Reclame in het digitale tijdperk: nieuwe manieren van beïnvloeding

20.03.17
Kinderen en jongeren worden op nieuwe manieren blootgesteld aan reclameboodschappen via sociale media. Zij herkennen deze reclame echter niet altijd. Wat kunnen we daaraan doen?
Deel bericht

Last call: Laat de MediaDiamant schitteren en win stimuleringsbijdrage

26.05.17
Met de Mediawijzer.net Challenge 2017 wordt het netwerk uitgedaagd om een ondernemende, eigentijdse aanpak of instrument te bedenken om de nieuwe MediaDiamant effectief en duurzaam toepasbaar te maken voor opvoeders.
Deel bericht

Waarom er nauwelijks nog (goede) Android-tablets verschijnen (Opinie)

26.05.17
Huawei kondigde deze week een drietal nieuwe Android-tablets aan. Het zijn de eerste tablets van een grote fabrikant in tijden. Heeft dit type device nog toekomst?
Deel bericht

Limburgse dorpsscholen verbreken contract iPad-onderwijs

24.05.17
De vier basisscholen van de Stichting Katholiek Onderwijs Maasdal (SKOM) gaan vooralsnog niet over op iPad-onderwijs. De stichting ontbond het contract met de organisatie O4NT van Maurice de Hond, beter bekend onder de naam Steve Jobsscholen.
Deel bericht

"Programmeren in de klas heeft positieve effecten"

24.05.17
Er zijn scholen die het aanbieden aan hun leerlingen: programmeren in de klas. "En dat is nog niet eens zo’n slecht idee", aldus hoogleraar Saskia Brand-Gruwel. Er zijn onderzoeken die laten zien dat programmeeronderwijs een positief effect kan hebben op 21e eeuwse vaardigheden, zoals computationa...
Deel bericht

MNX 2017: samen bruggen slaan met mediawijsheid

23.05.17
De MNX gaat dit jaar over het slaan van bruggen met mediawijsheid. Waar sta jij? Hoe goed ken je jouw doelgroep eigenlijk, en sta je nog open voor nieuwe inzichten?
Deel bericht

App checkt of een foto bewerkt is

22.05.17
Met de app Check-mate kun je bewerkingen in foto's opsporen. De app is bedacht door HKU-studenten voor hun afstudeerproject. Ze willen meer "relativering" en "het idee van perfectie ontkrachten".
Deel bericht

COS introduceert COS Add On

22.05.17
Het magazine COS (Computers Op School) lanceert vanaf deze maand de digitale COS Add On: een toevoeging op het magazine die de geprinte content versterkt en aanvult met filmpjes, gerelateerde websites, gratis downloads, tutorials en directe doorkliks.
Deel bericht

Eerste van 415 robots voor Friese basisscholen uitgereikt

20.05.17
Gedeputeerde Sander de Rouwe overhandigde deze eerste van 415 robots die de komende maanden op alle Friese basisscholen worden uitgereikt. ,,Zo willen we kinderen vertrouwd maken met techniek en ze voorbereiden op de toekomst.’’
Deel bericht

"Entree Federatie" binnenkort de enige route in het vo

18.05.17
Vo-scholen die gebruik maken van digitaal lesmateriaal en hiervoor leerlinggegevens moeten uitwisselen met uitgevers, leveranciers of distributeurs, kunnen dit in de toekomst alleen nog doen via het digitale systeem ‘Entree Federatie’ van Kennisnet.
Deel bericht

Miniconferentie: Gamification en Gamedidactiek

18.05.17
De miniconferentie Gamification en Gamedidactiek vindt plaats op het UvA Science Park te Amsterdam. Het doel van deze conferentie is om docenten meer kennis en ervaring te geven met het toepassen van gamemechanieken in de les.
Deel bericht

Educatief twitteren in school kan ook

17.05.17
In 2013 overleed ten gevolge van een auto-ongeluk de jonge acteur Paul Walker, bekend van The Fast and the Furious films. Via een Twitteroproep werd aan fans gevraagd als eerbetoon aan Paul in kolonne door Rotterdam te rijden. Dat leverde 190.000 retweets op.
Deel bericht

Word-sjabloon om eigen flashcards te maken

17.05.17
Sjablonen voor het maken van eigen flashcards nu in de webshop van ICT-ideeFlashcards zijn kaartjes die gebruikt worden als leerhulp. Op de voorkant van die kaartjes wordt steeds een woord, een vraag of definitie genoteerd en op de achterkant het antwoord. 
Deel bericht

Voorkom installatie van gijzelsoftware op schoolnetwerken en computers

16.05.17
Het was veel in het nieuws afgelopen weekend; wereldwijd zijn organisaties slachtoffer geworden van gijzelsoftware. Het aanklikken van een besmette e-mail kan er voor zorgen dat kwaadaardige software zich op je computer en in het netwerk van je school nestelt. Maar hoe voorkom je dit?
Deel bericht

'82 mogelijkheden voor kinderen om zelf te leren programmeren' en nog meer...

16.05.17
Leer je jouw leerlingen programmeren of heb je plannen om te beginnen met jouw leerlingen te leren programmeren? Dan moet je een kijken op de website Gamewizards.nl. Hier vind je 82 apps en websites waarmee je direct aan de slag kunt!
Deel bericht

Carolus Clusius College krijgt Europese prijs uitgereikt door Europese Commissie

15.05.17
Op 22 mei 2017 krijgen de leerlingen en docenten van het Carolus Clusius College (CCC) de prijs voor het beste eTwinning-project uitgereikt door Brusselse vertegenwoordigers van de Europese Commissie. Het project Migrants en Refugees werd uit meer dan 500 projecten gekozen. De prijs wordt uitgereikt tijdens een celebration ceremony op het CCC.
Deel bericht

Privacy leerlingen groeit scholen boven het hoofd

15.05.17
Scholen beveiligen gevoelige digitale informatie over leerlingen onvoldoende, zegt de Onderwijsraad. 
Deel bericht

Programmeren moet juist wel plek krijgen in onderwijs (opinie)

15.05.17
Het ontbreekt nog aan goed opgeleide informatica-docenten. Dat is een armoedige situatie, schrijft Edwin Schravesande.
Deel bericht

Met 'Free Online Image Editor': maak en bewerk je eenvoudig en gratis afbeeldingen

12.05.17
Om plaatjes voor mijn blog te maken, te bewerken (bijvoorbeeld van tekst voorzien), te vergroten, te verkleinen of van twee of meer afbeeldingen één nieuwe afbeelding te maken gebruik ik 'Online Image Editor'. 'Online Image Editor' is een gratis en eenvoudig te bedienen online webapp. J...
Deel bericht

Deze robot geeft onderwijs aan andere robots

11.05.17
Wetenschappers hebben een techniek ontwikkeld waardoor de ene robot iets uit kan leggen aan de andere robot.
Deel bericht

Onderwijs en auteursrecht, wat mag?

11.05.17
Kennisnet heeft de nieuwe brochure Auteursrecht en internet, wat mogen scholen wel en niet (PDF), over de consequenties van auteursrecht voor scholen gepubliceerd.
Deel bericht