Compleet vernieuwde Google Earth-app biedt 3D-kaarten en rondleidingen

02.08.17
Dit voorjaar bracht Google het totaal vernieuwde Google Earth uit, maar de iOS-app moest nog bijgewerkt worden. Sinds vandaag staat de compleet vernieuwde iOS-app van Google Earth in de App Store, waardoor je ook op je iPhone en iPad gebruik kunt maken van de nieuwe functies.
Deel bericht
(advertentie)

Werken met mobiele devices in de klas? Kies voor Mobile Device Management

19.03.18
Hoe beheer je mobiele devices op school? Mobile Device Management (MDM) biedt uitkomst. Dit is software waarmee je tablets, laptops en Chromebooks effectief inzet in de klas, doordat je ze op afstand beheert. Hoe je dat doet? Wij helpen je op weg.
Deel bericht

Leerkracht moet in digitale tijdperk zorgen voor concentratie bij leerling

16.03.18
Concentratie is, zeker in deze tijd van toenemende digitalisering, belangrijk om te kunnen leren. De docent speelt daarbij een grote rol, reageert Cornelis Mosterd.
Deel bericht

Mediaskills: leerlijn helpt vso-leerlingen en leerkrachten omgaan met media

16.03.18
Mira Media ontwikkelde met het project Mediaskills een methodiek om leerlingen, leerkrachten en ouders van de Voortgezet Speciaal Onderwijs school (VSO) STIP te leren omgaan met media.
Deel bericht

De expertcoach mediaopvoeding als centraal aanspreekpunt binnen organisaties

15.03.18
Stel: je wilt binnen een school, bibliotheek, zorginstelling of andere organisatie aan de slag met mediaopvoeding en mediawijsheid. Hoe pak je dit handig aan? In gesprek met Helprich ten Heuw (Hogeschool Windesheim) over de nieuwe cursus Expertcoach Mediaopvoeding. Het bericht De expertcoach mediao...
Deel bericht

Media Ukkie Dagen 2018

15.03.18
Mediawijzer.net organiseert dit jaar voor de zevende keer de Media Ukkie Dagen. Dit keer met als thema: Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?
Deel bericht

Toezichthouder privacy: ‘inzage in leerlinggegevens alleen als het noodzakelijk is voor werk’

14.03.18
Leraren mogen alleen nog maar leerlinggegevens inzien die zij voor de uitvoering van hun werk nodig hebben. Dit stelt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in een vandaag gepubliceerd onderzoeksrapport naar toegangsrechten. Wat dit betekent, lees je in dit artikel.
Deel bericht

Koopgedrag helft kinderen beïnvloed door vlogs

12.03.18
De helft van de kinderen in groep 5 tot en met 8 van de basisschool laat zijn koopgedrag beïnvloeden door vlogs waarin ze het product hebben gezien. Een op de zes kinderen zegt zelfs dat dat heel vaak voorkomt, meldt het platform Wijzer in Geldzaken op basis van onderzoek van Kantar Public.
Deel bericht

Open Education Week: 'Open leermiddelen delen is de essentie'

10.03.18
Tijdens de Open Education Week 2018 staan we stil bij open leermiddelen. Hoe kijkt Jan-Bart de Vreede, grondlegger van Wikiwijs en expert leermiddelen en metadata bij Kennisnet, tegen deze beweging aan? Lees het interview.
Deel bericht

Facebook start campagne: hoe herken je nepnieuws?

