Webinar: Inzicht krijgen in standaarden en dashboards

11.10.17
Ben je nu veel tijd kwijt met het bekijken van allerlei verschillende systemen om een beeld te krijgen van de activiteiten en resultaten van een leerling? Schrijf je soms handmatig resultaten over van het ene systeem naar het andere?
Deel bericht

Congres ‘Leren met VR’ op 29 november 2017 in Eindhoven

17.10.17
Het congres ‘Leren met VR’ dat op 29 november 2017 in Eindhoven voor de tweede keer wordt georganiseerd, is bedoeld voor onderwijsprofessionals uit de hele onderwijskolom, van PO tot HO. Het congres is voor leraren, communicatieadviseurs, beleidsmakers, ICT-coördinatoren en directies die willen kennismaken met de kansen die VR biedt zowel in het primair proces als ook voor instroom.
Deel bericht

Onderwijsinnovatie-etalage maakt leermiddelenmarkt beter inzichtelijk

17.10.17
De leermiddelenmarkt ontwikkelt zich snel. Hoe houd je zicht op de laatste ontwikkelingen in de leermiddelenmarkt? De Onderwijsinnovatie-etalage helpt je op weg.
Deel bericht

Help! Mag ik Windows 10 nog gebruiken?

17.10.17
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft onderzocht hoe Microsoft omgaat met persoonsgegevens in Windows 10 Home en Pro. Uit dit onderzoek blijkt dat de manier waarop Microsoft dit doet, in strijd is met de wet. Mag je Windows 10 nu nog gebruiken? Dat lees je in dit artikel.
Deel bericht

Hoe het onderwijs de digitale werkelijkheid moet en kan bijhouden

15.10.17
In het onderwijs van de toekomst mogen digitale vaardigheden niet ontbreken. Allard Strijker, leerplanontwikkelaar bij SLO, vindt het belangrijk dat we met elkaar bewust kijken naar de consequenties van de razendsnelle digitale ontwikkelingen die nu plaatsvinden. Het is de uitdaging voor het onderwi...
Deel bericht

'Besteed meer aandacht aan programmeren op school'

13.10.17
Ongeveer de helft van de Nederlandse basisscholen besteedt nu nauwelijks aandacht aan digitale vaardigheden.
Deel bericht

600.000 Vlaamse leerlingen met dyslexie krijgen voorleessoftware

13.10.17
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits investeert bijna 900.000 euro in voorleessoftware voor scholen. Op die manier kunnen alle 60.000 leerlingen met dyslexie het hulpmiddel gebruiken. Nu heeft maar een kwart toegang tot de software.
Deel bericht

Nieuwe Gameskool lerarenopleiding

13.10.17
Er is een nieuwe uitgebreidere en verbeterde versie van de Gamescool lerarenopleiding gelanceerd. In de nieuwe opleiding leren docenten gaming, serious gaming en het programmeren van games, wat […]
Deel bericht

Een goed en betrouwbaar (wifi)netwerk op school: zo doe je dat!

12.10.17
Op school een goed, betrouwbaar en snel (wifi)netwerk: dat is belangrijk, maar in de praktijk blijkt dat het netwerk niet altijd goed werkt. Of misschien wil je het netwerk wel uitbreiden of aanpassen. En nu vraag jij je af: hoe doet ik dat? De Handreiking “netwerk en wifi in de school’ helpt hi...
Deel bericht

De hackende leerling: dit moet je weten

12.10.17
In het onderwijs is meer bewustwording nodig voor de gevolgen van het hacken van computersystemen door leerlingen. Een hackende leerling word je namelijk niet zomaar. Bewustwording en voorlichting is erg belangrijk. Hoe pak je dit aan?
Deel bericht

Verbetering privacy voor leerlingen

12.10.17
Het wetsvoorstel voor verbetering van de privacy voor leerlingen houdt in dat voor iedere leerling een uniek pseudoniem (keten iD) kan worden gemaakt op basis van het persoonsgebonden nummer (PGN).
Deel bericht

Op weg naar de Week van de Mediawijsheid 2017

11.10.17
De achtste Week van de Mediawijsheid staat in het teken van het gesprek en van samen mediawijzer worden. Mediawijsheid leeft breed: thuis, op school én in Den Haag. Maar zit ons werk er dan bijna op? Zeker niet!
Deel bericht

The European MediaCoach

11.10.17
De Nationale Academie voor Media en Maatschappij is voor het project ‘The European MediaCoach‘ op zoek naar ICT-coördinatoren met affiniteit voor Griekenland, Cyprus, Bulgarije, Roemenië of Portugal!
Deel bericht

Werken met mobiele devices? Kies voor Mobile Device Management

10.10.17
Hoe beheer je de mobiele devices op school? Mobile Device Management (MDM) biedt uitkomst. Dit is software waarmee je mobiele devices in de klas effectief kunt inzetten doordat je ze op afstand beheert. In dit artikel lees je meer over de ervaringen van onderwijsprofessionals die werken met MDM-pakk...
Deel bericht

Samen Digiwijzer: steun voor scholen op gebied van digitale geletterdheid

10.10.17
De Codeweek 2017 werd afgetrapt met de presentatie van het plan ‘Samen Digiwijzer’. CodePact, Mediawijzer.net en Kennisnet willen een 'Circle of Support' vormen en scholen helpen structureel aandacht te geven aan digitale geletterdheid.
Deel bericht

DDos-aanvallen op school: dit kan je er tegen doen

09.10.17
Een DDos-aanval: dit kan op iedere school gebeuren. Je systemen liggen plat, het netwerk is traag en iedereen belt je met vragen. En jij vraagt je af: wat moet ik doen? In dit artikel helpen we je op weg, onder andere met een praktisch informatiedossier.
Deel bericht

Wat doet de smartphone met jongeren?

08.10.17
Jongeren hebben vandaag de dag hun mobieltje steevast in de hand. Het is een generatie geworden die communiceert via het scherm. Twintig jaar geleden was dit nog ondenkbaar.
Deel bericht

Apple viert EU Code Week met gratis programmeersessies

07.10.17
Het lesprogramma ‘Iedereen kan programmeren’ van Apple is geschikt voor leerkrachten, maar ook voor mensen van alle leeftijden die zelf willen leren programmeren. Het lesprogramma is beschikbaar voor basis- en voortgezet onderwijs en daarna.
Deel bericht

Pedagogische kijk op digitale geletterdheid op de vrijeschool

06.10.17
Hoe ga je als vrijeschool om met ict en digitale geletterdheid? Schoolleider Nadia Demaret van Vrijeschool Widar in Delft diende hiervoor een versnellingsvraag in. Hoe je met een brede pedagogische bril kijkt naar de inzet van ict, legt zij in dit interview uit.
Deel bericht

Conferentie 21e-eeuwse vaardigheden

06.10.17
Op 23 november 2017 organiseert SLO de conferentie over 21e-eeuwse vaardigheden. Tijdens deze conferentie wordt u op actieve wijze geïnformeerd over de 21e-eeuwse vaardigheden. U maakt kennis met de inhouden en conceptleerlijnen en wat dit kan betekenen voor uw onderwijs.
Deel bericht

Wonder-oordoppen die vreemde taal omzetten naar moedertaal: Google gaat ze echt maken

06.10.17
Google heeft het geflikt: het techconcern heeft 'babelfish' gemaakt, apparaatjes die je in je oor steekt en die een vreemde taal omzetten naar de moedertaal, in gesproken woord en wel onmiddellijk.
Deel bericht