Corona zegen en vloek voor zomerkampen

20.07.21
Veel zomerkampen voor kinderen zitten helemaal vol. De kampen zijn in coronatijd populairder geworden en ook nu het aantal coronabesmettingen is gestegen, zijn er amper annuleringen. Tegelijkertijd groeien de zorgen bij de kamporganisaties hoe ze corona buiten kunnen houden.
Deel bericht
(advertentie)

Lossen zomerscholen de leerachterstanden op die zijn veroorzaakt door de pandemie?

03.08.21
Demissionair minister Slob van Onderwijs trekt dit jaar miljarden uit om de leerachterstanden van de coronapandemie in te halen. Zomerscholen moeten daarbij helpen en daar zien ze de aanmeldingen van kinderen flink oplopen. Maar helpt het?
Deel bericht

Frankrijk stuurt niet-gevaccineerde kinderen bij een besmetting van school

29.07.21
Franse kinderen die niet gevaccineerd zijn, worden straks naar huis gestuurd als er in de klas een coronabesmetting is. Leerlingen die wel gevaccineerd zijn, mogen gewoon blijven.
Deel bericht

Tieners krijgen tweede prik eerder: 'Zo hebben we een veilige schoolomgeving'

27.07.21
Jongeren van 12 tot 17 jaar die in de tweede helft van augustus een afspraak hebben voor hun tweede prik, kunnen die afspraak twee weken naar voren halen. Die volledige bescherming is belangrijk met het oog op het nieuwe schooljaar. In de regio Noord-Nederland gaan de scholen op 23 augustus weer open.
Deel bericht

Wat heeft een school aan 1,2 miljoen euro aan coronasteun?

17.07.21
Basisschool Onze Wereld in de Haagse wijk Transvaal ontvangt een flink bedrag uit de pot van 8,5 miljard euro aan coronasteun. Maar wat heeft een directeur aan geld dat niet uitgegeven mag worden om leraren beter te betalen?
Deel bericht

‘Sowieso extra corona bij volledige heropening middelbare scholen, meer kans op uitbraken’

17.07.21
Volledige heropening van het voortgezet onderwijs in het najaar zal sowieso extra coronabesmettingen onder leerlingen opleveren. Dat blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport van het UMC Utrecht. Uitgebreid testen kan wel helpen om het aantal nieuwe infecties in te dammen.
Deel bericht

Het piept en kraakt op de basisscholen door coronabesmettingen vlak voor de zomervakantie

16.07.21
De explosieve toename van het aantal coronabesmettingen stelt ook het basisonderwijs voor extra problemen. Scholen kijken derhalve reikhalzend uit naar het begin van de zomervakantie. ,,De eindspurt wordt nog wel even spannend.”
Deel bericht

Geld voor goede ventilatie op scholen moet eerder beschikbaar komen

15.07.21
De Kamer wil dat het geld voor betere ventilatie op scholen al dit jaar kan worden uitgegeven. Een meerderheid stemde in met het voorstel daartoe van Groenlinks en de PvdA tijdens het coronadebat op 14 juli.
Deel bericht

Protocollen en servicedocumenten aangepast

15.07.21
In verband met de doorgevoerde versoepelingen van 26 juni 2021 zijn de servicedocumenten voor het primair onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs...
Deel bericht

Zeker 25 coronabesmettingen op OBS Tuindorp, school per direct dicht

14.07.21
OBS Tuindorp aan de Professor van Bemmelenlaan in Utrecht sluit dit schooljaar vervroegd de deuren vanwege tientallen coronabesmettingen bij leerlingen en docenten. Dat meldt de directeur van de basisschool in een brief die gisteren aan ouders is verstuurd. Volgens de school zijn er inmiddels twintig besmettingen gemeld onder leerlingen en zijn daarnaast nog eens vijf docenten positief getest.
Deel bericht

Thuiswerken ging wel, maar voor moeder met jonge kinderen wat minder

14.07.21
De meeste mensen die tijdens de coronacrisis thuis moesten werken, konden dat ongestoord doen. Dat heeft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) vastgesteld na onderzoek. Wel was ongestoord werken voor moeders met kinderen onder de 13 jaar lastiger dan voor vaders. 71 procent van de moeders kon vaak of altijd goed werken zonder gestoord te worden, tegenover 85 procent van de vaders met kinderen in die leeftijd.
Deel bericht