05.03.18
Deze week verschijnen er op Facebook advertenties, afkomstig van het platform zelf, waarin tips worden gegeven om nepnieuws te herkennen. Dit alles met als doel om de 'mediawijsheid' van gebruikers te verbeteren, schrijft het bedrijf.
Deel bericht

Opkomst en ondergang van de iPadschool

04.03.18
De iPadscholen van Maurice de Hond zijn definitief ter ziele. Waarom hebben ze het niet gered?
Deel bericht

Google ontwikkelt onderwijsprogramma's voor basis- en voortgezet onderwijs

28.02.18
Google gaat workshops geven op Britse scholen. Het bedrijf wil kinderen leren hoe ze zich op internet kunnen beschermen tegen phishing, scams, cyberpesten en het delen van te veel informatie. De internetgigant heeft twee onderwijsprogramma's ontwikkeld voor het basis- en voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Digitaal loket studiefinanciering maand lang dicht

27.02.18
Studenten kunnen binnenkort een maand lang niet terecht op Mijn DUO, het digitale loket voor de studiefinanciering. De Dienst Uitvoering Onderwijs gaat over op een nieuw computersysteem. Het overzetten van alle gegevens gaat een maand duren.
Deel bericht

Schoolstichting Maurice de Hond failliet verklaard

22.02.18
De Amsterdamse rechtbank heeft het voormalige schoolbestuur van Maurice de Hond, stichting Onderwijs 4 Nieuwe Tijd, dinsdag failliet verklaard. DUO, dat onlangs twee ton aan onderwijsgeld terug claimde, zal zich nu als schuldeiser bij de curator moeten melden.
Deel bericht

Toolkit: Intercultureel digitaal burgerschap in de wijk

22.02.18
In september 2017 sloot Mira Media het driejarig internationale DGGMLF-project af. Dit project is de internationale versie van het project Digitale Generatie Kloof in Allochtone Gezinnen (DGAG) dat Mira Media eerder in Utrecht ontwikkelde. Er zijn een aantal mooie resultaten uit voorgekomen.
Deel bericht

Vloggen met een beperking: hoe ga je hiermee om?

21.02.18
Vloggen is tegenwoordig helemaal hip. Voor jongeren met een verstandelijke beperking is dit niet anders. Zij doen ook leuke dingen en laten dit graag online en op YouTube zien. Hoe kunnen organisaties en begeleiders omgaan met jongeren met een verstandelijke beperking die online actief zijn?
Deel bericht

‘Leren presenteren met een VR-bril werkt’

19.02.18
Leren presenteren voor een virtueel publiek – met een VR-bril – lijkt minstens zo effectief te zijn als voor een echt publiek. Dat blijkt uit het onderzoek dat Stan van Ginkel van Hogeschool Utrecht uitvoerde onder studenten.
Deel bericht

Gebrek aan regie en vele ict-aanpassingen veroorzaakten de problemen begin dit schooljaar

19.02.18
De leveranciers in de (digitale) leermiddelenketen waren mede door een gebrek aan regie onvoldoende in staat om de problemen aan het begin van dit schooljaar snel op te lossen. Daarnaast waren de gelijktijdige aanpassingen in de ict-systemen niet op tijd gereed wat ten koste ging van het testen van de aanpassingen.
Deel bericht

Camera's Beleef de Lente staan aan

18.02.18
Dit jaar volgt www.beleefdelente.nl weer een aantal toppers van vorig jaar. Naast de bosuil, die vaak in februari al eieren heeft, zijn dat de kerkuil, slechtvalk, steenuil, koolmees, ijsvogel en ooievaar. Bovendien is er dit jaar een spectaculaire nieuwe soort van heel dichtbij te bewonderen: de zeearend.
Deel bericht

Leesplein gaat stoppen vanwege Algemene Verordening Gegevensbescherming

16.02.18
Een aantal digitale diensten van de Koninklijke Bibliotheek (KB) wordt door derden beheerd. Dit maakt de dienstverlening niet alleen kostbaar, maar brengt ook veiligheidsrisico´s met zich mee.
Deel bericht

Facebook en Google en de risico’s van ‘platformisering’ in het onderwijs

15.02.18
Welke invloed hebben platformen, zoals Google en Facebook, op het onderwijs? En wat zijn de risico’s? Voor de nieuwe podcastserie ‘Onder wetenschappers’ spraken wij José van Dijck, mede-auteur van het boek ‘De platformsamenleving’. Beluister de podcast onderaan de deze pagina.
Deel bericht