter afstand meer te bewaren.
Deel bericht

Coronacrisis vertraagt modernisering Participatiefonds

24.06.20
De modernisering van het Participatiefonds (Pf) is uitgesteld tot in ieder geval 1 augustus 2021. Dat kan niet anders, meldt het Pf, omdat noodzakelijke nieuwe wetgeving als gevolg van de coronacrisis met vertraging door de Tweede Kamer gaat.
Deel bericht

Studenten mogen vanaf september weer in de spits

24.06.20
Studenten in het mbo, hbo, en aan de universiteit mogen vanaf 1 september tóch in de spits reizen. Dat melden bronnen aan Nieuwsuur. Studentenvakbond LSVb bevestigt de versoepeling die het kabinet morgen bekend maakt
Deel bericht

Middelbare scholen blij met versoepeling: 'Het is absoluut noodzakelijk'

23.06.20
Scholen in de regio zijn blij dat na de zomervakantie het voortgezet onderwijs waarschijnlijk weer helemaal open mag. Het Outbreak Management Team denkt dat er ruimte is om deze versoepeling door te voeren. De leerlingen zouden dan geen afstand meer hoeven te bewaren tot elkaar maar wel tot de docenten.
Deel bericht

Vo-sector krijgt veel waardering voor onderwijs tijdens coronacrisis

23.06.20
De vo-sector krijgt veel waardering voor de manier waarop het onderwijs is gecontinueerd tijdens de coronacrisis. Ook stonden het onderwijs en het beroep van leraar de afgelopen maanden weer positief in de belangstelling. Dat blijkt uit de corona-observatiemonitor die het CAOP uitvoerde voor Voion, het A&O-fonds voor het voorgezet onderwijs.
Deel bericht

Middelbare scholen na de zomer weer helemaal open

22.06.20
Middelbare scholen kunnen na de zomervakantie weer helemaal open. Haagse bronnen melden dat het kabinet dat woensdag gaat bekendmaken na voorlopig het laatste coronacrisisberaad. Voorwaarde is wel dat scholen hygiënemaatregelen treffen en dat voor die tijd het coronavirus niet is opgelaaid.
Deel bericht

Geen geld voor sport, muziekles of een uitje? Dien een aanvraag in via Sam&

22.06.20
Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Door de coronacrisis wordt de groep voor wie dit niet vanzelfsprekend is steeds groter. Ben je een ouder met weinig geld of ken je een kind dat opgroeit in deze situatie, klik dan op onderstaande knoppen.
Deel bericht

Groep 8 baalt dat eindmusical niet in een grote theaterzaal mag

18.06.20
Voor veel achtstegroepers is het bijna tijd voor de eindmusical. Maar in de aula of gymzaal optreden, zit er helaas niet in. Door de corona-maatregelen kan de musical vaak niet op school opgevoerd worden.
Deel bericht

Verschillen middelbare scholen groeien in coronatijd, ouders vrezen achterstand

18.06.20
Middelbare scholen hebben sinds de uitbraak van het coronavirus veel moeten improviseren. De manier waarop leerlingen les krijgen verschilt van school tot school. En daar maken ouders zich zorgen over. Die conclusie trekt de Stichting Ouders en Onderwijs op basis van een verkennend onderzoek naar het onderwijs in coronatijd.
Deel bericht

Slob maant middelbare scholen tot fysieke lessen

18.06.20
Onderwijsminister Arie Slob is ontstemd dat sommige middelbare scholen al hebben aangegeven na de zomervakantie de lessen niet direct op te zullen starten. Ook moeten scholen tot de zomer alle leerlingen fysiek onderwijs bieden, zo benadrukte hij vanmiddag opnieuw tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Deel bericht

Slob tegen middelbare scholen: Mogelijk 1,5 meterlessen ‘in buurthuizen en sporthallen’

17.06.20
Als leerlingen in het middelbaar onderwijs ook na de zomervakantie 1,5 meter afstand moeten houden, dan wil minister Arie Slob dat scholen nu kijken hoe zij hun leerlingen ‘in en buiten scholen les kunnen geven’. ,,We hebben de opgave om met elkaar te kijken of er ook buiten scholen ruimtes zijn waar we leerlingen les kunnen geven.” Hij zei te denken aan ‘buurthuizen en sporthallen’.
Deel bericht

Scholen zijn nog steeds bijna 600 leerlingen ‘kwijt’

17.06.20
Leerlingen die tijdens de coronacrisis ‘kwijt’ raakten, zijn voor een deel weer teruggevonden. Per gemeente is er nu nog gemiddeld één leerling buiten beeld. Eind mei waren dat er nog twaalf per gemeente. ,,Een forse reductie”, aldus minister Arie Slob (Onderwijs).
Deel bericht

Ouders in opstand tegen gebrek aan perspectief op middelbare school: ‘Onze kinderen vervlakken’

16.06.20
Ouders komen in opstand tegen het gebrek aan perspectief dat hun kinderen in het voortgezet onderwijs geboden wordt. ‘Ze lijken wel een vergeten groep.’
Deel bericht

IT-talent Daan (16) uit Zwolle is vraagbaak voor zijn docenten in coronatijd

15.06.20
Adviesje hier, programmaatje installeren daar, of een online-les observeren op verzoek van de docent. Daan Boven (16) uit Zwolle is niet zo’n leerling die zich verveelt tijdens zijn online-lessen. De 4 vwo’er van het Carolus Clusius College in Zwolle is een IT-talent en dat komt zeker in coronatijd goed van pas.
Deel bericht

Jeugdartsen: kinderen met snotneus gewoon naar opvang, alleen bij koorts thuis

15.06.20
Er moet nieuw beleid komen rondom het testen en weren van kinderen die naar de kinderopvang gaan. Dat vindt de Nederlandse Vereniging voor Infectieziektenbestrijding samen met AJN Jeugdartsen.
Deel bericht

Een wandeling langs de IJssel met onderwijsminister Arie Slob: ‘Bang ben ik niet geweest, onzeker wel’

15.06.20
Tussen de buien door wandelt verslaggever Phaedra Werkhoven met onderwijsminister Arie Slob langs de IJssel in zijn woonplaats Zwolle. De scholen gaan langzaam weer open nu het coronavirus zich terugtrekt. Hoe kijkt de minister terug op de zware coronamaanden?
Deel bericht

Onderwijs na de coronacrisis: wat gaat er veranderen?

12.06.20
Door de coronacrisis werden alle sectoren in het land platgelegd, ook het onderwijs. Waar leerlingen en scholieren eerst van maandag tot en met vrijdag onderwijs volgden op locatie, bleven zij door de lockdown thuis. Leraren en docenten moesten ineens de omschakeling maken naar online lesgeven. Hoe ziet het onderwijs er de komende tijd uit? En gaat dit bijdragen aan een verandering in het onderwijssysteem en de manier van lesgeven?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)