Zes vragen over vaccinatie van kinderen van 12 tot en met 17 jaar

10.07.21
Sinds 2 juli kunnen kinderen van 12 tot en met 17 jaar ervoor kiezen om zich te laten vaccineren tegen corona. Waarom kan dat opeens? En werkt het vaccin net zo goed als bij volwassenen? NEMO Kennislink stelde 6 vragen aan Ingrid Schellens, een klinisch beoordelaar bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).
Deel bericht

Zelftesten in en na de zomervakantie

10.07.21
Het ministerie van OCW roept leerlingen en personeel van het voortgezet onderwijs op om ook in de zomervakantie zichzelf te testen: twee keer bij terugkomst van een (eventuele) binnenlandse of buitenlandse vakantie en twee keer voor de aanvang van het nieuwe schooljaar.
Deel bericht

Coronageld klotst tegen de schoolplinten omhoog, wat gaat het West-Brabantse onderwijs daarmee doen?

09.07.21
Het is een duizelingwekkend bedrag. Onderwijsminister Arie Slob trekt éénmalig 8,5 miljard euro uit om leer- en ontwikkelingsachterstanden door corona weg te werken. Bijna 6 miljard gaat naar basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs. Hoe erg is het eigenlijk met die achterstanden? En wat gaan scholen in West-Brabant doen met die geldberg?
Deel bericht

Coronaverwachtingen voor scholen na de zomervakantie

09.07.21
Via een schrijven, gedateerd op 8 juli 2021, geeft demissionair minister Slob inzicht in de verwachtingen na de zomervakantie 2021. Hierin wordt vermeld dat op 13 augustus het kabinet een besluit neemt over de coronamaatregelen na de zomer, nadat het OMT hierover advies heeft uitgebracht.
Deel bericht

Iets meer corona onder kinderen en jongeren t/m 17 jaar

08.07.21
Het aantal positieve coronatests onder kinderen en jongeren tot en met 17 jaar is licht gestegen. Veruit de grootste stijging - een verdriedubbeling - deed zich voor in de leeftijdscategorie 18 tot en met 24 jaar.
Deel bericht

Check hoeveel NPO-geld jouw school krijgt

30.06.21
Onderwijspersoneel uit het primair en voortgezet onderwijs kan vanaf vandaag via een tool zien hoeveel geld hun school in het nieuwe schooljaar ontvangt vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO).
Deel bericht

Tieners kunnen vanaf vrijdag afspraak maken voor coronavaccinatie

30.06.21
Tieners kunnen vanaf vrijdag een afspraak maken voor een vaccinatie met BioNTech/Pfizer. Minister De Jonge heeft het advies van de Gezondheidsraad van gisteren overgenomen. Vrijdag kunnen eerst de jongeren uit 2004 een afspraak maken met de GGD. De dagen erna kunnen de 16- en 15-jarigen telefonisch of via internet, met hun DigiD, een prikdatum vastleggen. En zo verder.
Deel bericht

Praktijkonderzoek: digitale geletterdheid verbeterd in coronatijd, maar er valt nog veel te winnen

30.06.21
Basisscholen en middelbare scholen hebben ook in coronatijd gewerkt aan digitale geletterdheid en zich daar zelfs positief in ontwikkeld. Tegelijkertijd nam de ongelijkheid in digitale vaardigheden tussen leerlingen toe. Dat zijn enkele conclusies van het Praktijkonderzoek Digitale Geletterdheid. Le...
Deel bericht

Scholen blij met vaccin voor kinderen van 12 tot 18 jaar

30.06.21
Het is goed nieuws dat de Gezondheidsraad adviseert ook kinderen van 12 tot en met 17 jaar te vaccineren tegen corona. Dat zeggen de bestuurders van meerdere middelbare scholen in onze provincie. "Andere landen zijn er al druk mee bezig, waarom wij nu pas?"
Deel bericht

Advies Gezondheidsraad: vaccineer gezonde kinderen vanaf 12 jaar

29.06.21
De Gezondheidsraad adviseert om gezonde kinderen tussen de 12 en 18 jaar oud die dat zelf willen, in te enten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Het vaccin is onlangs goedgekeurd voor kinderen vanaf 12 jaar.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)