Tieners begrijpen verdienmodel van influencers, maar sluiten liever de ogen voor reclame
05.10.19
Tieners zijn kwetsbaar als het gaat om influencermarketing. Dat blijkt uit onderzoek naar reclamewijsheid van de Universiteit van Amsterdam.
Het bericht
Hoe implementeer je digitale geletterdheid en mediawijsheid in het onderwijs? 13 Nederlandse experts, ervaringsdeskundigen en visionairs ontdekken het tijdens een studiereis in Amerika.
Artificial intelligence (AI) of kunstmatige intelligentie: wat kunnen we in het onderwijs verwachten van deze veelbelovende technologie? Hoe kunnen we AI verantwoord inzetten in de praktijk? En hoe zien we AI in huidige leermiddelen terug? We hebben het antwoord op deze vragen en alle informatie ove...
Een onveilige ict-infrastructuur kan leiden tot chaos op school: geen internet, verstoorde lessen, leerlingen die cijfers aanpassen, medewerkers die geen salaris ontvangen of data die op straat liggen. Hoe verkleint u deze risico's? Gebruik deze checklist met 8 maatregelen om uw ict-infrastructuur t...
De populaire webtool Sommenmaker.nl, waarmee leerkrachten rekenwerkbladen samenstellen, is uitgebreid met de mogelijkheid om sommen te genereren die online gemaakt kunnen worden.
In de plaats Schagen, in Noord-Holland, hebben kinderen dit weekend oude games getest. Ze speelden geen Fortnite of FIFA, maar Supermario, Pacman en Duckhunt. Er kwamen veel kinderen op af en die vonden het soms nog best even wennen.
In de Week van Mediawijsheid strijden 200.000 leerlingen uit het primair, voortgezet en speciaal onderwijs met het spel MediaMasters om de titel ‘De Meest Mediawijze klas van Nederland’. Mary Berkhout, programmadirecteur van het Netwerk Mediawijsheid, vertelt over de game en het belang van media...
Chromebooks van Google zijn veelgebruikte devices in het onderwijs. Overweegt u ook om Chromebooks in te zetten in uw onderwijs en bent u op zoek naar handvatten die u helpen bij uw keuze? In dit artikel leest u alles wat u moet weten.
Is jouw school of organisatie toe aan nieuwe hardware? Voor klassen, leerkrachten én directiepersoneel. Topkwaliteit hardware voor een dealprijs. Bekijk de winterdeals van de Rolf groep!
De presentaties van Felienne Hermans zijn altijd een feest om naar te luisteren. Met haar Vlaamse collega Pedro de Bruyckere vormen zei de eredivisie in sprekersland (benieuwd wanneer de Speakersacademy Felienne ontdekt). Felienne, die met een team programmeeronderwijs onderzoekt aan de...
Peak Capital investeert 350.000 euro in de Haagse startup LessonUp, het grootste online onderwijsplatform van Nederland dat door duizenden leraren in het Basis- en Voortgezet Onderwijs dagelijks wordt gebruikt om digitaal les te geven.
Sinds 1 november kunnen scholen in het voortgezet onderwijs (vo) hun RIO-gegevens registreren in het eigen administratiesysteem en in het online portaal van RIO. Dit kan door middel van de ontwikkelde modeleertool. In dit artikel leest u hoe dit werkt.
De Educatieve Parel 2019 is op zaterdag 9 november uitgereikt aan de auteur van het beste lesmateriaal. Educatief auteur Meldrid Ibrahim nam de prijs in ontvangst tijdens de Dag van de Educatieve Auteur. Naast de eerste prijs kende de jury vier eervolle vermeldingen toe.
Het kiezen van (nieuwe) leermiddelen voor een langere periode, vraagt om een doordachte projectmatige aanpak. Leermiddelen zijn namelijk een van de pijlers van het onderwijsleerproces en hebben een groot effect op het onderwijs. Hoe u tot die projectmatige aanpak komt en hoe u dit het beste aanpakt,...
Tijdens een spannende award show in Beeld en Geluid in Hilversum zijn op 9 november de winnaars bekend gemaakt van de Special Media Awards.
Het bericht Zeven winnaars landelijke uitreiking Special Media Awards 2019 verscheen eerst op Mediawijzer.net.
Vandaag gaat de Week van de Mediawijsheid van start en daarmee ook de negende editie van de spannende serious game MediaMasters. 190.000 leerlingen in groep 7, 8 en de brugklas staan in de startblokken.
echnologie ontwikkelt zich steeds sneller en het gebruik ervan wordt almaar groter. Producten en diensten van grote technologiebedrijven als Microsoft, Google en Apple worden veel gebruikt in het onderwijs. Vooral bij gratis software rijst regelmatig de vraag op hoe het gesteld is met de privacy van leerlingen.
Digitalisering en technologisering blijven toenemen; dat vraagt om digitaal geletterde mensen. Scholen moeten leerlingen daarop voorbereiden. Zo kun je dat in het onderwijs aanpakken.
Circa 87 procent van de onderwijsprofessionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs beoordeelt de eigen ICT-kennis als goed of heel goed. Slechts de helft geeft zijn collega’s eenzelfde beoordeling. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten liet uitvoeren onder 454 onderwijsprofessionals in het voortgezet onderwijs en mbo.
De term ‘digitale detox’ wint aan populariteit en steeds meer mensen keren sociale mediaplatformen de rug toe. Bitescience analyseert het meest recente en relevante wetenschappelijke onderzoek naar overmatig internetgebruik en smartphone- en sociale mediaverslaving, en wat je er als gebruiker aa...
Ik heb regelmatig aandacht besteed aan het monitoren van (leer)gedrag door scholen, en de grenzen die daarbij worden opgezocht en m.i. ook worden overschreden. The Guardian besteedde verleden week uitvoerig aandacht aan de praktijk van ‘digital surveillance’ binnen Amerikaans...